Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (97)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Tak mé přání, aby to bylo skvělé se bohužel nenaplnilo.. Ale zase to není tak hrozné, má to zajímavou zápletku, docela hezké písničky ( a to nesnáším muzikály ), i celkem drsného padoucha. První polovina je vyloženě pro děti, druhá je temná, ale postrádal jsem tam obvyklý humor a to je hodně škoda.. Takže oslava stých narozenin Disneyho se né úplně povedla, čekal jsem to lepší...60% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

To bol taký maglajz starého s novým, na ktorom si dali všetci zrejme najviac záležať na tom, aby doňho nacpali čo najviac odkazov na staré disneyovky a príbeh si nechali vygenerovať. Teda dúfam, lebo ak s týmto prišiel človek, tak je Disney naozaj v hlbokej tvorivej kríze. Zaujala ma jedine animácia kombinujúca 3D postavičky s 2D pozadím, všetko ostatné bola zameniteľná šeď s fádnymi postavami a čudným príbehom. Hlavná hrdinka sa usilovala o to, aby všetky priania boli splnené - ale čo ak by si priania navzájom odporovali? Čo ak by boli niektoré (ak nie väčšina) sebecké a zlomyseľné? Kontrola by bola jednoznačne nutná, čo si takzvaný zlosyn Magnifico dobre uvedomoval. Ten sa stal záporákom ani neviem ako - v jeho zemi boli všetci spokojní a šťastní, nikoho nijak neutláčal a to, že nesplní každému jeho prianie (ktoré mu vydávali dobrovoľne a za transparentných podmienok) muselo byť jasné každému keď tých prianí plnil ročne len pár. Jasne, neskôr ho ovládla čierna mágia, ale dovtedy to bol vzorný vladár. A to, že ho okamihu triumfu porazila pesnička, ktorú si spoločne spontánne zanôtili jeho poddaní už považujem za vrchol scenáristickej impotencie, ktorý musí udrieť do očí aj deťom. Hrozná zlátanina, ktorá síce nie je explicitne mizerná, ale je nedomrlá a nefunkčná. Solídne pesničky to nezachránia. Toto mala byť grandiózna oslava Disneyho storočnice, namiesto toho sa však z Priania vykľul pomník jeho súčasnej bezradnosti. 5-/10 ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Přání možná nejvíce škodí nálepka "film ke 100. výročí studia Disney": a to jak ze strany diváckých očekávání, tak ze strany tvůrců, kteří se do filmu chtě nechtě snažili vložit stoletou historii tohoto věhlasného studia. Co se týče výtvarné stylizace, líbilo se mi prolínání 3D animace s kreslenými prvky; stejně tak chválím zobrazené lokace (lesní scény mi evokovaly filmy ze 30. až 50. let). Zatímco u některých snímků si užívám popkulturních odkazů, v případě Přání mi přišly zakomponované až moc na sílu a neumně (viz Bambi či Petr Pan) - nicméně závěrečné pokukování po Šípkové Růžence se mi líbilo. Samotný příběh nebyl sice špatný, ale neobsahoval žádnou vyloženě zapamatovatelnou a silnou scénu. Vedle toho mi místy vadilo přehnané pitvoření hlavních postav, snižující zážitek z filmu. Písně byly veskrze povedené (v CZ i EN) a na rozdíl od samotného filmu se k nim jistě ještě vrátím. Průměrné tři hvězdičky! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Fakt jsem chtěl aby se mi to líbilo, ale tentokrát to prostě nějak neklaplo. Moc se mi nelíbila animace, která kombinuje kreslená 2D pozadí s 3D cel shade postavičkami, což na papíře zní zajímavě, ale v pohybu to na mě působilo dost levně a nekvalitně. A není tam ani příběh, který byl chytl za srdce, nemá to zajímavý setting, nemá to humor, nemá to dokonce ani příliš sympatickou princeznu a že je to muzikál, tak ani hezké písničky (ten do uší bijící autoune v moderních muzikálech mě fakt děsně sere). Té pověstné duše, až na hromadu referencí na celé animákové portfolio studia Disney, tam je opravdu strašně málo. Celé je to mdlé a nezáživné. Snad si Disney vybral jen slabší chvilku a tuhle pachuť brzy vymaže z paměti. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Disney Nam k svojim 100. narodeninam nadelil jeden z najslabsich animakov poslednej doby. Vsetko od hlavnych hrdinov, pribehu a pesniciek je nevyrazne a mdle. Jedina vec co vybocuje z podpriemeru je animacia, ktora je zaujimavy mix CGI a rucnej animacie (i ked asi ide o full CGI). Ak by niekto zadal ChatGPT aby prisiel s animakom k Disneyovskej storocnici nevypadalo by to inak. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • Rozpočet se pohyboval mezi 175–200 miliony dolary – s celosvětovými tržbami 255 milionů však film dle analytiků způsobil studiu ztrátu přesahující 130 milionů. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama