Reklama

Reklama

Oddíl 10 z Navarone

  • Česko Komando 10 z Navarone (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1961 vznikl slavný válečný film Děla z Navarone, vyprávějící o odvážné akci malé jednotky během Druhé světové války. O sedmnáct let později vzniklo jeho volné pokračování s novými představiteli. Do Jugoslávie jsou vysláni major Mallory a seržant Miller, aby našli a zlikvidovali nebezpečného nacistického agenta Nikolaje Leskovara, působícího v partyzánských jednotkách. Na cestě do Jugoslávie jsou přiděleni k jednotce plukovníka Barnsbyho, která má za úkol vyhodit do vzduchu strategicky významný most. Není to vůbec snadné, nacisté jsou v přesile a Leskovar má v záloze nebezpečný plán. Podaří se Malloryho jednodce v sebevražedné akci splnit oba úkoly? Zajímavý příběh a hvězdné herecké obsazení v němž září Robert Shaw a Harrison Ford patří mezi hlavní klady filmu. Guy Hamilton, režisér filmů o Jamesi Bondovi (např. Goldfinger, Diamanty jsou věčné), natočil dobrodružnou podívanou s překvapivými dějovými zvraty a typickým britským humorem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

Mol 

všechny recenze uživatele

I DID YOUR JOB. NOW HELP ME DO MINE!! Herecké obsazení bylo výborné, ale přišlo mi, že film hodně sráží nevýrazné prostředí pusté Jugoslávie. Tam kámen, tam strom.. prostě a jednoduše není film pastvou pro oči. Angličtina britských důstojníků, slovanský jazyk partyzánů a němčina Wermachtu to už je něco jiného. Na válečných filmech mám opravdu rád autentičnost jazyka. Tady se jí celkem drželi i když Django mluvil na německého seržanta anglicky a tu a tam i ostatní, ale nic co by se nedalo překousnout. ()

Davej 

všechny recenze uživatele

No, nechápu to vysoké hodnocení od ostatních. Jedná se totiž o jasné béčko (zřejmě to bylo točené pro televizi). Opravdu zábavná je pak pouze hláška jakéhosi Němce, který křičí na nepřítele, který mu postřílí kolegy: "Das ist nicht correct." Jinak i přes přítomnost skvělých herců, kteří ovšem nemůžou nahradit slabý scénář, nuda. A úroveň historické věrnosti je až příliš "americká". ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po delší době zavzpomínal na Commandos:). Oddíl 10 z Navarone je rozhodně dobře odvedená práce, která dokonce i v efektním finále (které kromě asi dvou záběrů splňuje mé požadavky) potěší nejednoho fanouška válečným filmů. Je to trochu netradiční cesta, spíše tiché našlapávání než přímá akce, ale o to větší potěšení pro mě bylo navštívení například přehrady, což je velmi atraktivní prostředí. Obsazení také není vůbec špatné a film dokáže šlapat a pobavit v každém okamžik. PS: dát do názvu Oddíl 10 (Force 10) a pak ve filmu místo Oddíl 10 používat původní Force 10 mi přijde jako dabingová bezcitnost... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Něco jako western ... maličko naivní western - ovšem z druhé světové, takže tady kromě kavalérie klasické figuruje i ta plechová. Leč karty jsou rozdány ... nebo spíš doširoka - a snad i trochu marnotratně rozhozeny ... a přiměřeně napínavá dobrodružná jízda je zakončena nadprůměrně efektním finále, takže za 4* - byť s trochu odřenýma ušima. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford na vzestupu své kariéry a Robert Shaw na jejím (nedobrovolném) konci. Od takových dvou velikánů člověk nemůže očekávat zklamání a obzvlášť když jsou spolu pohromadě v jednom filmu. Oddíl 10 z Navarone je velmi vydařený válečný snímek, který nepostrádá včetně několika "Jonesovských akčních scén" také slušnou dávku humoru. Ve vedlejších rolích si skvěle počínali Carl "Apollo" Weathers a můj oblíbenec z Bílého tesáka - Franco Nero. Opravdu solidní čtyřhvězdičková podívaná. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (20)

  • Úvodní záběry výbuchů a hroutících se navaronských děl jsou použity z filmu Děla z Navarone z roku 1961. (rawboy)
  • Lokomotiva táhnoucí nákladní vlak s britskými vojáky a Lescovarem (Franco Nero) z německého muničního skladu je elektrický stroj JZ třídy 441. Jugoslávci je začali vyrábět v roce 1968 v licenci švédské firmy ASEA (typ SJ Rb). (Robbi)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno