Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (74)

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrý a hlavně zajímavý drama ze školního prostředí, který se pozvolna během filmu přeměňuje ve výbornej thriller, až nakonec skončí u drsnýho zabíjení, který mě celkem překvapilo, sice jsem čekal, že bez mrtvoly tenhle film neskončí, ale to co se tam dělo předčilo i moje očekávání a byl sem celkem mile překvapen, nicméně některý scény mi v konečným účtování přišly mírně přehnaný, ale účinkovaly skvěle. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nový nastupujúci učiteľ spočiatku nechápe načo je kolegovi, ktorého práve stretol pred školou, zbraň. Žiaci pri vstupe prechádzajú cez bezpečnostné zariadenia a odovzdávajú nebezpečné predmety ochranke. Drogy však preniesť nie je žiadny problém. Nový učiteľ sa zakrátko dostáva do konfliktu s partiou najšialenejších výtržníkov... Úvodný, resp. záverečný song spolu so zábermi prichádzajúcej správne voháknutej mládeže do školy a všadeprítomnými kresbami po stenách navodí tú správnu atmosféru. Film sa v podstate sústreďuje na konflikt učiteľa a piatich žiakov, ktorý sa ku koncu vyhrotí ich postupnou likvidáciou, napr. i na urezávanie končatín cirkulárkou dôjde. ()

Reklama

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Trieda 1984 sa spočiatku tvári ako vážna spoločenská dráma na tému priekupníctva drog, obchodu s bielym mäsom a šikany v prostredí americkej strednej školy, ktorá si pýta dômyselné riešenie. Dlho sa aj zdá, že nejaké reprezentatívne nakoniec ponúkne. Trieda 1984 v poslednej polhodinke svojej minutáže už zjavne koketuje so žánrom rape and revenge a ideály mladého učiteľa skončia pri cikrulári, ktorý chŕli krv z bezmocného tela problémového študenta. Pre béčkového diváka zaiste prekvapenie. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strih je vyslovene otrasný a scenár nijako nevybočuje z klasickej revenge linky, no inak je to skvelé exploitation o idealistickom učiteľovi, ktorému prerastie cez hlavu banda pankáčov. Záverečný masaker je parádny, Michael J. Fox poteší a ústredná pieseň "I Am the Future" od Alice Coopera je úplne famózna. Škoda, že nedošlo na crossover s Death Wish. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela sympatické béčko, u kterého je velká škoda, že ten kolotoč násilí nespustilo dřív. Prakticky hodinu film ukazuje, jací jsou ti žáci parchanti a učitele, který ztrácí iluze. To by sice nijak zvlášť nevadilo, ale z celé téhle sekvence bylo cítit, že je to vlastně jen předehra a jako taková na mě byla moc dlouhá. Ale závěrečná třetina to celkem vynahrazovala, takže ke konci jsem byl relativně spokojen. 55% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Role Terryho Corrigana byla původně nabídnuta Dennisi Weaverovi, ale ten ji odmítl, protože se mu film zdál příliš násilný. (hladass)
  • Film bol nakrútený za 45 dní. (Dareios22)

Reklama

Reklama