Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný spisovatel Mortimer Brewster (Cary Grant) je čerstvě ženatý s půvabnou Elaine (Priscilla Lane), ale bojí se ji uvést do rodiny. Zjistil totiž, že jeho dvě zdánlivě neškodné tetičky Abby (Josephine Hull) a Martha (Jean Adair) vraždí staré pány - nabízejí jim otrávené bezinkové víno a mrtvoly pak odklízí Mortyho bláznivý bratr Teddy (John Alexander), který se považuje za prezidenta Roosevelta. Jako by to nestačilo, po letech se vrací domů další Mortimerův bratr, sériový vrah Jonathan (Raymond Massey), připravený pomstít dávné křivdy a srovnat s tetami skóre v počtu obětí... (Oskar)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedená crewball komedie. V úvodních minutách se tváří jako typická romantická komedie, ale po chvíli jsem zklamaně pochopil, že té se nedočkám (určitě si pustím nějakou komedii s Priscillou Lane, má na ně tvář). Místo toho jsem žasnul nad svéráznými milými travičskými tetičkami, jejichž prostota mi lezla krkem, ale po chvíli mě začaly bavit. Postava Brewsterova uřvaného bratra se nakonec taky ukázala značně vtipná. Temné noirové scény byly trochu hlušší, ale byly nutným zlem, aby se mohl příběh ještě víc zamotat a ukázala se jeho skutečná promakanost. Takže přes některé slabší úseky a místy nelogické chování postavy Caryho Granta převážily chvíle, kdy jsem se hodně nasmál. # [viděno: TV, 2.0->5.1] # příběh 8 | hudba 5 | humor 6 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 7 ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Skvělá podzimní atmosféra, sympatické postavy, ale na můj vkus moc dlouhé a někteří - zvláště Cary Grant - ani tak nehráli, jako se spíš svíjeli v křečích a všelijak pitvořili. Pár vtipů (vypadá jako Boris Karloff!) však rozesměje, zápletka je originální, takže rozhodně nelituju, že jsem si to pustil. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Strašne zábavné, dokonca až príliš. Gag, gag, gag, gag, gag, gag, gag ZVRATgag, gag, gag, gag, gag, gag ZVRATgag, gag, gag, gag, gag, gag ZVRAT....a toto dokolečka v úple šialenom tempe takmer dve hodiny bez šance si vydýchnuť. Po Bringing up baby ďlašia klasická komédia trpiaca TF3 syndromom. Fakt by som uvítal pár stop timov, pretože niekde za polovicou som celú tú masu vynikajúcich fórov, úžasných postavičiek a prekombinovaných dejových línií nezvládal vstrebávať a tým pádom sa začal nudiť. Nemyslel som, že to niekedy poviem ale vidieť to v komerčnej telke prerušované reklamou, páčilo by sa mi to viac. Škoda pretože táto Adamsova rodina na steroidoch mohla byť úplne dokonalá. Menej je niekedy viac 7/10 ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Naspeedovaný Cary Grant mi svými pohyby a grimasami připomínal podivnou kombinaci kvočny a Basila Fawltyho, takže jsem se musel celou dobu smát od ucha k uchu. Frank Capra se tentokrát odchýlil od svého žánru sociálních pohádek pro malé i dospělé, a chopil se černohumorné adaptace, kde vedle sebe mohou nerušeně řádit Theodore Roosevelt i Boris Karloff. A chopil se jí úspěšně. James Stewart si dal protentokrát pohov (přeci jenom, tenhle charakterní herec nedosahuje komediálních kvalit Caryho Granta, to věděl i Alfred Hitchcock), celý film odsýpá, hlášky létají na všechny strany a korunu tomu nasazuje Peter Lorre jako dr. Einstein. Úplně spokojený bych byl tehdy, když by se trošku pokrátila zdlouhavější střední část. Ale i tak - klobouk dolů. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Skvělá, skvělá a ještě jednou skvělá je tahle komedie s Cary Grantem. Ten mimochodem předvádí přímo grandiózní výkon. Jeho obličej sice neoplývá carreyovskou mimikou, ale i těch pár vyjevených výrazů v Grantově provedení u mě spolehlivě vyvolává salvy smíchu. Nikdy v životě by mě nenapadlo, že někdy v polovině 40. let dokázal Capra natočit super bláznivou komedii. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (24)

  • Role Mortimera Brewstera byla nabídnuta i Jacku Bennymu a Bobu Hopeovi. Benny jí odmítl. Hope přijal, ale Paramount Pictures, se kterými měl smlouvu, ho nehodlalo zapůjčit konkurenčním Warnerům. (liquido26)
  • Režisér Frank Capra byl během natáčení povolán do armády, ale dostal odklad, aby mohl film dotočit. (liquido26)

Reklama

Reklama