Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 1

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (212)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Luca nezklamal, přestože se jeho předchozím dvěma filmům zatím raději vyhýbám. Tento italský týpek by klidně mohl pokropit zatuchlý Hollywood živou vodou. Rivalové mě velmi bavili. Ta neustálá řevnivost dvou chlapských eg, stejně jako politizování Zenday, kterou srdce táhne na jednu stranu a rozum na druhou. Mimochodem ta ženská je prostě kost. Film má neskutečnou vnitřní dynamiku. Nečekal jsem kdovíco, ale výsledek mě prostě potěšil. Asi tolik jsem vám chtěl sdělit :) 75% ()

Conner.s 

všechny recenze uživatele

Nic významného nebo revolučního vám to neřekne, scénář není dokonalej a zasloužilo by si to zkrátit, Guadagnino to ale ukočíroval a na konci dovedl to absurdních rozměrů. Tam se s trochou štěstí napojíte a užijete si to, ale možná vás to taky jenom nasere. Reznor a Atticus jedou naboostovaný retro, který ke konceptu toho filmu sedí byť do některých scén je to hodně na sílu, v rámci toho kam celá ta hříčka směřuje to však nakonec prazvláštně zapadne. Mám k tomu výhrady, ale musím uznat, že jsem si to prachsprostě užil. 75% ()

Reklama

slord 

všechny recenze uživatele

Film, kde okrem tenisových výmen, vedia rozprúdiť krv v žilách a dostať diváka do varu aj tie výmeny dialógové, a niekedy k tomu vystačia len gestá daných postáv. Luca Guadagnino si ma konečne získal naplno, jeho réžia je dynamická, autorská, nápaditá, správne vie využiť nelineárnosť, ktorá vie finále dodať na sile a celkovo film dobre okoreniť. Kamera je živelná, má nápady, využíva všemožné perspektívy a dokáže diváka preniesť do diania. Hudba je neskutočne podmanivá, energická, vie rozhýbať každý sval v tele, vie scény správne podtrhnúť a dodať im intenzitu. Po stránke hereckej to tiež nešlo do outu, hlavné trio je výborné, idú do toho maximálne, svojim postavám dávajú potrebné nuansy. Vzťah medzi nimi je skvelo vybudovaný, scény každej povahy fungujú ako majú, proste tu bolo všetko správne. Cením aj koniec, ktorý okrem neskutočne nervydrásajúceho tenisového zápasu, ponúka aj výživné vyústenie vzťahu postáv, je to uspokojivá bodka za filmom, zároveň necháva priestor aj na ďalšie premýšľanie. Luca, I think this might just be your masterpiece. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Príbeh je slušne povedané konina, ešte slušnejšie červená knižnica, ale volil by som skôr neslušnejšie slová (wtf posledných pár sekúnd), avšak úprimne ma to bavilo. Každý jeden z ústredného tria je magor, sú ale zahraní famózne a obsadení mladými sexy hercami, má to dravú kameru, šialený synťákový soundtrack a strašne ma bavila nechronologická štruktúra. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

První film režiséra, asi Itala, kterej sem viděl. Přiblble vystavěnej příběh s e střídáním časovejch pásem, že sem z toho byl na nervy. Většina scén, kdy zůstaly ty dvě embrya samy, vypadaly jak z nějakého gay story. Navíc ať už se na obrazovce dělo to, nebo ono, bylo mi to úplně u prdele. Zendayu příliš nemusím, ty dva vlastně pořádně neznám. Spousty scén bylo protahovanejch, že jestli jste si odskočili, tak se obraz jen neznatelně pohnul. Co je to za módu. Nakonec bych doporučil nešetřit na ručníkách, protože z těch dvou chcalo jak z volů. Debilní story pro přihřátý ano, kdo chce tenis, nedostane ho. Emoce nikde. 30%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (14)

  • V jeden natáčací deň došlo v blízkosti kurtov k hromadnému uvoľneniu peľu niektorých blízkych stromov, ktoré zafarbili celú scénu (a všetkých ľudí na nej) do žlta, čo sa podarilo odstrániť až po daždi počas niekoľkých nasledujúcich dní natáčania. (Arsenal83)
  • 12. dubna 2024 vyšlo v rámci propagace filmu album „Challengers [MIXED] by Boys Noize“, na kterém je výběr několika skladeb ze soundtracku od Trenta Reznora a Atticuse Rosse, které remixoval německý DJ Boys Noize. Samotný originální soundtrack pak vyšel 26. dubna, tedy v den premiéry filmu v amerických kinech. (Schyzartis)
  • Empajrového rozhodcu hrá Darnell Appling, ktorý je asistentom Zendaye. Aby sa dôkladne pripravil na svoju rolu, absolvoval lekcie profesionálnych rozhodcov. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Reklama

Reklama