Reklama

Reklama

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (278)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Som nadšený. Päť hviezd nemôžem dať, lebo je to fakt vypečené béčko, ale hocičo pod štyri by bola svätokrádež. Strašne ma bavilo, ako je to ultra čierna meta komédia a zároveň fakt funkčný strašidelný horor. A často aj v jednej scéne naraz, za čo môže najmä maniakálny Nicolas Cage a jeho uncally valley tvár akéhosi vyblednutého napichaného Tiny Tima. Rozuzlenie je strašný dríst a bolo by lepšie, keby tam nebolo, a jednotlivé scény sú krkolomne pozliepané, ale tá krkolomnosť je taká do oči bijúca, že to nemožno vôbec brať vážne (ideme na prehliadku miesta vraždy... v noci; alebo vonku je vrah, vyjdem z domu, ale nezavriem dvere, aby mohol vojsť a nechať mi odkaz). Podobne všetci herci sú úplne prepálení do absurdna (Blair Underwood!). No najmä tie strašidelné scény sú fakt spektakulárne nepríjemné (hoci sa pri nich divák občas aj smeje). Takýto mix protichodných emócii je extrémne zriedkavý (napr. Midsommar) a za to tlieskam. PS: A ten Bill Clinton! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na celým filmu je nejzajíměvější náměť, propojení kriminálky a hororu v takovém pojetí jsem ještě neviděl. Má to hnusnou atmosféru a celkově film působí hnusně, ale to myslím pochvalně. Ze všeho tady šlo zlo a tíseň až jsem se těšil kdy už z kina vypadnu.  Skoro ke čtyřem, kvalitní řemeslo po všech stránkách. ()

Reklama

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Facku tomu, kdo tohle přirovnal k Mlčení jehňátek nebo k videohře Alan Wake 2 a facku mě, že jsem se na tenhle film nechal tak moc nahypovat. Bohužel se jedná o největší zklamání roku, protože moje očekávání byla až nesmyslně vysoko. Možná si od filmu dám měsíc pauzu a zkusím to znovu, třeba tomu konečně přijdu na chuť. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to pan Fuka napsal fakt dobře. Je tu prostě moc Cage (sorry, ale měla to být němá postava), několik zmatečných odboček v ději, a v závěru naopak zbytečně doslovná pointa, kdy by nezaškodil větší důraz na divákovu fantazii. Atmosféru, hudbu, a celkový feeling to ale má naprosto výjimečné, a užil jsem si toho každou minutu. Příště bych taky asi prosil více přírody a méně suburban stylu, ale tohle jde na můj subjektivní vrub nenaplněných očekávání, a holt jsem od toho chtěl více naturalistického okultismu. [Kino 35, ČSFD projekce] ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu, jsem si hned vzpomněl na ten slogan z plakátu "nejděsivější Horor dekády" a jenom jsem se tak lehce pousmál. Ale chápu, určitá skupina diváků, si bude mít delší dobu o čem povídat. Chválím solidní, nepříjemnou atmosféru, která je tu po celou dobu, děsivý hudební/zvukový doprovod, slušnou kameru a pár těch mírně brutálnějších záběru. Jinak mi ale postava Dlouhána, přišla komická až skoro trapná a vůbec ve mně nevyvolala ty pocity, které měla. Maika se tu sice snažila, jak jen mohla, ale občas byly její reakce směšné a nad hlavou mi zůstávaly viset otázníky (spatří cizí postavu ve svém domě a neřeší to). Finální vysvětlení, bylo též trochu přihlouplé " ... ďábel schovaný v panenkách, se postaral o zbytek ...", jako celé to detektivní prázdné a nezajímavé vyšetřování, ale oukey. Závěrečná narozeninová scéna, byla fajn. Na tu čtvrtou * to ale nevidím, čekal jsem rozhodně víc. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho šifrovaných zpráv obsahuje pravopisné chyby a špatnou gramatiku, což odkazuje na šifry vraha z filmu Zodiac (2007), jež obsahovaly překlepy, které velmi často ztěžovaly jejich rozluštění. (Arigato)
  • Nicolas Cage (Longlegs) čerpal inspiraci pro svou roli z děsivé vzpomínky z dětství, která se váže k jeho matce Joy Vogelsang. Když mu byly asi dva roky, Cage vzpomínal, že jednou nečekaně vstoupil do koupelny, kde jeho matka nanášela na obličej krém Noxzema. Tento okamžik, kdy se jeho matka rychle otočila s obličejem pokrytým bílým krémem, ho hluboce vyděsil. Tato scéna se mu vryla do paměti a inspirovala ho k tomu, jak by měl vypadat jeho děsivý vzhled ve filmu. Cage se rozhodl tuto vzpomínku přenést do své postavy, což vedlo k tomu, že jeho postava má ve filmu bledou, téměř mrtvolnou pleť. Tento vzhled, kombinovaný s dalšími prvky, jako jsou dlouhé, groteskní prsty, přispívá k děsivosti a znepokojivosti jeho role v tomto hororovém filmu. (EMMY)
  • Longlegs používá symbolové substituční šifry, číselné substituční šifry a Vigenèrovu šifru (s klíčovým slovem „Longlegs“ pro dekódování zpráv). (Claw)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

17.08.2024

Oblíbený herec Nicolas Cage (Con Air, Leaving Las Vegas) v posledních týdnech slavil ve světových kinech úspěch s malým hororem Longlegs, a ačkoliv mu kariéra v nezávislých filmových vodách v… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama