Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Falko 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku som nevedel prist na chut tejto blaznivej komedii, ale po prichode dalsieho sialeneho brata Caryho Granta Jonathana, ktory mal nejaku podobnost s Frankensteinom to zacalo naberat na obratkach a smiechu som sa nedokazal ubranit... 24.03.2009 ____ Cary Grant - (Mortimer Brewster) +++ Josephine Hull - (Teta Martha Brewsterová) +++ Jean Adair - (Teta Martha Brewsterová) +++ Raymond Massey - (Jonathan Brewster) +++ Peter Lorre - (Dr. Herman Einstein) +++ Priscilla Lane - (Elaine Harper) +++ John Alexander - (Teddy Brewster / Prezident Roosevelt) +++ Produkcia: Frank Capra +++ Hudba: Max Steiner +++ ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

C.Grant postavu Mortimera Brewstera neměl rád a natáčení této frašky jej nebavilo. Prověrku časem ztřeštěně komediální dílko nevydrželo, sledovat dnes „fyzické“ Grantovo herectví (rozuměj: odpudivé přehrávání toho nejhoršího kalibru) a neustálé vybíhání do schodů a hysterický řev Johna Alexandera je téměř nesnesitelné. Něco málo zachraňuje průběžný gag s Jonathanovým předělaným obličejem. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jezinky a bezinky jsou zdánlivě ideální dušičkový film, původní broadwayská hra Josepha Kesselringa je pro nás navíc atraktivní svou českou divadelní inscenační tradicí. Leč hysterická screwball komedie nedělá Hollywoodu 40. let pražádnou čest. Pološílená prý černohumorná komedie je z rodiny takových filmů jako Leopardí žena, které jsou mi až fyzicky nepříjemné. Je mi líto, ani roztomilá Priscilla Lane nebo tradičně šílený Petr Lorre nezmůžou nic v této katastrofě bez ladu a skladu s nejhorším výkonem Caryho Granta ever. Chudák Boris Karloff. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená a zahraná (rozto)milá černá situační komedie. Potenciálu je tam habaděj (duo "Boris Karloff"/"Dr. Einstein" je luxusní!), ale stopáž takřka dvou hodin je na daný žánr a styl podle mě prostě příliš. Navíc je tohle Caprovo dílko většinu času spíše "jen" úsměvné, než že by v pravidelných intervalech vyloženě trhalo bránici... 70 % ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená crewball komedie. V úvodních minutách se tváří jako typická romantická komedie, ale po chvíli jsem zklamaně pochopil, že té se nedočkám (určitě si pustím nějakou komedii s Priscillou Lane, má na ně tvář). Místo toho jsem žasnul nad svéráznými milými travičskými tetičkami, jejichž prostota mi lezla krkem, ale po chvíli mě začaly bavit. Postava Brewsterova uřvaného bratra se nakonec taky ukázala značně vtipná. Temné noirové scény byly trochu hlušší, ale byly nutným zlem, aby se mohl příběh ještě víc zamotat a ukázala se jeho skutečná promakanost. Takže přes některé slabší úseky a místy nelogické chování postavy Caryho Granta převážily chvíle, kdy jsem se hodně nasmál. # [viděno: TV, 2.0->5.1] # příběh 8 | hudba 5 | humor 6 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 7 ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Film se odehrává na Halloween (31. 10), ale začíná baseballovým utkáním mezi Brooklyn Dodgers a druhým hostujícícm týmem z New Yorku. I kdyby se jednalo o New York Yankees a tím pádem zápas Světové série, musel by se odehrávat o něco dříve, protože až do roku 2001 Světová série netravala nikdy až do 31. října. Ve 40. letech končila 16. říjnem. (liquido26)
  • Cary Grant ve filmu přehrával a byl to jeho nejméně oblíbený film, ve kterém hrál. (Kulmon)
  • Režisér Frank Capra použil jako testovací publikum pro film americké vojenské oddíly. (M.B)

Reklama

Reklama