Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvláštní agent Harry Tasker (Arnold Schwarzenegger) vede dvojí život. Plynule mluví šesti jazyky, je dobře vycvičen pro kontrašpionáž a pracuje jako mezinárodní špión pro vládní organizaci nejvyššího utajení, ale jeho žena Helen (Jamie Lee Curtis) už patnáct let věří tomu, že má za muže obyčejného nudného obchodníka s počítači. Harry má všechny schopnosti, prostředky a odvahu chránit svoji zemi... jen jestli dokáže ochránit také svoje manželství? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (845)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

3. a zatím poslední spolupráce Jamese Camerona a Arnolda Schwarzeneggera, která si do velké míry střílí z akčních filmů, aby nakonec naservírovala jednu parádní akční podívanou. Tento remake spíše neznámé francouzské komedie Podtrženo, sečteno! je v součtu jeden z nejlepších akčních filmů 90. let, kdy v něm funguje i manželská krize, drobné přesahy i čistá akční stránka.... ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Kdo neviděl, neuvěří. Odmyslete si z Pravdivých lží většinu akčních scén, zaměňte herce a přidejte humoru a budete mít před sebou Podtrženo, sečteno. A to je přesně ten důvod, proč nemám rád remaky. Díváte se na dva filmy a přesto je to vlastně jeden. Jedna pointa, podobné vtipy, stejný děj. Různá kvalita režie a herectví. Možná jsou lepší remaky, kde ten děj aspoň trochu upravili, protože tak na člověka čeká nějaké závěrečné překvapení. Jenže tady ne. Většinu neakčních scén Cameron do detailu okopíroval - kradení peněz potomkem, manžel se dozví o její nevěře, jeho návštěva prodavače ojetin, zajmutí cvrkajícího párečku, výslech manželky, propuštění prodavače, zajmutí zločinci v hotelu, zastřelení zloduchů z rotujícího kulometu, úplný závěr s prodavačem - dalo by se pokračovat opravdu hodně dlouho a pořád by to nebylo všechno. Rozdíly jsou hlavně v pojetí a vložených penězích. V Cameronově verzi jsou spektáklovité akční scény, humorné hlášky, hvězdy první velikosti. V Zidiho je zase kvalitní francouzský scénář, lepší herci a hodně humoru. Hudba je, i když rozdílná, dobrá v obou verzích. Nedá se říct, která z verzí je lepší, protože v každé je to uděláno trochu jinak. Je možné říct, že ani jedna nedělá té druhé ostudu (tedy kromě skoro doslovnýho Cameronova opisování). A proto je i tento komentář a hodnocení k oběma filmům stejné. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ještě štěstí, řekne si asi každý divák, že to tady nikdo nemyslel vážně. Komedie naprosto zdařilá, protože tu rozesmívá především příběh, který je navíc zabalem v šik kabátu. Ten film má vlastně všechno, co bych si přál kdy vidět. Legrační honičky, legračního Arnolda, legrační zápletku, legrační happyend. Víc takových filmů a můžu ten nouzový pytel smíchu z bazaru hodit do koše. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

"Zabil jsi někoho?" "Jo, ale jenom ty zlý." Moja najobľúbenejšia akčná komédia. Komédia nieje môj obľúbený žáner, ale Jim s Arnoldom to zvládli úplne skvelo. Perfektná dávka vynikajúceho humoru, hercov, akcie, ktorá sa zlieva do jednej s najlepších akčných komédií aké kedy boli natočené. Jim Cameron dokázal, že vie okrem sci-fi aj iný žáner. "To jsou celí oni, teroristi. Vůbec je nezajímá, že už máme po pracovní době." 100% - 5* ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Sice máme my diváci štěstí, že ještě nikdo nenabídl Arnoldovi roli Jamese Bonda (strašná představa :o) ), ale tady mu role tajného agenta strašně sekne. Pokouší se tu hrát a vůbec to nevypadá špatně. Scenář se povedl. Vtipná je dějová linie s neodolatelným "superagentem" Billem Paxtonem a Jamie Lee Curtis je rozená komediantka. Honička koně s motorkou je výborná a hlavně celá závěrečná půlhodina je jeden velký akční orgasmus. Arnold by měl Cameronovi líbat nohy. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (57)

  • James Cameron později komentoval pocity, které měl po zhlédnutí francouzské předlohy Podtrženo, sečteno! (1991) a které mu připadaly jako zajímavé podhoubí pro vlastní, akčnější verzi: "Vnímal jsem ten film jako svého druhu antibondovku, která příběh supermuže konfrontuje se skutečností. Třeba cestujete po celém světě, mazanými způsoby zabíjíte zločince a čas od času zachráníte svět... ale jako chlap se hned po příchodu domů beztak musíte zodpovídat své ženě. James Bond je pořád starý mládenec, který nikdy nezjistí, co doopravdy znamená být manželem a otcem - a právě proto tyhle bondovské funkce fungují, zvlášť pro ženaté chlapy. Bond se totiž nemusí nikomu zodpovídat." Fór tedy zněl: co kdyby se někdo jako James Bond musel zodpovídat své nic netušící manželce? (NIRO)

Související novinky

Pravdivé lži míří na Disney+

Pravdivé lži míří na Disney+

21.05.2019

Poměrně překvapivá zpráva přichází od serveru Collider. Producent, režisér a scenárista McG (Tohle je válka!, The Babysitter) plánuje televizní verzi Pravdivých lží pro streamovací službu... Disney+?… (více)

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

Klep roku: Schwarzenegger padouchem v Avatar 2

18.09.2013

Užijte si tuto představu, dokud ji James Cameron nebo někdo z 20th Century Fox nevyvrátí. Filmový web Latino Review ale tvrdí, že má informaci z „top level" zdroje. Stručně a jasně: Arnold… (více)

Pravdivé lži jako seriál

Pravdivé lži jako seriál

14.09.2010

James Cameron dlouho mluvil o pokračování svého nejlepšího (slyším ze zadní řady nějaké námitky? ;-)) filmu. O dvojku se zajímali i Arnold Schwarzenegger a Jamie Lee Curtis, představitelé manželů… (více)

Reklama

Reklama