Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Úžasné tetičky a Cary Grant... Jeden z vrcholů screwballové komedie, tentokrát v bezchybné režii Franka Capry. "Zkoušely jste ho přesvědčit, že není Theodore Roosevelt?" "Ale kdepak,vždyť on je tak šťastný... vlastně jsme jednou navrhovaly, že by mohl být George Washington, jen tak pro změnů, a víte co? Několik dní ležel na posteli a nebyl nikdo!" ()

t0ny 

všechny recenze uživatele

This is developing into a very bad habit! Pohříchu bláznivá a vysoce absurdní komedie, která mě zpočátku tolik nechytla, ale po rozdání karet docela nabrala obrátky. Chvíli jsem si musel zvykat na Grantovu atypickou roli, ale nakonec jeho výkon do celé taškařice dobře zapadl. Škoda přítomnosti několika slabších "scének", protože některé byly naopak výborné. Takto zůstanu u 4*, ale mám takový pocit, že filmu dlužím ještě jedno shlédnutí - alespoň budu vědět, do čeho jdu a naplno si ho užiju! ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nejšílenější podívaná jakou jsem za poslední dobu viděl. Zároveň divadelní podívaná každým coulem. Postavy přicházejí a odcházejí, mrtvoly se přesouvají a zaměňují a dialogová kadence nenechává divákovi ani minutu oddychu. Chvílemi je to možná až moc velká magořina, jindy ale dokáže Capra ty nejdůležitější momenty dokonale vypointovat a nabízí opravdu strhující zážitek pro vaší bránici. 8/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

100% za: na plné čáře excelujícího Caryho Granta v roli absolutního sympaťáka Mortimera, roztržitého zakrslého dr. Einsteina, hrůzostrašného Jonathana co je tak podobný Borisi Karloffovi, neodolatelně potrhlé i když nebezpečné tetičky, přitroublého Teddyho "Roosevelta", trhlého divadlofila policistu O´Haru, bezinkové víno, schodiště, sklep plný tajemství, čajovou konvici...tuto nestárnoucí klasiku. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Zo zaciatku som nevedel prist na chut tejto blaznivej komedii, ale po prichode dalsieho sialeneho brata Caryho Granta Jonathana, ktory mal nejaku podobnost s Frankensteinom to zacalo naberat na obratkach a smiechu som sa nedokazal ubranit... 24.03.2009 ____ Cary Grant - (Mortimer Brewster) +++ Josephine Hull - (Teta Martha Brewsterová) +++ Jean Adair - (Teta Martha Brewsterová) +++ Raymond Massey - (Jonathan Brewster) +++ Peter Lorre - (Dr. Herman Einstein) +++ Priscilla Lane - (Elaine Harper) +++ John Alexander - (Teddy Brewster / Prezident Roosevelt) +++ Produkcia: Frank Capra +++ Hudba: Max Steiner +++ ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Cary Grant věnoval celý svůj honorář ve výši 100000 dolarů Americkému válečnému fondu. (Kulmon)
  • Režisér Frank Capra použil jako testovací publikum pro film americké vojenské oddíly. (M.B)
  • Když Cary Grant sedí na hřbitově, jeden z hrobů nese jméno Archie Leach, což bylo jeho pravé jméno. (Kulmon)

Reklama

Reklama