Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (1 947)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Výborná akční sci-fi, můj oblíbený režisér Cameron, napětí a temná atmosféra. Přesto Terminátor není zcela můj šálek čaje. Trailery: http://www.csfd.cz/film/1248-terminator-2-den-zuctovani-terminator-2-judgment-day/videa/ ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Akční pecka s revolučními, do té doby nevídanými triky. T-1000 a jeho metamorfózy za pět, vize nukleární války za pět, scenář za tři, stejně tak některé, na můj vkus příliš militantně laděné scény (Arnie vs. kolona policejních aut). Ovšem přehlédnout skutečnost, že tenhle film znamenal tak moc pro vývoj filmařské techniky a trikařské práce, by bylo veliký hřích. Proto jediné a správné hodnocení je za pět, jen to švihne! ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování super odolného kovového robota, který je potažený pseudoorganickými materiály do podoby vysokého svalovce s ježkem, který se narozdíl od prvního dílu snaží ochránit Connorovu rodinku. Takového bodyguarda bych chtěl mít doma, jinak James Cameron opět válí a je vidět, že pokračování mu náramně jdou. Má srdcovka plná výborných hlášek, super herců, efektů, silného soundtracku a nezapomenutelných okamžiků. Nesmrtelný film, který se může vidět stále a stále dokola a od svého roku vzniknutí na své kvalitě nic neztrácí. Mé hodnocení naprosto silných 5 hvězdiček… "Come with me if you want to live!" ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

T2 je milníkem a jedním z vrcholů žánru a filmy, které ho překonaly, se dají spočítat na prstech jedné ruky. Ultradrsný Arnold, nezničitelný T-1000 s poker face Roberta Patricka, šílená Linda Hamilton a spratek Edward Furlong s rysy budoucího vůdce a spasitele lidstva. K tomu (nejen na svou dobu) úžasné triky, skvělá režie a nádherný hudební motiv. Jednoznačná kultovka. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně strhující film. Živý důkaz toho, že Cameron musel být génius, když dokázal skoro všechno natočit tak, že to má spád, napětí, humor, a navíc i nějakou magickou energii, která vám brání tomu zvednout se ze židle, a to i přesto, že tento film sledujete už třeba podesáté. Spolu s rovněž Cameronovými Vetřelci nejlepší akční film všech dob. V porovnání s těmito dvěma filmy jsou nějaké Matrixy jen nudnou legráckou. ()

Galerie (330)

Zajímavosti (289)

  • Herečka Linda Hamilton (Sarah) při střelbě ve výtahu neměla chrániče sluchu a jako vzpomínku na natáčení si odnesla trvalé poškození sluchu. (Epistemolog)
  • Už při práci na prvním filmu James Cameron chvílemi uvažoval, že by Terminátor byl spíše jakýmsi infiltrátorem, než téměř nezničitelným obrem, jakým nakonec byl v podání Arnolda Schwarzeneggera. Tentokrát se k myšlence vrátil a hledal někoho, kdo by se Schwarzeneggerem kontrastoval. Nakonec byl vybrán Robert Patrick, který měl sice zatím spíše menší herecké zkušenosti (pro roli vraždící mašiny ovšem dostatečné), ale zato uměl nasadit správně sveřepý výraz... a zároveň z mladších let disponoval kvalitní atletickou průpravou. Patrick ji po svém angažování ještě podpořil cílevědomým tréninkem, zaměřeným především na to, aby jeho pohyby vypadaly pružněji, plynuleji a méně lidsky - například se naučil dýchat pouze nosem, aby jeho "robotičnost" nebyla narušována pootevřenými ústy. Jeho schopnost a příprava ohromila štáb při natáčení scény v garáži, v níž pronásleduje Johna Connora (Edward Furlong), který mu samozřejmě měl ujet. Jenže při první klapce byl Patrick tak rychlý, že jej dohonil a zaklepal mu na rameno. (NIRO)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama