Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

Trailer

Píše se rok 2058, kosmické lodě vzbouřenců napadnou stavbu hyperbrány, která má umožnit cestu hyperprostorem na vzdálenou planetu Alfa Prime. Lidstvo by zde mohlo najít nový domov poté, co neodvratně vyplýtvalo energetické zásoby Země. Jako první se má na cestu vydat autor projektu, profesor Robinson, se svou rodinou, manželkou Maureen a třemi dětmi. Pilotem lodi je Don West a nedobrovolným černým pasažérem doktor Zachary Smith. Doktor pronikl na palubu, aby provedl příkaz svého „zaměstnavatele“, obchodníka vydělávajícího na ekologické krizi, a přeprogramoval robota Robinsonových tak, aby všechny zabil. Sám se však stane obětí atentátu. Obchodník se ho dokončení úkolu rozhodl zbavit. Po urputné bitvě se rodině podaří robota zneškodnit. Jejich loď se ale ocitla v gravitačním poli Slunce a jedinou nadějí na záchranu je únik do hyperprostoru. Protože k tomu dojde mimo hyperbránu, není možno cestu kontrolovat. Loď se vynoří ve zcela neznámé části vesmíru, a ještě navíc v budoucnosti. Tady objeví zničenou pozemskou loď Proteus, která se je snažila najít, musí se utkat s pavoučími monstry požírajícími kov a na blízké planetě pohlédnout do vlastního osudu a pokusit se změnit tragickou budoucnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

jatamansi 

všechny recenze uživatele

„Ta studená válka začíná být horká.“ Klasická klišé záchrany v poslední vteřině. Proč jen někdy nezbude alespoň pět vteřin. Robinsonovi – hrdinové budoucnosti. Zaneprázdněný otec vědec, který nemá čas na syna – další klišé. A tak to jde dál a dál. Podle dcery je mise vopruz a z celého filmu byla nejvtipnější její hláška: „Za poslední tři roky mi uteklo úplně všechno kvůli tomu, aby mi dalších deset let uniklo to ostatní…jdu ven, abych se rozloučila se svým životem“ . A ta vesmírná příšerka byla ze všeho nejvíc jen ubohá a směšná. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Slušne natočené sci-fi s dobrým hereckým obsadením. Veľmi príjemná sci-fi porcia so senzačnými efektmi a podarenou zápletkou. Okrem efektov musím vyzdvihnú aj herecké výkony Matta LeBlanc a Garyho Oldmana. V porovnaní s "normálnymi" sci-fi to síce nie je nič moc, ale mne sa to vážne ohromne páčilo. Tento film robí podľa môjho názoru svojmu žánru česť. V detstve som sa toho nemohol nabažiť. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

50%. Nápad to nebyl špatný a námět a záplatka celkem dobrá. Navíc sci-fi mám rád. Ovšem to zpracování. Jako by se tvůrci nemohli rozhodnout, jestli to bude trošku dobrodrůžo a nebo více temné a napínavé. Bylo tam občas to a občas ono. Navíc neskutečně film srážely ty rádoby vtipné hlášky a komentáře, kdy z 10 hlášek byla vtipná jedna. Naprosto to narušovalo atmosféru. Navíc některé věci, hlavně ke konci byly dost nedomyšlené a "nepravděpodobné". Dát si na tom více záležet, vybrat jeden žánr a tomu se věnovat, omezit trapné hlášky a udělat to více temné, mohlo to být super. Takhle to byl takový slabší průměr. Howgh! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ztracení ve vesmíru, které pro jejich vzrušující zábavnost a komerční úspěch už nikdo nikdy nehledal.. Klížení očí způsobující ztělesnění filmové sterility, při jehož sledování jsem se mohl pouze utěšovat myšlenkou, že se někdy v nekonečném universu ztratím s Heather Graham a přitom nebudu trvat na tom, že musí mít na sobě kosmický oblek kopírující její ladné tělesné křivky. Škoda, že se z těch 80 mil.USD rozpočtu nenašel ani cent na učitele herectví pro Joeyiho Matta "Nachystejte mi uzenáče, na snídani jsem zpátky" LeBlanca.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Slušně rozjetá dobrodružná sci-fi, která nezapře že je určena mladšímu publiku. Bohužel film je svou délkou 130 minut prakticky smrtící a přiznejme si že jediná akční scéna je s těmi pavouky. Jinak mi přišlo že se zde nic moc nedělo. Ke koukání jsou zde hlavně Heather Graham a budoucí kráska Lacey Chabert. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Mimozemská potvůrka Blarp, kterou hrdinové najdou na opuštěné vesmírné lodi, měla být původně animatronická loutka, ale tvůrci se nakonec rozhodli pro počítačovou verzi. Odůvodnili to tím, že loutka nepůsobila důvěryhodně. (HellFire)
  • Původní robot použitý ve filmu vážil dvě tuny a ovládalo ho celkem 8 lidí. (HellFire)
  • Natáčelo se v londýnských filmových studiích Shepperton Studios na ploše 12 samostatných zvukových ateliérů. Na svou dobu se jednalo o rozsáhlou produkci. (HellFire)

Související novinky

Horší než náckové...

Horší než náckové...

02.01.2009

...jsou pekelné mocnosti. Přesvědčí se o tom spojenecké komando, které se během 2. světové války vydá na záchrannou misi (možná najít nějakého Ryana), avšak nechtěně otevře bránu do Pekla a místo… (více)

Reklama

Reklama