Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (1 937)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Mám vlastného terminátora!..... Podobná zmena ako v prípade prvého Votrelca a jeho pokračovania. Terminátor 2 pridal na akcii, na efektoch, na celkovej epickosti a presahu diela. Jedná sa tu o jeden z najlepších akčných filmov vôbec a o regulérny milník kinematografie. Akcia je naozaj veľkolepá a obsahuje množstvo nezabudnuteľných scén (úvod je môj oblúbený), efekty úchvatné, poriadne hnusný záporák, hudba...všetko až na malého Johna Connora (jeho machrovanie trochu ide na nervy). ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Společně s Matrixem jasný král žánru akční sci-fi a minimálně stejně zásadní pro jeho vývoj - a to je co říct. Když se na něj dnes podíváte, nechce se vám věřit, že jde o patnáct let starý film. Jistá režiserská ruka Camerona nás od začátku do konce bravurně provází příběhem, strhující vizuální stránka, zajištěná především mistrovskou kamerou neposkytuje chvíli ani pro obdivné vydechnutí a hutná, temně apokalyptická atmosféra dýchá z každého záběru. Specifickým prvkem Terminátora je právě způsob, kterým Cameron tuto atmosféru zjemňuje a to je suchý humor, pramenící především z Arnoldových hlášek. Jeho těžký herecký a zejména mimický netalent je pro film navíc výhodou, jelikož hraje robota, který lidské chování a výrazy pouze imituje. Charakterové herectví je zde zastoupeno Lindou Hamilton, která své Sáře Connor dává přesvědčivou a charizmatickou podobu a stává se tak jakýmsi oduševňujícím prvkem filmu. Dalšími silnými devízami Terminátora pak jsou ďábelský T-1000 v podání Roberta Patricka (kam se na něj hrabe nevýrazná TX), vysoký COOL efekt snímku (hlášky, černé brýle+kožená bunda+brokovnice+harley, triky,...) a výborně vybraný soundtrack s titulní vypalovačkou You could be mine od Guns and Roses. Doufám, že se vrátí... :-) 100% ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Arnie již v jedničce slíbil, že se vrátí. A své slovo chlapa také poctivě dodržel. Co mu ovšem hází traverzy pod nohy je ulepený epilog, který jsem nikdy nepřenesl přes srdce (a ani to nemám do budoucna v plánu) a ostatně i triky, které jsou tu na Cameronovy poměry až nezvykle často jen samy pro sebe. PS: Jde o jeden z mála filmů, kterému HD ubližuje. Ve většině kaskadérských scén je díky krystalické čistotě obrazu lehce k rozpoznání Arnoldův dublér, který mu dvakrát moc podobný tedy není. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně největší zklamání ve zdejší Top 20. Čekal jsem odzbrojující příval akce a na svou dobu převratné efekty. Nedostavilo se ani jedno. Pravdivé lži jsou přeci jen větším akčním nářezem. Je pravda, že akci příliš nevyhledávám, takže jsem na jednu stranu rád, že T2 není jen o tom jednom, ale má i silný příběh a skvělého Edwarda Furlonga. Samotný Arnold je herec asi jako já striptér, takže o jeho výrazu, který má pro všechny akční filmy stejný, se nemá cenu bavit. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"29. srpna ´97 vám to bude taky připadat sakra skutečný. Každej, kdo nebude mít opalovací krém s faktorem dva miliony, zažije mizernej den." Já již nyní vím, že T-800 odvedl skvělou práci, protože jsem Den zúčtování prožil bez problémů. Vlastně jsem si ani nevšiml, že nastal. Čeho jsem si však všiml, bylo to, že kovový sympaťák byl tentokrát vybavený rafinovaným programem Kamarád a hlášky vypouštěně z otvoru mezi kyberneticky řízenou maxillou a mandibulou se pro mě rychle staly kultovními. Takhle se podle mého gusta má zachraňovat lidstvo - vizuálně bombasticky, napínavě i zábavně. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (289)

  • Motorkársky outfit T-800 (Arnold Schwarzenegger) z filmu ponúkal špecializovaný londýnsky obchod s rekvizitami na začiatku roka 2015 za 27 300 amerických dolárov. (kacer4)
  • Arnoldu Schwarzeneggerovi (Terminátor) se zpočátku nezamlouvalo, že tentokrát nedostane příležitost nikoho na plátně zabít. "Nemohl bych pár lidí pozabíjet aspoň na začátku, než mi to John zatrhne?" zeptal se Jamese Camerona, který to později komentoval: "Řekl jsem mu to, co říkám vždycky, když herci dostanou zálusk měnit scénář: NE!" (NIRO)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama