Reklama

Reklama

Shaft skóruje

  • USA Shaft's Big Score!
Trailer

Obsahy(1)

Tentokrát musí Shaft, superinteligentní a neohrožený soukromý detektiv, osobně doručit vzkaz do New Yorku. Ale vše se komplikuje vraždou jeho klienta. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Lima 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k pověsti, jaká tento proslulý blaxploitation kousek předchází, jsem čekal více. Film je natočen podle údajně příšerného románu, což se mohle projevit. Čekal jsem více zábavy, výraznější béčkový odér, více násilí, nahoty i akce, která přišla ke slovu až v závěru, kdy film končí 15ti-minutovou honičkou (která zpolykala více peněz, než předchozí díl dohromady) se dvěma auty, vrtulníkem a motorovým člunem. Jinak se toho opravdu moc neděje. Teda, né že by se Shaft flákal. V jedné libové machistické scéně sbalí kočandu během 10 sekund, pak sestřelí vrtulník brkovnicí, ale jinak...Očekávání byla velká, ale nenaplněna. ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Nekompromisní a ostrá sedmdesátková záležitost. Nejsilnější zbraní Shafta není obsah jeho spodního prádla, ale kombinace individualistického marlowovského detektiva se spoustou suchých hlášek s exploatačním gerojem hrajícím si na honěnou s vrtulníkem. Stejně jako Marlowe dostane Shaft několikrát na hubu, ale stejně jako on se vždycky zvedne a tluče jiné nabíječe dál. ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Po mém nevelkém nadšení z prvního filmu se Shaft vrátil a tentokrát konečně již plně vyzbrojen. K charisma z prvního filmu dostal k dispozici zajímavé protivníky a mnoho možností jak se s nimi vypořádat. Zvlášť finále plné výbuchů, střelby, automobilové honičky, rychlé lodi i vrtulníku rozhodně stojí za vidění. Velké zlepšení a velká naděje pro Shaftuv výlet do Afriky. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ve druhém díle staré grindhousové trilogie se jaksi vytrácí atmosféra prvního dílu, herecké výkony jsou o dost horší, ovšem přibylo mnohem víc akce a nahoty, koziček a to jak černých, tak i bílých. Shaft je o trochu lidštější a míň namachrovaný než v prvním díle, o to víc záporáků rozstřílí na mraky. Zejména ve finále svojí neuvěřitelnou brokárnou to sype ostošest do mafiánů, aut i vrtulníku. Jak jsem uváděl již u prvního dílu, podle trilogie byl v roce 2000 natočen volný remake s výtečným Samuelem L. Jacksonem Drsnej Shaft. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Shaftovy drsné hlášky (,,Ono sněží?" ,,Baby, bavlna to nebude..."), mafián se zálibou ve hře na klarinet a záverečná honička v autě, na člunu i v helikoptéře jsou sice cool, ale jinak jde o takový ten film, co není dobrý, ale zároveň ani tak špatný, aby se divák bavil aspoň demencí tvůrců. Je poznat, že vznikl v područí MGM a padla na něj spousta peněz, což mu paradoxně vůbec neprospělo. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama