Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 1

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (94)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu jsem konečně pochopil, proč si spousta mužů stříká ze Zendaye do trenek. Ona skutečně umí být kost. Jediné, co bych jejímu tělu vytkl byly černé bradavky, které mívají negryně. V roli zdejší potvůrky mě malinko srala, ale nemohu ani trošku zpochybnit její herecký supertalent. Další z mnoha rolí, kdy ji věříte každou grimasu tváře. Bohužel svým extrémním charismatem totálně zastínila 2 zoufalé pány. Bylo to doslova jako sledovat maraton, kde je na čele osamocený černoušek a daleko za ním dobíhají 2 polomrtví bělásci. Trošku mi vadilo, že byl film příliš romantický, podstatně méně dramatický a ještě méně sportovní. Romantiky mám dost v životě a nepotřebuji si přidávat další porce ještě prostřednictvím filmu. Film byl možná až zbytečně dlouhý a bohužel v určitý moment sklouzl do stereotypu milostného trojúhelníku a ztratil své grády. Extrémně se mi líbila kamera, jakéhosi rákosníka, jehož jméno si netroufám napsat, a tak jej pouze zkopíruji - Sayombhu Mukdeeprom. Naopak hudba byla hodně zvláštní a spíše bych řekl, že se mi nelíbila. [75 %] ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Vypravěčskými a stylistickými nápady novinka dalece přesahuje standard sportovních dramat a tradičně vykreslených milostných trojúhelníků. Na Rivaly se krásně dívá a u toho můžete také skončit – chytře seskládaný snímek plný výpustek a dvojznačností však nabízí i velmi poutavou výpověď o problémových rovinách vrcholového sportu a výkonového přístupu ke vztahům. Více zde. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Keby to natočil niekto iný, jednalo by sa o priemernú melodrámu s klasicky výbornou Zendayou, kde šport je neviem-koľkatá koľaj. Luca Guadagnino však dokázal dostáť réžijnej úrovne Social Network. Je to dusné, je to sexi, napätie z toho srší každým okamžikom, prestupuje všetkými scénami ako osudový zápas a divák naozaj verí, že ide o všetko. Chcem z toho bluray, chcem z toho soundtrack,  plagát tiež. 85% ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Cílevědomí lidé dokáží být děsiví. ___ Žít v pravdě a tedy v souladu se sebou - kdo z nás to s jistotou dokáže? ___ Dětinská radost a povýšenost - z výkonů vlastního těla, ze síly a rychlosti, z vítězství, z moci. Ego dokáže sežrat úplně všechno. A vadí to? ___ Ti tři milovali a nenáviděli především sami sebe, až pak sebe navzájem. To díky svým propleteným závislostem si do detailu rozuměli a intenzivně se prožívali a dokázali energicky sdílet svoje bytí. Těch pár vteřin splynutí  jim za to stálo, stojí, bude stát. Než jim za rok dojdou síly. A co potom, s touhle hrou? Melodramatický až na půdu. C'mon! ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Film nie je vôbec o tenise, ale o ženskej hypergamii a o tom, ako je každý muž blízko toho, aby ho žena opustila, keď k nemu stratí rešpekt. Je to vynikajúca sonda do ženskej duše a do toho ako ženy fungujú, nedostatok sily a rešpektu vyvoláva presne toto čo je v tomto filme. Ukazuje to jasný dôkaz toho, že viac lásky z mužskej strany k žene nerozhoduje to či s mužom žena rada je, ale práve naopak nedostatok lásky v seba samého. Žena nepotrebuje vôbec žiadnu lásku od muža, muž potrebuje všetku lásku, žena potrebuje muža rešpektovať a vidieť niečo v ňom čo nikto iný nevidí. Ďakujem za takúto sondu je to poučný film. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Film měl mít původně premiéru v kinech 15. září 2023, ale byl odložen kvůli stávce SAG-AFTRA. Film měl mít také premiéru na srpnovém filmovém festivalu v Benátkách v roce 2023. Nakonec však byl uveden až v roce 2024. (Detektiv-2)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Reklama

Reklama