Reklama

Reklama

Piraňi II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ne, není to takový shit, jak se z toho zdejší uživatelé snaží dělat. Ačkoliv Piraňa II: Létající zabijáci je snímek, který se ocitl v totálním tvůrčím pekle a nesmazatelně se na něm podepsal boj mezi producentem Assonitisem a čistě najatými tvůrci Millerem Drakem a hlavně Jamesem Cameronem, pod jehož jméno film nakonec připadl, je to vesměs srovnatelné s mnohými italskými hororovými braky 80. let, v nichž logika byla zcela na vodě, ale samotný snímek naskýtal spoustu zábavy, akce a roztomilých praktických speciálních efektů. Tvůrčí volby jsou zde hodně podivné a některé vedlejší linky postav by se z filmu daly dokonale vystřihnout, ale co naplat - zábavné to je i tak. A ve kterém díle vám jinak budou vzduchem létat piraně? Ve filmografii Jamese Camerona je to možná jedna z těch méně pamětných dvojek, ale milovníci braku si zde na své určitě přijdou. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Kravina to sice je, ale i tak si myslím, že existují mnohem horší filmy a narozdíl od takových Čelistí 1 a 2 se Piraňa alespoň dala dokoukat. Herecké výkony sice nic moc, ale vše vynahrazuje skvělá hudba, gore a nějaké ty záběry na rybičky. I kamera je dobrá. A opravdu se mi to zdá o několik desítek procent lepší než Čelisti... ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Našla jsem to na VHS a jelikož vlastním stroj jménem video (pro ty, co neví o čem mluvím doporučím strejdu gůgla) , tak jsem to tam samou radostí vrazila a napnutě čekala s miskou rejže v ruce. Video začalo chroustat a s opovržením kazetu vyplivlo ven a na displej napsalo, ať s tím jdu do prdele. To byla taková první signální, že to nebude dobrej film. Já se ale nevzdávám a tak jsem videu kazetu do otvoru narvala znova a pro sichr mu podržela hubu (otvor). Po nekonečném vrčení videu došlo, že mu nedám pokoj, dokud film nepřehraje a tak kapitulovalo a začlo přehrávat film, kterej nemá na svědomí nikdo jinej než James Cameron, co za posledních dvacet let točí cca vždy jednou za 10 let film, co udělá přes dvě miliardy. Piraňa 2 každopádně vydělala o něco méně než Titanik bo Avatar a i její hodnocení na CSFD či ve světě je trochu víc na hovno, možná dokonce na vyliž prdel, či neváhám sáhnout po oblíbeném kolosálně na píču. Jelikož jsem film zkoukla až dokonce, tak dokonale chápu proč. Co nechápu je fakt, že Cameron se vzpamatoval po amatérské lobotomii, kterou musel tehdy zaručeně prodělat, a udělal progres z levelu - Děsná sračka na level - Kuřte mi jsem pán. No nic. Pár slov k filmu - Totální píčovina. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej Cameron by se chtělo říct, ale upřímně - já mu ty traumatický historky z natáčení asi docela věřím, protože jak se k němu choval Assonitis nápadně připomíná tehdejší přístupy jiných italských producentů (viz třeba Dino De Laurentiis) k levné námezdní síle, která jim měl sloužit pouze pro zafinancování americkými studii. Cameron údajně stojí jen za scénou z márnice a srandovním výbuchem helikoptéry (během kterého ještě omylem utopil kameru). Dále může prý za design piraň a z frustrace se chopil i výpravy, protože během pre-produkce zjistil, že tam nikdo nic nedělá, tak alespoň začal objíždět lokace a najímat si místní průvodce. Je mi sympatický, že navzdory tomu, že chtěl svoje jméno z filmu původně úplně vymazat, tak ho nakonec po letech přijal, dokonce se i uvolil k vlastnímu přestříhání (který se moc sehnat nedá) a nemá problém na něj vzpomínat. Film samotný je prvotřídní brak, který nepostrádá prakticky jakoukoli ingredienci provinilé zábavy - švédování postupů slavnějších filmů, kozy, obscénní herecké výkony, kozy, úplně zbytečné expozice hromady špatně zahraných postav, které v průběhu filmu prostě někam zmizí a už se neobjeví, kozy, úděsné triky, krev a kozy. Škoda tradiční Achillovy paty přímořských žánrovek, které často gradují v podvodních scénách, které bohužel ze své podstaty jsou pomalé a rozmělňují rytmus filmu. Což se ale děje i zasloužilejším dílům. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skutečně netuším, jakou mírou se geniální James Cameron podílel na tomto "létajícím odpadu", ale zpracování celého filmu mi spíše přišlo jako práce druhé osoby, Ovidia G. Assonitise. Piraňa 2 jsou dost nevydařeným kouskem mixujícím v sobě ve špatném poměru různorodé žánry. Celé to vyznělo jako splácaná, nevýrazná směs, míchající v sobě prvky italské, erotické, gore hororové komedie. Možná by to takto i šlo. Jenže to funguje pouze v určitých, většinou minutu trvajících sekvencích. Nebo vlastně nefunguje? Dokonalý béčkový dojem filmu dodává, až na pár postav, naprosto amatérský dabing. Za celistvou mou jednou hvězdičkou se skrývá pár dobrých scén (žena v márnici, slečny na jachtě, trapně humorné dialogy a stejně takové ony létající potvory. A především výrazná hudba). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Rozpočet měl původně činit půl milionu amerických dolarů – posléze byl snížen na 300 tisíc, dle některých údajů to však mohlo být ještě méně. James Cameron pak měl za režii obdržet 10 tisíc – vyplacena mu ovšem byla pouze polovina. (fiLLthe3DD)
  • Scény z márnice byly natočeny ve skutečné márnici, přičemž v době, kdy se v ní štáb nacházel, se zde nacházely tři mrtvoly (jedna patřila malému dítěti). (fiLLthe3DD)
  • Kvůli omezenému rozpočtu byli do snímku obsazováni převážně Italové, přičemž většina z nich ani neuměla anglicky, což režiséra Jamese Camerona nesmírně iritovalo. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama