Reklama

Reklama

Piraňi II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Našla jsem to na VHS a jelikož vlastním stroj jménem video (pro ty, co neví o čem mluvím doporučím strejdu gůgla) , tak jsem to tam samou radostí vrazila a napnutě čekala s miskou rejže v ruce. Video začalo chroustat a s opovržením kazetu vyplivlo ven a na displej napsalo, ať s tím jdu do prdele. To byla taková první signální, že to nebude dobrej film. Já se ale nevzdávám a tak jsem videu kazetu do otvoru narvala znova a pro sichr mu podržela hubu (otvor). Po nekonečném vrčení videu došlo, že mu nedám pokoj, dokud film nepřehraje a tak kapitulovalo a začlo přehrávat film, kterej nemá na svědomí nikdo jinej než James Cameron, co za posledních dvacet let točí cca vždy jednou za 10 let film, co udělá přes dvě miliardy. Piraňa 2 každopádně vydělala o něco méně než Titanik bo Avatar a i její hodnocení na CSFD či ve světě je trochu víc na hovno, možná dokonce na vyliž prdel, či neváhám sáhnout po oblíbeném kolosálně na píču. Jelikož jsem film zkoukla až dokonce, tak dokonale chápu proč. Co nechápu je fakt, že Cameron se vzpamatoval po amatérské lobotomii, kterou musel tehdy zaručeně prodělat, a udělal progres z levelu - Děsná sračka na level - Kuřte mi jsem pán. No nic. Pár slov k filmu - Totální píčovina. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Tak jsem to konecne videl. Kultovne tragicky debut Jamese Camerona, ktery predchazel Terminatorovi. Nakonec to ale nebylo az tak zoufale priserne. Da se to navic brat jako jakysi pohled do Cameronovi budoucnosti. Podvodni sceny vestici co prijde v The Abyss a Titanicu, scena kdy v marnici piranha vyskoci z mrtvoly kopiruje Aliena a dava tusit na co si James brousi zuby. Bylo videt, ze Cameron tenhle kousek nemel pod svoji 100% kontrolou a jednlo se spis o klasickou reziser vs producenti bitvu, ktera vzdycky skonci fiaskem. I tady se ale objevilo par svetlych momentu v cele s penthouse girls v bikinach i bez bikin na jachte. Zejmena Carole Davis, Penthouse Pet January 1980 a zpevacka spolupracujici s Princem byla ultra lahudkova.3/10 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skutečně netuším, jakou mírou se geniální James Cameron podílel na tomto "létajícím odpadu", ale zpracování celého filmu mi spíše přišlo jako práce druhé osoby, Ovidia G. Assonitise. Piraňa 2 jsou dost nevydařeným kouskem mixujícím v sobě ve špatném poměru různorodé žánry. Celé to vyznělo jako splácaná, nevýrazná směs, míchající v sobě prvky italské, erotické, gore hororové komedie. Možná by to takto i šlo. Jenže to funguje pouze v určitých, většinou minutu trvajících sekvencích. Nebo vlastně nefunguje? Dokonalý béčkový dojem filmu dodává, až na pár postav, naprosto amatérský dabing. Za celistvou mou jednou hvězdičkou se skrývá pár dobrých scén (žena v márnici, slečny na jachtě, trapně humorné dialogy a stejně takové ony létající potvory. A především výrazná hudba). ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že kopec ľudí ani nevie, že to Cameron netočil. Ovidio G. Assonitis to chcel točiť sám, no potreboval Camerona, aby dostal zmluvu na tento film, keďže štúdio chcelo ako režiséra Američana. Camerona teda zavolali (štúdio) ako pomocného režiséra. Natáčanie bolo nočnou morou a Cameron si nemohol pozerať ani denne práce. Na piaty deň povedal Assonitis Cameronovi, že je neschopný a vyhodil ho (Assonitis si už pred tým vo svojich predošlých filmoch, takto najal začínajúcich režisérov, aby získal zmluvu a potom ich vyhodil.) Neskôr sa Cameron vlúpal do štúdia, aby si film zostrihal podľa seba. Nevyšlo to a ta verzia, ktorá je dostupná je zostrihaná podľa Assonitisa. Cameron si chcel najať právnika, aby jeho meno zmizlo s titulok, lenže v tej dobe nemal ešte prachy. Takže toľko faktov. Každopádne nebyť tohto filmu, asi by sme neskôr nedostali perfektného Terminatora, či Bishopa s tvárou Lancea Henriksena. 20% - 1* ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Na VHS som toto céčko zjazdil hneď niekoľkokrát, lebo som si nechcel pripustiť, že môj obľúbený režisér natočil až takú sračku. Aby som len nenakladal vyzdvihnem hudbu, vkusné úvodné titulky s plápolajúcou červenou a frajerského Henriksena s hláškami typu "Zapni si to rádio, ty hovado!“. Zvyšok vypĺňajú tupé postavy (koktajúci kuchtík) slúžiace iba ako pokrm, aspoň na tie Talianske broskynky sa dobre pozeralo, teda pokiaľ ste ignorovali tie strašné dialógy. Nad absurdným námetom o pažravých rybách ovládajúcich vodu a súš sa neradno hlboko zamýšľať, ani nad ich jednoduchou elimináciou. Popravde neverím ani tomu, že pôvodná Cameronova vízia, akú vraj sprasili v štúdiu, by to vzkriesila do prijateľnejších rozmerov. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Camerona zavolali (štúdio) ako pomocného režiséra, no Ovidio G. Assonitis to chcel točiť sám, ale potreboval Camerona, aby dostal zmluvu na tento film, keďže štúdio chcelo ako režiséra Američana. Natáčanie bolo nočnou morou. Na piaty deň povedal Assonitis Cameronovi, že je neschopný a vyhodil ho (Assonitis si už pred tým vo svojich predošlých filmoch takto najal začínajúcich režisérov, aby získal zmluvu a potom ich vyhodil.) Neskôr sa Cameron vlúpil do štúdia, aby si film zostrihal podľa seba. Nevyšlo to a tá verzia, ktorá je dostupná, je zostrihaná podľa Assonitisa. Cameron si chcel najať právnika, aby jeho meno zmizlo s titulkov, lenže v tej dobe nemal ešte peniaze. (Shakers)
  • Kvůli omezenému rozpočtu byli do snímku obsazováni převážně Italové, přičemž většina z nich ani neuměla anglicky, což režiséra Jamese Camerona nesmírně iritovalo. (fiLLthe3DD)
  • Film je označován jako Cameronův debut. Za finální podobu může producent Ovidio G. Assonitis, který Cameronovu verzi upravil. (Pepy)

Reklama

Reklama