Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Přání vysloví mladá a důvtipná dívka Asha tak mocné přání, že jej vyslyší samotný vesmír. Nebo spíše živoucí kouzelná koule s nezměrnou energií zvaná Hvězda. Společně s Hvězdou musí Asha čelit hrozivému nepříteli, králi Magnificovi, který je vládcem říše Rosas, a který ohrožuje Ashiny přátele a blízké. Asha a Hvězda dokážou, že když se vůle odvážného člověka spojí s magií hvězd, mohou se dít zázraky. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (103)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přání mělo být tou výkladní skříní Disneyho ke sto letům výročí, paradoxně však naopak to lidi méně zaujalo. Ocenil jsem mnoho skrytých či méně skrytých referenci na předchozí produkci tohoto nejznámějšího animovaného studia, které jsem zachytil i já, ale tyjo...u tohoto animáku dospělý prostě musí trpět a z letargie jej nevytrhne takřka nic, co by ve filmu nebylo podle zajeté šablony. Animace mi přišla svým retro nádechem zajímavá, ale není to styl, který bych vyhledával, takže ani v tomhle ohledu mě tento loňský propadákový animák příliš neoslovil. A nedivím se, že jsem v tom nebyl sám. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Námět s přáními jako kouzelnými motivátory života zněl dozajista hezky romanticky, avšak kolem nich vystavěná pohádka vjela fofrem do natolik generické Disney šablony, až to nebylo pěkné (zato okoukané a nezáživné ano, s "legacy" pomrknutími k ničemu). Dobře ještě fungovala písničkami přecpaná první půle a krásně se koukalo na "vodovkovou" výtvarnou stylizaci (byť chvílemi docela prázdnou) ve špičkové animaci. Po zásluze žádný hit. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bolo to milé, bolo to celkom originálne resp. "svojské", ale chápem, prečo sa to stalo kasovým prepadákom. Toto že stále cez 200 melónov? Ste sa zbláznili v Disney? Rozpočet veľkorozočtového blockbusteru pre niečo ako cellshadovanú rozprávku? Tu niekto poriadne vytuneloval náklady pre iné účely ako samotný film, inak si to neviem predstaviť. Dcérke sa to páčilo, nemôžem povedať, že nie, ale aj Vtáci sťahováci, ktorých sme pozreli včera v kine, boli ďaleko lepší či už príbehovo, tak aj technologicky a samozrejme aj vtipom a posolstvom pre deti aj dospelých. Disney jednoducho prešlapuje na mieste a dokonca robí kroky vzad či už na poli veľkých komixových "bijákov", tak aj na poli rozprávok. Hlavne že to bolo maximálne politicky korektné, že? ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Film Přání je tzv. dovršující film etapy za posledních 100 let a tohle by měl být vrchol všech Disney filmů. Teoreticky jsem měl z toho velké očekávání a nakonec mě tenhle film rozzářil úsměv a povedl se. Samozřejmě nějaký obrovský unikát to není, ale písničky jsou velmi poutavé, mají v sobě tendenci porozumět lidem to, co sami chtějí. V zásadě jediný problém u filmu není o tom, že kouzelník král je (abych nespoileroval) velmi pozoruhodný, ale to, že spousta písní prostě jsou ve stejné tónině a moc nedokážou zapoutat, aby je člověk měl v mysli (kromě dvou hlavních). Od tohoto filmu bych si možná dopřál více vtipných momentů, které by mi rozzářily úsměv. V opačným případě, kde by si člověk více pobrečel. Velkým ale potěšením je roztomilost postav a především jsem si strašně oblíbil kozlíka Valentina, který celou tu dobu válcoval tenhle film. Překvapilo mě, že tento slavnostní film neměl ze začátku takový rozmach lidí, takový hype, než třeba film Trollové. Podle mě, co tomu chybí je ten šmrnc, ta světlá stránka, protože v zásadě je film jako noční sova a celou dobu tam byla tma. Nejenom kvůli tomu, že byla půlnoc, ale i strach o Rosas a o to co bude dál. Jasně podobně je na tom i Lví král, ale tam bylo daleko více světlých stránek. Velkým plusem a skvělým nápadem byla ale hvězdička, která ten film zachránila a poselství, že někdy je lepší si nechat přání pro sebe a jednou, až bude ten správný čas ho využít. I já mám spoustu přání, které bych chtěl splnit, i když film má jednu krutou pravdu - všechna přání nelze splnit, ale tak není na škodu na ně pořád věřit, že? Velkým vyvrcholením tohoto filmu je ukázání všech postav Disney na konci a takovým tajným důkazem, že hvězdička je vlastně to logo, co proletí nad hradem a pod tím se objeví Disney 100. Abych to tedy neprotahoval, film splnil to, co jsem tak nějak od toho očekával, možná více jsem se těšil na ty písničky, které mě zase až moc neohromily, ale na slavnost 100 let a na Vánoce je tenhle film to pravý ořechový. Frozen mě bohužel, jak se pořád pouští dokola, začíná nudit a trochu i prudit. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Gratuluju. Disney k oslavě výročí 100 let udělalo doslova nejhorší animák, který jsem dosud viděl, a to jsem jich už viděl opravdu hodně. Přání je totiž snad nejzbytečnější a nejnudnější disneyovka bez sebemenší pointy, jakékoli práce s postavami nebo vůbec premisou děje. Všechny charaktery jsou tuctové a bez nápadu, není tady nikdo "zapamatovatelný", pointa a celý příběh jsou jen recyklace předchozích pohádek a i záporák se úplně ztrácí. Písničky jsou nudné, emotivita NULOVÁ, dětské poselství ŽÁDNÉ a když se za 90 minut nezasměje v poloplném kině jediné dítě ANI JEDNOU, tak je něco opravdu špatně. Odpad. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (14)

  • V jednom přání se objeví fráze „pravá láska“, která odkazuje na film Ledové království (2013), kde hrála důležitou roli v příběhu. (SpiderBoy)
  • Film oslavuje sté výročí založení studia Disney – z tohoto důvodu bylo původně zamýšleno vytvořit jej v klasické 2D animaci. Nakonec byl třetí rozměr sice přidán, přesto zde však nalezneme elementy typické pro klasickou ruční animaci. (fiLLthe3DD)
  • Ve scéně seznámení se s Hvězdou se objeví i Bambi ze stejnojmenného filmu. (SpiderBoy)

Související novinky

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

Do Ledového království se vrátíme i počtvrté

17.11.2023

Disney dlouhodobě sází na jistoty. Vzhledem k tomu, že nejvýdělečnější filmová sága všech dob, tvořená superhrdiny od Marvelu, je v nemalých problémech, jež byly jen zdůrazněny obrovským kasovním… (více)

Reklama

Reklama