Reklama

Reklama

Úřady jsou zaskočeny Longlegsem, satanistickým sériovým vrahem, který se svých obětí ani jednou nedotkne. Všechny jeho zločiny v průběhu let se zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu, než si vezme život. Na každém místě činu však Longlegs (Nicolas Cage) zanechává dopis napsaný šifrou, z níž je zřejmé, že přijdou další vraždy. Na pomoc s rozlousknutím děsivého případu FBI povolá začínající agentku Lee Harkerovou (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Případ je plný nečekaných zvratů, včetně odkazů k okultismu. Lee objeví osobní spojení s nemilosrdným vrahem a musí závodit s časem, aby ho zastavila dřív, než připraví o život další nevinnou rodinu. (Continental Film)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (314)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že s Nicolasem Cage to bude jedině sračka a nemýlil jsem se. Navíc byl Nicolas i producent. Levný film bez triků a hollywoodských efektů s průměrnými hereckými výkony. Na film jsem se musel podívat s přestávkou, protože prvních 45 minut mně totálně uspalo. Čekal jsem, že alespoň posledních 30 minut bude horror. Nebyl...Nudné psychologické drama.....😡😡😡😡😡 ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Já si tento film absolutně zamiloval !! "Longlegs" čerpá inspiraci z hromady legendárních a kultovních filmů ("Se7en", "The Omen"...), přesto je tu vše tak sebevědomě rozprostřeno, že to vůbec nepůsobí přeplácaně a zároveň naopak je to svůj vlastní film se svou vlastní identitou a vizí, který nabízí naprosto jedinečný zážitek. Oz Perkins je režisér, který točí pomalejší znepokojivé filmy, které sází hlavně na nepříjemnou atmosféru s trýzněnými postavami. A to je přesně druh filmu, který já miluju. Technicky je to jeden z nejlépe provedených moderních filmů, kde se všechny komponenty proplétají v absolutní harmonii, čímž tvoří unikátní náladu snímku. Všechny pocity pak umocňuje skvostně stísňující nasvícení a úmorná, tepavá hudba. Herecky se tu nedá absolutně nic vytknout. Maika Monroe se zhostila výrazného, podivínského detektiva, který se do diváckých srdcí nedostane skrze své sympatie, ale hlavně proto, že skrze ni vnímáme celý příběh. Vyvažující postavou je agent Carter, typický, střídmější, ostřílený agent, který je tím lidským prvkem celého filmu. Nicolas Cage je v roli titulního sériového vraha naprosto FENOMENÁLNÍ. Samotný film skrývá jeho podobu velkou část stopáže, jak díky chytrému rámování, tak i pomocí práce se světly a stíny, což ještě více tvoří tu tajemnou a dusivou atmosféru plnou očekávání z jeho odhalení. A když se konečně plně odhalí, tak je stejně prakticky k nepoznání skrze děs nahánějící zamaskování. Jeho herecký výkon je absolutně urvaný ze řetězu a od první chvíle budí respekt a strach. Co pro mě dotahuje celý film k dokonalosti je samozřejmě ústřední příběh filmu. Jeho motivy, myšlenky a hororové podtóny. Je tu hodně náboženského a satanistického podtextu, který doprovází celé vyšetřování i hlavní postavy. Můžeme najít hromadu symbolismu ukrývajícího se v prostředí kulis nebo i v samotné kompozici záběrů. Jednoduše silný, zásadní zážitek, který mě svým zpracováním i obsahem naprosto naplňuje a uspokojuje. HEIL SATAN !!! /100% + FILM ROKU + TOP 10/ ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Ještě před nástupem VOD bylo obvyklé, že na pozadí přelomových žánrových hitů či v rámci skomírajících frančíz vznikaly jejich stylistické levné kopie. Ty většinou byly dost mizerné, ale sem tam se staly odrazovým můstkem pro audiovizuálně ambiciozní tvůrce, které z nich vymačkávali maximum toho, co jim v rámci daných mantinelů bylo umožněno. Mezi takové projekty lze zařadit třeba Universal Soldier: Day of Reckoning, Mulcahyho Ressurection a projekty imho velkého obdivovatele tohoto druhu filmů, režiséra Panose Cosmatose. Takový typ snímku má svojí svébytnou atmosféru, která často vychází právě z jeho limitů. Nejsou peníze na herce či statisty, takže ty filmy jsou zvláštně prázdné, osamělé a vylidněné. Nikomu se nechce do nich investovat svoje nejambicioznější scénáristické nápady, takže pod tou vážnou, mlčenlivou slupkou se většinou ukrývají šílené hovadiny, které se nám snaží být utajeny pod nánosem efektních, často sadisticky brutálních scén. Budgetová a časová omezení často nutí tvůrce k vynalézavým technickým řešením. Ty pak často budí dojem, že některé věci mají ve filmu důležitější účel než tomu ve skutečnosti je. Tyto filmy si tak, často mimoděk, vytvářejí vlastní podivnou odtažitou atmosféru, která třeba na mě velmi funguje. Longlegs jí je pak přímo prosycený a já regulérně vnímal, jak můj mozek se dobrovolně vzpírá pochopení toho příběhu, abych mohl přestat řešit jaká je to jankovina a naopak si mohl bezelstně užívat tu kolekci creepy výjevů zasazenou do apokalyptické krajiny zimního Oregonu plného prázdných domů u zapomenutých cest. FBI, satan, keramické panenky a spousta hodně moc krvavých vražd. Mám to rád. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Od tohoto LONGLEGS jsem moc nečekal, ani trailer mě moc nechytl a i jsem rád, že jsem to viděl doma a ne v kině. Jak tu někteří píší, že to připomíná SEDM a já nevím co vše podobné, nechalo mě to ledově klidným. Celkově je to takový divný film, v podstatě o ničem. Nějaké ty vraždy a temnější scénky se zde najdou – ok to se dá přičíst k dobru, ale k čemu mi to je, když mě to jako celek vůbec nebavilo? Maika Monroe zde působí podivně, většinu času tupě civí, jak kdyby byla pod vlivem drog. Dějově je to o ničem a to finále mi přišlo totálně absurdní. Těžko jsem v tom hledal smysl. A co se týče Nicolase Cagea, tak vizuálně si vypadal jako psychouš dobře, pousmál jsem se, ale moc se zde nehodil ani ten jeho smysl tu být v tomto ději nebyl moc výrazný, Cage se tu párkrát mihne … Tak bohužel, nesedlo mi to. Druhou * dávám z milosti. ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Detektivní atmosférický satanistický soft horor, plynoucí ve velmi pozvolném tempu, ve kterém herecky exceluje Maika Monroe a velmi zdatně ji sekunduje Nicolas Cage v roli Longlegse. Největším pozitivem snímku je vedle hereckých výkonů, zdařilá a velmi neortodoxní práce s kamerou a se závěrečnými titulky, které v divákovi evokují dojem pekla a jeho blízkosti. To je však k pozitivním stránkám vše. Mezi ty negativní, jež utkví v mysli diváka po skončení filmu nejvíce, patří scénář, konkrétně nelogické jednání hlavní představitelky v závěrečné pětiminutovce, a také režisérovo doslovné vysvětlení veškerých dějových souvislostí na samém konci. To zde působí značně nevhodně a potlačuje prostor pro divákův důvtip a vlastní výklad. Celkově hodnotím Perkinsův počin jako solidní průměr za tři hvězdy. 🙂 (12.08.2024, Kino 35, ČSFD projekce) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (16)

  • Napriek chvále a uznaniu jeho stvárnenia Nicolas Cage uviedol, že toto je jeho prvé a jediné stvárnenie sériového vraha vo filme. V rozhovore pre IndieWire Cage povedal: „Viem, že po 'Longlegs' bude zvoniť telefón, aby som hral sériových vrahov. A to nie je to, čo chcem robiť, nemám rád násilie, nechcem hrať ľudí, ktorí ubližujú ľuďom." (Arsenal83)
  • Oz Perkins chtěl, aby se Nicolas Cage (Longlegs) neobjevil na plakátech ani v traileru, přestože hraje hlavní roli. Společnost Neon proto musela přijít s nápaditou marketingovou kampaní, jak film propagovat bez závislosti na Cageovi. Kampaň měla velký úspěch a snadno se stala virální. Např. na billboardech bylo pouze telefonní číslo „458-666-4355“, po jehož vytočení zaznělo hlasem titulní postavy pouze: „I'll be waiting“ (pokud bylo na číslo zavoláno před premiérou, po premiéře se stejným hlasem ozval zpěv: „Happy Birthday“). Na Instagramu filmu se objevila série fotek a krátkých videí obsahujících šifry k filmu. Tvůrci také přišli s vlastní webovou stránkou, kde byly poskytnuty fotky a různé podrobnosti spojené s případy. Fanoušci tak mohou pomocí všech poskytnutých informací získat hesla k otevření složek, které se ze stránky dají stáhnout. (Arigato)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

Nicolas Cage si zahraje Johna Maddena

17.08.2024

Oblíbený herec Nicolas Cage (Con Air, Leaving Las Vegas) v posledních týdnech slavil ve světových kinech úspěch s malým hororem Longlegs, a ačkoliv mu kariéra v nezávislých filmových vodách v… (více)

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

Co nového chystá tvůrce Longlegs?

25.07.2024

Před několika dny jste se zde mohli dočíst, jak se malý hororový krimithriller od studia Neon pod názvem Longlegs, v němž mladá herečka Maika Monroe (Neutečeš, Watcher) coby agentka FBI vyráží na… (více)

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

Horor s Nicolasem Cagem je nečekaným hitem

15.07.2024

Ač víkendovým tržbám v Americe bez větších překvapení vede pokračování oblíbené animované série Já, padouch 4 a na vysoké příčce se i měsíc po svém domácím uvedení stále drží taky miliardový hit V… (více)

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (více)

Reklama

Reklama