Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (282)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem po desítce dohnala rest a zkouknula všech devět předchozích dílů, abych uznala, že spolu s jedničkou, která byla přelomová hlavně na první dobrou, když člověk ještě neznal pointu, se jedná o nejlepší díl SAW série. Což je odvážné tvrzení, vzhledem k tomu, že jsem polovinu filmu obdivovala čalounění sedaček, skvrny na koberci, nebo stěny v kinosále, protože se rozhodně jedná i o díl nejkrvavější a některé scény jsou tady víc explicitní jak nahota v pornofilmu. Přesto jsem si film ve chvílích, kdy jsem neměla odvrácenou tvář (pár se jich našlo), docela užila a odsýpal mi stejně rychle, jak časy odpočtů jeho aktérům. Po dlouhý době je to ke všemu horor, kterej mě v kině vyloženě nenaštval svojí unylostí (Kostlivec, Úsměv, The Invitation) a nechtělo se mi u něj spát. A to je velkej plus. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

První věc - Nechutný. Druhá věc - odporný filtr.. nechápu proč ješte v roce 23 se stane to, že se na film nahodí odpornej modrej nebo žlutej filtr.. to se vracime do roku 2004? Jinak zajimavy twisty, ale celkove to stahuje dolu ta logika (tim nemyslim jen to, ze si typka urizne nohu a je stale pri vedomi), ale treba proc se Kramer s Amandou najednou ukazuji svým “obetem” bez masky? Jako wtf? Vsak to je uplne nedomysleny..ale ok. I pres to me film od poloviny stahnul, ale urcite to neni nejlepsi dil to jako fakt ne no :Dddd ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Saw X  je pre mňa istým spôsobom klenot. Po takmer dvadsiatich rokoch mi oprášila spomienky na jednotku a dvojku a chvíle, ktoré som spolu s nimi zažil. Na obe spomínané sa síce nechytá (špeciálne na jednotku, tá je neprekonateľná), ale svoj sentimentálny účel u mňa splnila. Na plný počet, skrz kopec blbostí (črevá, lobotomia, watering s krvou...), sa nedostanem bohužial, avšak príbeh  nie je podľa mňa odfláknutý a ja som bol slušne našponovaný až po záverečné titulky. P.S. Normálne mám chuť sa vrhnúť na všetky časti znovu. Snád' sa ale z toho vyspím. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ehm, desátý příspěvek a bezradnost jak tuhle cirkulárku zase roztočit evidentně narostla do obludných rozměrů patologické fixace na jednom hororovém motivu, z něhož se sice dá pořád vytřískat nějaká ta korunka, ale už  horko těžko cokoliv jiného.   Jinými  slovy velká škoda, že Saw se ve smrtelné křeči snaží popřít nebo přepsat zákony recyklace a místo furtdokolového smíření, tedy produkce už jen a pouze čvachtavých nic neřešících zábavných vřídků,  teď přichází s "originálním" navrácením, dokonce i živého!, Johna Kramera s číslovkou tedy de facto nikoliv X ale 1 a půl!  A tak už chybí jen prequel a nějaké ty sólovky z bohatého světa Saw... Brr a to mám recykláty fakt rád (Jason Voorhees rulez!).   Očekávaně přihlouplé a překvapivě dosti málo vynalézavé stran pastí páně Jigsawa a závěr, který měl být ozdobou, průserem.  Dvě hvězdy a děsím se zítřků.. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo veľmi dobrá vec. Myslel som si, že séria už nebude mať čím novým prekvapiť a že sa bude do posledného dychu držať starých zabehaných koľají, ale svete div sa, mýlil som sa. Bavilo ma to a táto zmena (v podobe intímnejšieho nahliadnutia do vnútra pána Kramera, ktorým sa zaoberá prvých asi štyridsať minút filmu) ma veľmi potešila. Nie kvôli tomu, že by ma film donútil s ním súcitiť (naopak, je to obyčajný sadista, ktorý sa snaží vyzerať ako morálny sudca), ale skôr preto, že je tak nejak zaujímavé zisťovať čo všetko ho poháňa vpred, aké sú jeho motivácie a čo je vlastne zač. Keď príde na tú brutálnejšiu časť, z vážneho tónu prejdeme na zábavnú notu, keďže naháňanie "zlosynov" je vtipne-napínavé a ich dopad uspokojivý. To všetko v doprovode trefných dialógov ("Čo robíte vo voľnom čase?" - "No, mám jedno také hobby") a zvukovo-vizuálneho aspektu, čo pôsobí cool a štýlovo. Páčili sa mi aj dejové obraty na konci filmu, ktoré síce boli tupé jak hovädo, ale je zábavné sledovať s akou chujovinou zase scenáristi prídu. Bavil som sa, dosť. Škoda len toho menej uspokojivého konca, keďže paradoxne človek, na ktorého smrť sa tešíte najviac, utiekol z boja s tým úplne najmenším zranením. Čo je tak nejak... hm? Prečo? Prosím? Uniká mi niečo? Potitulková scéna fajn, len jaksi nedotiahnutá do konca. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Napriek tomu, že pred svojou účasťou na tomto filme pracovala v hororovom žánri, herečka Synnøve Macody Lund údajne trpela nočnými morami po tom, čo prečítala scenár k tomuto filmu. Začala to riešiť ambulantne a chodiť na polysomnografiu, aby sa jej spánok zlepšil, a uvažovala o odstúpení od projektu po tom, čo náklady na liečbu výrazne vzrástli. Avšak po stretnutí s hercom Tobinom Bellom a inšpirovaná jeho oddanosťou a metódami hereckej práce, ako byť Jigsawom, sa rozhodla zostať vo filme. (Arsenal83)
  • Johnovi (Tobin Bell) je ponúknutá tequila Código 1530, ktorá v roku 2001 neexistovala. Výroba sa začala až v roku 2016. (Arsenal83)
  • Medzi kritikmi ide všeobecne o zatiaľ najlepšie hodnotenú časť celej franšízy. Vo Variety napísali, že ide o „reálnejší film než boli mnohé filmy zo série v tom, že sa viac hovorí a menej mučí“. The New York Times popísal, že ide o „doteraz najlepší film série Saw“.  (Arsenal83)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama