Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (286)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říci, že autoři splnili to, co slíbili. Stylem i kvalitou se zkrátka vrátili k nejúspěšnějším komerčním časům série. Fandové značky navíc dostanou nějaké to cameo, pár pomrknutí a nenáročný divák toužící po co největším humusu bude jakž takž spokojený. Pro ostatní se však stále jedná o prázdnou přehlídku humusáren, kterou trochu zachraňuje alespoň charisma Tobina Bella. Kvalitní horor tu samozřejmě nemá smysl hledat, na druhou stranu, po pištivém teroru Chrise Rocka budu spokojenost cílového publika chápat. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americkej filmovej sérii "Saw" som akosi neprišiel na chuť. Videl som prvú časť, ktorá bola natočená v roku 2004, a potom som sa o to viac menej prestal zaujímať. Samoúčelná sadistická zvrhlosť ma nemala čím zaujať. V priebehu ďalších rokov som si občas predsa len sporadicky pozrel niektorú časť, ktorá sa ku mne náhodou dostala. Teraz po dlhšej prestávke som mal možnosť zhliadnuť v poradí desiaty diel, ktorý nesie názov "Saw X". Je to v podstate prequel dejovo sa navracajúci k udalostiam, čo sa odohrali po prvom pôvodom filme. To bol šikovný scenáristický ťah. No ja som z toho ani tento krát nebol nijak zvlášť nadšený. Stále dokola to isté a navyše sa to ťahalo skoro dve hodiny. To naozaj ešte niekoho baví? Ešte sa nájdu ľudia, čo na to idú do kina? Desať dielov je fakt zbytočne moc, no a vraj sa už pripravuje aj jedenáste pokračovanie. Načo? Nie je toho už dosť? Asi nie je, ale ja si od tejto série dám opäť na pár rokov pauzu. ** ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani bych nevěřil, že se k této sérii po tolika letech vrátím. Je to sice prequel, ale jinak už se Jigsaw do hry vrátit nemohl. Ukáže nám svou cestu pomsty. Byl totiž podveden šarlatány, kteří měli v Mexiku vyléčit jeho rakovinu. Opět jsme svědky zvrácených her, které se dají jen těžko vyhrát. Na závěr samozřejmě musí přijít twist, protože John je vždy o krok přede všemi. "Nakonec tě podvede." ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Příběhově vlastně díl navazující na jedničku...A docela se mi líbilo, jakým směrem se autoři této série vydali. Fakt jsem netušil, co mám od Saw X očekávat. První polovina se totiž nesla spíše v klidnějším tempu (což pro tuto sérii není standardem..ta změna potěšila). Ale pak to udeřilo. John Kramer se utrhl ze řetězů! Pasti opět promyšlené do posledního detailu (některé opět překvapily svou brutalitou). A samotný závěr? Ten ústřední zvrat zafungoval. Jo, na Kramera si někdo jen tak nedojde. Za mě slušných 7/10 P.S. Potitulková scéna na jedničku s hvězdičkou ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Saw X  je pre mňa istým spôsobom klenot. Po takmer dvadsiatich rokoch mi oprášila spomienky na jednotku a dvojku a chvíle, ktoré som spolu s nimi zažil. Na obe spomínané sa síce nechytá (špeciálne na jednotku, tá je neprekonateľná), ale svoj sentimentálny účel u mňa splnila. Na plný počet, skrz kopec blbostí (črevá, lobotomia, watering s krvou...), sa nedostanem bohužial, avšak príbeh  nie je podľa mňa odfláknutý a ja som bol slušne našponovaný až po záverečné titulky. P.S. Normálne mám chuť sa vrhnúť na všetky časti znovu. Snád' sa ale z toho vyspím. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Napriek tomu, že pred svojou účasťou na tomto filme pracovala v hororovom žánri, herečka Synnøve Macody Lund údajne trpela nočnými morami po tom, čo prečítala scenár k tomuto filmu. Začala to riešiť ambulantne a chodiť na polysomnografiu, aby sa jej spánok zlepšil, a uvažovala o odstúpení od projektu po tom, čo náklady na liečbu výrazne vzrástli. Avšak po stretnutí s hercom Tobinom Bellom a inšpirovaná jeho oddanosťou a metódami hereckej práce, ako byť Jigsawom, sa rozhodla zostať vo filme. (Arsenal83)
  • Johnovi (Tobin Bell) je ponúknutá tequila Código 1530, ktorá v roku 2001 neexistovala. Výroba sa začala až v roku 2016. (Arsenal83)
  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama