Reklama

Reklama

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (283)

Othello 

všechny recenze uživatele

Ještě před nástupem VOD bylo obvyklé, že na pozadí přelomových žánrových hitů či v rámci skomírajících frančíz vznikaly jejich stylistické levné kopie. Ty většinou byly dost mizerné, ale sem tam se staly odrazovým můstkem pro audiovizuálně ambiciozní tvůrce, které z nich vymačkávali maximum toho, co jim v rámci daných mantinelů bylo umožněno. Mezi takové projekty lze zařadit třeba Universal Soldier: Day of Reckoning, Mulcahyho Ressurection a projekty imho velkého obdivovatele tohoto druhu filmů, režiséra Panose Cosmatose. Takový typ snímku má svojí svébytnou atmosféru, která často vychází právě z jeho limitů. Nejsou peníze na herce či statisty, takže ty filmy jsou zvláštně prázdné, osamělé a vylidněné. Nikomu se nechce do nich investovat svoje nejambicioznější scénáristické nápady, takže pod tou vážnou, mlčenlivou slupkou se většinou ukrývají šílené hovadiny, které se nám snaží být utajeny pod nánosem efektních, často sadisticky brutálních scén. Budgetová a časová omezení často nutí tvůrce k vynalézavým technickým řešením. Ty pak často budí dojem, že některé věci mají ve filmu důležitější účel než tomu ve skutečnosti je. Tyto filmy si tak, často mimoděk, vytvářejí vlastní podivnou odtažitou atmosféru, která třeba na mě velmi funguje. Longlegs jí je pak přímo prosycený a já regulérně vnímal, jak můj mozek se dobrovolně vzpírá pochopení toho příběhu, abych mohl přestat řešit jaká je to jankovina a naopak si mohl bezelstně užívat tu kolekci creepy výjevů zasazenou do apokalyptické krajiny zimního Oregonu plného prázdných domů u zapomenutých cest. FBI, satan, keramické panenky a spousta hodně moc krvavých vražd. Mám to rád. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa strašenie či desenia tu nebolo, pár scénok ale pekne vyšlo a Nicolas Cage predvádza výkon, ktorý potvrdzuje, že on je úplne inde, než desiatky jeho predstavení, ktorými si len lepí drahú hypotéku. A určite sa tu pekne vyhral, šialený blázon pociťovaný každou slabikou jeho slova a od Nicolasa tak skoro nikto nebude chcieť počuť Happy Birthday to you, to skôr my by sme mu mali povedať "hepi brsdej chuju"... a už sa vyser na tie béčka až céčka, čo berieš ako pásovú výrobu. Film mal skvelý marketing a ten bol lepší než on sám. Aj preto si pokryl celý rozpočet za jeden jediný deň. Chytrý ťah, no vzhľadom na to bude viac ľudí z výsledku sklamaných. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Šírili sa zvesti o novom Mlčení jehňátek. Aj tu FBI vyšetruje sériového vraha. Aj tu je hlavným hybateľom deja žena. Nicolas Cage je na plátne minimum času, ako bol kedysi Anthony Hopkins. Ale inak podobnosti končia. Mlčení jehňátek má za mňa chybne pridelený žáner horor. Longlegs naopak toto žánrové zaradenie splňuje. Temná, podivná atmosféra, v ktorej sa vnárate do starých a ešte starších rán na telách, a mysliach. Nicolas Cage je skvelo znepokojujúci a uletene maniakálny. Maika Monroe nám svojou upätou strnulosťou odprezentuje príbehovú skladačku, ktorá na konci do seba dobre zapadne. Pre mňa zatiaľ film roka, pretože kategória krimi s hororovým presahom je dlhodobo vyprahnutá a najväčších favoritov roku 2024 som ešte nemal možnosť vidieť. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po Dream Scenario další podivnost s Nicem Cagem v hlavní roli. A opět veliké zklamání.  Film má velice slušný a opravdu intenzivní rozjezd a i přes nevyhnutelné (a v zásadě žádoucí) zvolnění si hodně dlouho drží vysokou úroveň. Plíživá a nepříjemná atmosféra, postupné dávkování informací, tísnivá devadesátková stylizace, všechno funguje velice dobře, I přes to, že hned v úvodu vytasí tvůrci zásadní game changer, který budťo tedy nebyl v žádném z trailerů a nebo mi v nich unikl (a ano, četl jsem náznaky v zahraničních článcích, ale to ještě neznamená, že to tak budou mít všichni).  Skvěle funguje paranoia z toho, kde co bafne (záběrování a kompozice jsou v tomto ohledu možná až trochu komicky důsledné), scénografie je precizní. No a pak přijde poslední třetina a všechno to pošlou do kopru. Veškeré motivace přestanou dávat smysl, protože se navzájem popírají a film se definitivně zvrtne v něco úplně jiného, než co se prezentoval být a stane se z nej nedotažený a popravdě i trochu uspěchaný blábol, o který nikdo nestál.  Zůstává pachuť a tradičně fenomenální Cage. Počkejte si na VOD.  P.S.: Napočítal jsem 10, respektive 6. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„10 DOPISŮ, 10 DOMŮ, 10 RODIN ZA POSLEDNÍCH 30 LET. VŠECHNY PODEPSÁNY JEDNÍM SLOVEM: DLOUHÁN…“  No jasně – Mlčení jehňátek, musí napadnout i mojí babičku… Pomalý, thrillerový napínání – postupně zdlouhavý…., ale kurva atmosferický, navozující nostalgickou atmosféru, ve který nejde o Cage, ale o Maiku Monroe.      /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Longlegs jsou (zatím) nejvýdělečnějším nezávislým filmem tohoto roku (rozpočet 10 milionů $). 2.) Jednou z inspirací k tvorbě scénáře, byla vražda dětské královny krásy JonBenét Patricie Ramsey.  3.) Thx za titule „saurix“.  ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ** ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Mnoho šifrovaných zpráv obsahuje pravopisné chyby a špatnou gramatiku, což odkazuje na šifry vraha z filmu Zodiac (2007), jež obsahovaly překlepy, které velmi často ztěžovaly jejich rozluštění. (Arigato)
  • Závěrečné titulky se na konci filmu neposouvají směrem nahoru jakožto u většiny filmů, nýbrž směrem dolů. (Hofanus)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

17.08.2024

Oblíbený herec Nicolas Cage (Con Air, Leaving Las Vegas) v posledních týdnech slavil ve světových kinech úspěch s malým hororem Longlegs, a ačkoliv mu kariéra v nezávislých filmových vodách v… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama