Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 10

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 10

Recenze (214)

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Luca Guadagnino naprosto exceluje v přenesení intenzivních prožitků, které sport přináší do filmového formátu, přičemž ho využívá jen jako pozadí pro svůj dramatický (až trochu překombinovaný) příběh. Neskutečná nálož kreativního uměleckého stylu natáčení sportovních filmů, která podle mě bude mít vliv na budoucnost tohoto žánru a já, jakožto jeho velký fanoušek, se jí nemůžu dočkat. Herecky pak výborný film, kdy Zendaya ukazuje, že modeling je sice její doména, ale jakožto herečka se vůbec neztrácí. Kandidát na osobního černého koně sezóny, rád se k tomu někdy vrátím. ()

Ediebalboa 

všechny recenze uživatele

Vyhrocené tenisové melodrama plné ega, neopětované lásky a touze po vítězství / Zendaye. Jako tenisová bohyně, jíž princ Charles pokleslých mravů a jeho hodný sekundant zobou z ruky, nemá chybu. To samé platí pro zápletku, kdy do poslední chvíle nevíte, jak to celé dopadne. Čeho ubrat jsou zpomalovačky. K natáčení rychlého sportu typu tenis dávají pro zdramatizování úderů smysl, ale v závěru se s nimi Guadagnino utrhává ze řetězu natolik, že tím vyvrcholení příběhu paradoxně trochu otupuje. Údernost přitom zápasům jinak vůbec nechybí, protože jak nazvučení, tak i soundtrack a hrátky s kamerou při každé výměně dodávají filmu živelnost, která mi u tenisových snímků dlouhá léta chyběla. ()

Reklama

Mazarini odpad!

všechny recenze uživatele

Ty recenze, to je nejaky pseudoumelecky flash mob. Delate si prd*l? Byl jsem napalen a wastnul 2h casu. Naprosto debilni nudna, tupa hovadina. Tragicky herecky vykony, idiotska nudna kamera, infantilni scenar, nehodici se prehlusujici hudba, ktera se snazi prehlusit trapne prazdno jak ve scenari,tak v zdlouhavycha nudnych, statickych zaberech. Do ksichtu ti lezou zadky a pera v kazdym tretim zaberu, ano chapeme vasi sexualitu, stop it. Scenar nedava moc smysl. Strihac si mysli, ze striha clip pro "little big" a na posledni nataceci den si pujcili gopro od sousedky a slowmo kameru a tak 5minutovy hloupe finale je roztahane skrz nesmyslne nudny slowmo zabery na celych 20m. Nefunguje to, je to nepovedeny experimentalni, amatersky, studentsky film, ktery nalakal skolacky skrz trailer a jejich idola do kin. Pokud povazuje nekdo ten zavraťo-zavratny zaber na konci filmu jako v komentech vychvalovanou super cinematografii, tak jste spadli z visne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mám rád sportovní dramata a na Challengers jsem se od prvního traileru velmi těšil. Luca Guadagnino je zárukou kvalitní filmařiny a doručil solidní sportovní romanci, které sice trochu občas drhne tempo v druhé půlce, ale Zendaya si strhává veškerou pozornost na sebe. Finále hezky napínavé, hezká kamerová práce, slušné herecké výkony a celkově dobrý film, ale který si znova nepustím ( Sestry Williamsovy se Smithem mě bavilo zkrátka o chlup víc, tam byly také silnější emoce). 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Luca nezklamal, přestože se jeho předchozím dvěma filmům zatím raději vyhýbám. Tento italský týpek by klidně mohl pokropit zatuchlý Hollywood živou vodou. Rivalové mě velmi bavili. Ta neustálá řevnivost dvou chlapských eg, stejně jako politizování Zenday, kterou srdce táhne na jednu stranu a rozum na druhou. Mimochodem ta ženská je prostě kost. Film má neskutečnou vnitřní dynamiku. Nečekal jsem kdovíco, ale výsledek mě prostě potěšil. Asi tolik jsem vám chtěl sdělit :) 75% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • Empajrového rozhodcu hrá Darnell Appling, ktorý je asistentom Zendaye. Aby sa dôkladne pripravil na svoju rolu, absolvoval lekcie profesionálnych rozhodcov. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo 3. mája 2022 v Bostone, kde sa konala kastingová výzva pre miestnych obyvateľov, aby sa zúčastnili konkurzu na tenisových hráčov, generálnych komparzistov a náhradníkov. Natáčanie prebiehalo vo štvrtiach Back Bay a East Boston a ukončené bolo 26. júna 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama