Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden život je britský životopisný film o britském humanitárním pracovníkovi Nicholasi Wintonovi. Film sleduje Wintona, který se ohlíží za svou minulostí, kdy pomáhal skupinám židovských dětí v Němci okupovaném Československu, aby se mohly ukrýt a uprchnout v letech 1938-39, těsně před začátkem druhé světové války. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (159)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dotek dobra. V linii před vypuknutím války filmařsky rutinní, neobjevné, skoro až televizní. Ta druhá o ryzí skromnosti a velkém srdci to ale plastičností Hopkinsova projevu dokonale kompenzuje. Notoricky známé scény z televizního pořadu That's Life měly být emoční náloží, na mě ale nejvíc zapůsobila až ta poslední u bazénu. Pohled na tu spoustu nových větví stromu života možná otupí pocit viny, že z těch uschlých byly kdysi vyrobeny listy papíru, co zůstaly nepopsané.. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný snímek, který je především hereckým koncertem sira Hopkinse. Je velká škoda, že se režie neujal někdo lepší a nezdůraznil tak dramatičnost událostí. Co mě však mrzelo ještě víc, že tenhle film nenatočil český režisér. Proč se čekalo tak dlouho, než byl příběh Nicholase Wintona zfilmován? Každopádně díky i za toto ztvárnění. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Schidlers List pro méně umělecky ambiciózní diváky, kteří neradi sledují autentické, explicitně násilné hrůzy druhé světové a k její interpretaci jim postačí sentimentální klavír, pár kostýmových retro flashbacků a přemýšlení zádumčivého Anthonyho Hopkinse. Konec je dojemný, vyobrazení českých luhů a hájů je sympatické, včetně autentické češtiny, ale filmařsky celkově neslaný nemastný televizák. ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Klasický životopisný film, který je ale velmi srdceryvný a poctivě natočený. Herecké výkony snad nemusím komentovat. A už vůbec ne pana Hopkinse. To je prostě a jednoduše pan herec. Ale to snad všichni víme. Upřímně moc na tyhle životopisy nejsem, ale tady mi to sedlo. Možná právě skrz pana Hopkinse kterého mám nesmírně rád. O panu Wintonovi jsem věděl pramálo a jsem moc rád že jsem mohl načerpat informace skrz velké plátno a tuhle hereckou legendu. Věřím že na tenhle kousek jen tak nezapomenu i když pro mě osobně se nejedná o žádný trhák. Ale o příjemnou poctivou životopisnou rutinu které nechybí duše a srdce. 8/10 ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takí ľudia ako sú pán Winston sú obrovskí hrdinovia svojej doby. Napriek všetkým zásluhám si zachoval svoju skromnosť a mám pocit, že skôr ho trápilo to, že nedokázal pomôcť zachrániť ešte viac detí z vtedajšieho vojnového pekla. Každopádne, musel to byť skutočne dojemný okamih, postupne sa stretnúť s viacerými  zachránenými deťmi, ktoré už medzičasom dospeli a založili si vlastné rodiny, Film je pekný, dojemný a miestami skutočne emocionálne vypätý. Napriek tomu, mne tam chýbala nejaká väčšia dráma alebo pohľad do osobného života pána Winstona medzi tými dvomi časovými rovinami. Za mňa 3* ()

Galerie (206)

Zajímavosti (16)

  • Starý otec Heleny Bonham Carter z matkinej strany, Eduardo Proper de Callejon, tiež zachránil mnoho Židov pred holokaustom sfalšovaním španielskych výstupných víz. (Arsenal83)

Související novinky

Srpnové VOD tipy

Srpnové VOD tipy

22.08.2024

Pomalu, ale jistě se nám přibližuje konec letních prázdnin, a pokud vás už cestování a trávení času venku na sluníčku omrzelo a chcete se v určitých chvílích stáhnout do pohodlí obývacích pokojů a… (více)

Čeká nás nový Nekonečný příběh

Čeká nás nový Nekonečný příběh

21.03.2024

Klasika se dočká nové adaptace. Německá novelka od Michaela Endeho, jež se navždy nesmazatelně zapsala do fantasy žánru a byla přeložena do 45 světových jazyků, byla poprvé přenesena na plátna kin v… (více)

Reklama

Reklama