Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (74)

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Pakliže taky znáte ty filmy, v nichž nově příchozí učitel svým neortodoxním přístupem nadchne ke studiu nějakou rádobydrsnou bandu, tak na ně fofrem zapomeňte, poněvadž tady taky jednou dostane jistá povedená partička po zásluze nakopáno. A jelikož se píše začátek 80. let, všude se fetuje, šlape, na každém rohu je pankáč a k tomu vyhrává sympatický song od Alice Coopera. Celé je to řádně přehnané, ale Marku L. Lesterovi se to povedlo natočit dostatečně zábavně na to, abych filmu s klidem odpustil pár naivnějších scén a dialogů a přidal mu jednu (lehce protekční) hvězdu navíc. Dnes už by na něco takového, co se odehrává v poslední čtvrthodince, nikdo neměl koule. Vůbec nejdrsnější a nejvtipnější je pak závěrečný psaný dovětek. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Srandovně obtloustlý hošík M.J.Fox,mizerný herec (ale o to později mnohem,ale mnohem lepší režisér)Van Patten a průměrný režisér Lester s nevýrazným Kingem jako opravdu hodně nazlobeným učitelem hudby (ani nechci vědět jak by řádil takovej třeba tělocvikář,-to by byl teprve sekec!!).-Tahle partička mohla mít nakročeno k docela nehezkýmu filmovýmu průseru,který se naštěstí nekonal a pro mě tenhle film definuje co to je vlastně ten sedmdesátkoosmdesátkový lúk. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si pozrel filmy "Class of 1999" a "Class of 1999 II: The Substitute". Takže som čakal, že sa to bude niesť v podobnom duchu. Že to bude béčkový sci-fi horrorový snímok o robotických učiteľoch, čo vraždia ťažko zvládnuteľných študentov. Ejhľa, prišlo však prekvapenie. Film "Class of 1984", ktorý v roku 1982 natočil režisér Mark L. Lester, nie je žiadna sci-fi story. Jedná sa o akčný revenge masaker. Konfrontácia idealistického učiteľa hudby s gangom mladistvých násilníkov bola hodne drsná a nekompromisná. *** ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nový nastupujúci učiteľ spočiatku nechápe načo je kolegovi, ktorého práve stretol pred školou, zbraň. Žiaci pri vstupe prechádzajú cez bezpečnostné zariadenia a odovzdávajú nebezpečné predmety ochranke. Drogy však preniesť nie je žiadny problém. Nový učiteľ sa zakrátko dostáva do konfliktu s partiou najšialenejších výtržníkov... Úvodný, resp. záverečný song spolu so zábermi prichádzajúcej správne voháknutej mládeže do školy a všadeprítomnými kresbami po stenách navodí tú správnu atmosféru. Film sa v podstate sústreďuje na konflikt učiteľa a piatich žiakov, ktorý sa ku koncu vyhrotí ich postupnou likvidáciou, napr. i na urezávanie končatín cirkulárkou dôjde. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

K filmu mě pojí zajímavé pouto. Sháněl jsem jej totiž po většinu svého života. Kdysi v útlém mládí jsem viděl závěr filmu a hlavně scéna kdy si učitel hodí pěkně vyvedeného žáka na cirkulárku se mi vryla pěkně hluboko do paměti. Samozřejmě jsem tento film musel vidět znovu a pořádně. Že se jedná o hodnotný snímek není žádných pochyb. Věrohodně vykreslená atmosféra a prostředí ve kterém se i učitelé bojí o život a musí vyvolávat žáky s pistolí v ruce. Jednou bych si rozhodně přál aby tento násilnický skvost neunikl pozornosti DVD distributorům u nás. 80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Koncert, který Stegman hraje ve třídě, si napsal Tomothy Van Patten sám. (hladass)
  • Pro scénu, ve které byla ve škole nalezena zabitá laboratorní zvířata, byly použity opravdové mrtvoly zvířat. Pach v místnosti byl tak velký, že většina herců do místnosti nevstoupila. (hladass)
  • Pro scény v klubu byli angažováni skuteční punkeři a během řádění při koncertu bylo zraněno několik herců. (Fenk)

Reklama

Reklama