Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (298)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak jsme se už mohli dostat k desítce, ale pořád mě to baví! Zabíjení stále ještě na velmi úctyhodnou úrovni, pak taky skvělý, na několika k úrovních vedený příběh je velkou předností skoro každého Saw. Finále pravděpodobně mohlo přinést i uspokojivější vyvrcholení, ale člověk nemůže pokaždé dostat všechno. Slabší čtyři hvězdy 71%PS: Celkem mne překvapily dvě věci - Skládačkovi už je 81 let a Amanda hrála v každém filmu. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Saw X  je pre mňa istým spôsobom klenot. Po takmer dvadsiatich rokoch mi oprášila spomienky na jednotku a dvojku a chvíle, ktoré som spolu s nimi zažil. Na obe spomínané sa síce nechytá (špeciálne na jednotku, tá je neprekonateľná), ale svoj sentimentálny účel u mňa splnila. Na plný počet, skrz kopec blbostí (črevá, lobotomia, watering s krvou...), sa nedostanem bohužial, avšak príbeh  nie je podľa mňa odfláknutý a ja som bol slušne našponovaný až po záverečné titulky. P.S. Normálne mám chuť sa vrhnúť na všetky časti znovu. Snád' sa ale z toho vyspím. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že strukturu příběhu této hororové série jsem absolutně zapomněl už někde u 3 dílu a mnoho let od posledního Saw tomu také moc nepomohlo. Proto jsem se na nejnovější, desátý díl, díval jako na další, krvavý horor. V rámci krve a brutality, má Saw X co nabídnout ale ve chvíli, kdy si někdo sám řeže nohu nebo se vrtá v mozku, tak už mi předimenzovaná nerealističnost vadí, zvlášť když si divák brzy uvědomí, že to stejně nemá pro záchranu postav význam. Pro hardcore nadšence této série to asi bude jeden z těch lepších kousků, ale na mě to už bylo moc a moji pozornost film ztratil už v první třetině a nezachrání to ani očekávaný megazvrat na konci. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jigsaw je spať a tvorcovia ho celkom slušne oživili, tak tato séria môže byt fakt nekonečná, ale v tomto prípade mi to vobec nevadilo, lebo zas bola hra rozohraná parádne. Tento krát si Johna vybrala iná skupina aby ho mohla o.eb.ť, ale vybrali si veľmi zle a po chvíli aj na to prišli.  Scenáristi zas rozohrali zaujímavú psychologickú vecičku, ktorá aj keď sa javí jednoznačne, ako ide do finále, menia sa pravidla aj okolnosti. Len tento krát bolo už všetko prehľadne a každý Jigsawov krok som tušil aj tú pod titulkovú scénu. Ale to mi nevadilo, lebo tu je základný kameň postavený tak, že logika či originalita tu už po nejakej časti nemajú miesto, za to to musí hlavne dobre vyzerať a pasce majú byť niečím priekupnícke a to si myslím sa tu aj splnilo. Konečne ďalšia časť, ktorá ma bavila, slabé, ale 4*. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Leporelo oblíbeného antagonisty a povědomých propriet a přihrávačů kolem na pozadí banální a po stránce obohacení série chudé historky. Sice mě fascinuje návrat k originálu a po tolika dílech i usilovné pokračování či předpokračování něčeho, co už několikrát skončilo, ale je to málo. Nejlepší dojem mám opravdu jen z toho, že se netočíme v opakovaných restartech, což je v současnosti unikát. Chci ale víc, tedy zvraty, které mě rozhodí, ne pointy, které vidím od prvních minut a nefér pasti, u kterých jen krabatím čelo. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (19)

  • Keďže návrhy pascí boli zložitejšie ako v predchádzajúcich častiach, plán ich natáčania bol rozdelený na dve časti – tri týždne v novembri 2022 a tri týždne v januári 2023. Kevin Greutert vysvetlil: "Museli sme vyrobiť toľko protetík a strojov a celé Vianoce sme strávili vymýšľaním týchto vecí." (Arsenal83)
  • Potitulková scéna se odehrává v interiérech koupelny z prvního dílu série Saw: Hra o přežití (2004). Takže když John Kramer (Tobin Bell) a Mark Hoffman (Costas Mandylor) promlouvají k oběti další hry, můžeme v pozadí vidět těla Adama Stanheighta (Leigh Whannell) a Erica Matthewse (Donnie Wahlberg). Kramer se tak z hlediska přesnosti děje musel pro Henryho vrátit nejdříve až po událostech filmu Saw IV (2007). (Worry77)
  • Medzi kritikmi ide všeobecne o zatiaľ najlepšie hodnotenú časť celej franšízy. Vo Variety napísali, že ide o „reálnejší film než boli mnohé filmy zo série v tom, že sa viac hovorí a menej mučí“. The New York Times popísal, že ide o „doteraz najlepší film série Saw“.  (Arsenal83)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama