Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nenápadný vysokoškolský profesor Paul (Nicolas Cage) se ze dne na den začne objevovat ve snech milionů lidí po celém světě a stane se tak globální celebritou. Rázem se mu začnou plnit všechna jeho přání, ale také pozná, jak vysoká je cena slávy. Nicolas Cage podává životní herecký výkon v dokonale zábavné společenské satiře. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (301)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Ani několik týdnů po projekci si nejsem jistý, jak se k ambiciózní hororové novince od A24 vlastně postavit. Jde totiž o kompetentně zpracovanou kombinaci faktorů, které v jejich tvorbě už pár let vídáme a které obvykle zábavně a neotřele posouvají možnosti hororového žánru o kus dál. Zde se však nejde zbavit dojmu určité vyčpělosti, vyprázdněnosti a spoléhání se na údernost samotného námětu. Ten přitom skutečně poutavý je a pouhé řemeslně zdatně zpracování jeho očekávaného vývoje vydá na několik desítek minut příjemně diskomfortní zábavy.   Postupem času ale přestanou řeči o Jungovi a Mandelově efektu, přirovnávání Cageovy postavy k Freddymu Kruegerovi či satira na moderní influencerské startupy stačit a divák by chtěl něco silnějšího, hlubšího; což ale nepřijde. Výsledkem působí trochu nedotaženě a příliš spokojeně se sebou samým podobně jako třeba novější epizody Černého zrcadla. I tak jde o vtahující podívanou, jež dokáže udržet pozornost a napětí – jen je škoda, že do sebe jednotlivé dílky skládačky nakonec tak úplně nezapadnou. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Fantaskní satirická komedie Dream Scenario sleduje osudy nesmělého a zakřiknutého vysokoškolského profesora, jenž se zničehonic začne objevovat ve snech stovek lidí. A zatímco si své bizarní slávy zprvu užívá, realita se pro něj pomalu začne měnit v noční můru. Pokud předchozí (výborný) počin režiséra byl o temných stránkách touhy po pozornosti, tento je o tom, co se může stát, když se pozornosti člověku dostane až moc. Snímek neskrytě otevírá téma „cancel culture“ a je solidním doplňkem ke kvalitním filmům jako Hon nebo Tár, i když k látce přistupuje s lehkostí a humorem (nutno dodat že poměrně temným). Nicolas Cage září v jednom ze svých nejambicióznějších projektů posledních let a jeho neurotického ňoumu si zkrátka oblíbíte. Nakonec dodávám malé varování. Pokud zhlédnete trailer, budete mít vyzrazené významné části filmu včetně některých z nejvtipnějších scén. Dávejte si tedy pozor, jak moc si o tomhle snímku před zhlédnutím budete dávkovat informace. [Sitges 2023] ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Originální námět, zajímavý průběh a celkem očekávaný konec. Společenská satira je v rámci jednotlivých bodů celkem trefná, snové sekvence skvělé a Cage odpovídající zadání. Trochu mě mrzelo, že Borgli prostě není Gondry ani Lynch, aby z toho námětu vytřískal i vizuálně více, jemu stačí formální čistota a poslání o společnosti. Možná trochu škoda. Samotné moderní pojetí 15 minut slávy v době internetu si chvílemi říkalo o trochu větší odvahu. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

"To se mi snad zdá" je za mě nejlepší film roku!! Film má originální nápad a Nicolas Cage zde ukazuje svůj všestranný talent. Sny jsou fascinující fenomén. Plasticita snové krajiny je zdrojem nekonečných možností, sahá do hlubin mysli a manifestuje nevědomé myšlenky. S tímto konceptem si film pohrává. Režisér, scenárista a střihač Kristoffer Borgli chytře využívá rychlých střihů a rychlých změn osvětlení, aby rozostřil hranici mezi snovou krajinou a realitou filmu, což odráží cestu hlavní postavy. Jeho scénář je silný a má zajímavé myšlenky, které rozvíjí ústřední nápad filmu. Jako režisér v pohodě zvládl natočit dramatické až hororové momenty, a i ty černohumorné. Originalita filmu vyzařuje z jeho poutavého děje a udržuje diváky v napětí. Díky dokonalé rovnováze mezi dramatem, napětím a špetkou humoru je pro filmové nadšence potěšujícím zážitkem. Cageovo ztvárnění dodává postavám hloubku a autenticitu, čímž povyšuje film na zcela novou úroveň. Jediná moje výtka směřuje k závěru. Poslední cca deset patnáct minut je jako z jiného filmu a působí lehce křečovitě a na sílu. Každopádně poutavý příběh v kombinaci s Cageovou brilantností na plátně dělá z filmu "To se mi snad zdá" výtečně introspektivní, a především chytře vystavěnou podívanou!! /95% + FILM ROKU/ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To se mi snad zdá! Cage má za sebou v poslední době spoustu řekněme neotřelých projektů a já musím říct, že právě přes to mám tohohle borce hodně rád, ale divím se, že právě tahle přeceňovaná vocasárna kterou by pecky jako Mandy nebo Mamka a Taťka sežvejkaly a vyplivly u lidí tolik boduje. Ok ten námět je super to nehodlám nijak rozporovat, ale problém je v tom, že tvůrci ho nebyli schopní uchopit a adekvátně s ním pracovat. Navíc na konci jsem čekal aspoň nějakou pointu ve stylu proč se to vlastně všechno děje, ale ten konec je úplně totálně zahranej do autu jako příklad absolutní tvůrčí neschopnosti. Za nápad jako takovej a za Nica kterej je standartně v pohodě a odehraje si co potřebuje to dostane ty průměrný dvě hvězdice, ale na víc to nebude ani náhodou.35% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (15)

  • Keďže sa film objavil na filmovom festivale v Toronte, je to desiatykrát v rade, kedy sa na tomto festivale objavil film s Nicolasom Cageom. (Arsenal83)
  • V New York Times napísali, že kvôli erotickej scéne medzi Paulom (Nicolas Cage) a Molly (Dylan Gelula) si "možno budete chcieť dať vypichnúť oči". (Arsenal83)
  • Plešatý muž, ze kterého si utahují hosté během večeře, že vypadá jako Paul (Nicolas Cage), je ve skutečnosti Marc Coppola, bratr Nicolase Cage. (HellFire)

Související novinky

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

Nicolas Cage plánuje skončit s herectvím

04.12.2023

Matador s jedním zlatým oscarem na poličce za měsíc oslaví své šedesáté narozeniny. Na jeho herecké pažbě bychom našli úctyhodnou stovku filmů a nějaké drobné k tomu, a tak není divu, že přichází… (více)

Reklama

Reklama