Reklama

Reklama

Piraňi II: Létající zabijáci

  • Česko Piraňa 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

U jednoho poklidného karibského ostrova se poblíž luxusního turistického letoviska před několika měsíci potopila americká námořní loď. Nikdo netuší, že na palubě byl kanystr se zárodky geneticky upravených dravých ryb, jejich nová generace začne ohrožovat obyvatele ostrova a návštěvníky letoviska a to nejen ve vodě, ale také na suchu protože ryby jsou schopny krátkého letu a přežijí nejen ve vodě, ale také na vzduchu. Děsivé pozadí tajemných útoků se pomalu vynořuje před instruktorkou potápění Anne Kimbroughovou, která začne pátrat po příčině smrti jednoho z přátel jejího syna, který zahynul během výletu spojeného potápěním. Společně s ní pronikne do márnice také rekreant Tyler Sherman, zkušený biochemik. Zděšeni svým objevem, pátrají dál a současně se pokusí přesvědčit hotelového manažera, aby zrušil každoroční piknikovou party spojenou opékáním ryb na pláži. Ten odmítne, což má pochopitelně nevyhnutelnými důsledky v podobě mnoha obětí velkého útoku krvelačných létajících ryb. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Ravi odpad!

všechny recenze uživatele

Po tom úvodu bych čekal něco jiného, ale bohužel se dvojka vydala tím nejhorším směrem a ani se nesnaží skrýt své nedostatky, což jsou hlavně triky a příběh. Největším problémem ale je, že tenhle "horor" vyvolal spíše ironický úsměv a soucit, než nějaký strach nebo napětí. Tenhle film zkrátka vůbec nefunguje. ()

Luki.V 

všechny recenze uživatele

Tak včera jsem tenhle kousek konečně viděl :). Čekal jsem hovadinu nehorázných rozměrů... nevím jestli ej to tím že jsem předtím viděl Little Shop of Horrors a potom jsem ještě koukal na The Brain that Wouldn´t Die, ale Piraně 2 mne bavily. Film jako celek držel pohromadě, byl nadprůměrně krvavý (mnohem více než měl právo s tímhle bizardním nápadem být) a občas se v něm objevily záblesky napětí. Hudba byla velmi dobrá a chytlavá, scénář patřičně vtipný (ať už účelně nebo nechtěně) a herci nijak neuráželi. Ve výsledku byl film technicky mnohem lépe zvládnutý než díl první (i ti pirani jakkoliv si je herci drželi u těla a mávali s nima jako že je koušou, vypadali lépe než v jedničce). Další film s top bottom, který mne nijak neurazil ani nepohoršil :). Co to ale říká o mém vkusu to netuším :D. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jako nebylo to nic světoborného a opravdu to bylo místy až hloupé, ale že by se jednalo až o takovou katastrofu, se také říct nedá. Jsem rád, že se jedná o volné pokračování jedničky a úvodní pasáž byla opravdu originální. Ze začátku mě vyděsilo, že nebyl použit typický zvuk pro piraní útok, ale ten se asi od poloviny filmu začal užívat, což mě potěšilo. Jedná se prostě o typické "béčko", které je však svým způsobem sympatické. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ne, není to takový shit, jak se z toho zdejší uživatelé snaží dělat. Ačkoliv Piraňa II: Létající zabijáci je snímek, který se ocitl v totálním tvůrčím pekle a nesmazatelně se na něm podepsal boj mezi producentem Assonitisem a čistě najatými tvůrci Millerem Drakem a hlavně Jamesem Cameronem, pod jehož jméno film nakonec připadl, je to vesměs srovnatelné s mnohými italskými hororovými braky 80. let, v nichž logika byla zcela na vodě, ale samotný snímek naskýtal spoustu zábavy, akce a roztomilých praktických speciálních efektů. Tvůrčí volby jsou zde hodně podivné a některé vedlejší linky postav by se z filmu daly dokonale vystřihnout, ale co naplat - zábavné to je i tak. A ve kterém díle vám jinak budou vzduchem létat piraně? Ve filmografii Jamese Camerona je to možná jedna z těch méně pamětných dvojek, ale milovníci braku si zde na své určitě přijdou. ()

Všivák 

všechny recenze uživatele

Létající piraně na provázku co plavou v moři. Dobrá šílenost. Skoro jsem to dokoukal. Škoda, že finále bylo tak neúnosně nudné a uspávající. Škoda, že oběti se chovali naprosto dementně (hlavně ten černoch, co chtěl pomstít svého syna).Létající piraně tady jsou na stejné trikové úrovni jako sojka bonzačka z krakonoše. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (11)

  • Cameron nebyl nikdy moc poslušný. Když ho producent pokračování filmu Piraňa nutil, aby točil podle jeho přání, vloupal se v noci do střižny a sestříhal film po svém. (cariada)
  • Kvůli omezenému rozpočtu byli do snímku obsazováni převážně Italové, přičemž většina z nich ani neuměla anglicky, což režiséra Jamese Camerona nesmírně iritovalo. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama