Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (74)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela sympatické béčko, u kterého je velká škoda, že ten kolotoč násilí nespustilo dřív. Prakticky hodinu film ukazuje, jací jsou ti žáci parchanti a učitele, který ztrácí iluze. To by sice nijak zvlášť nevadilo, ale z celé téhle sekvence bylo cítit, že je to vlastně jen předehra a jako taková na mě byla moc dlouhá. Ale závěrečná třetina to celkem vynahrazovala, takže ke konci jsem byl relativně spokojen. 55% ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Pakliže taky znáte ty filmy, v nichž nově příchozí učitel svým neortodoxním přístupem nadchne ke studiu nějakou rádobydrsnou bandu, tak na ně fofrem zapomeňte, poněvadž tady taky jednou dostane jistá povedená partička po zásluze nakopáno. A jelikož se píše začátek 80. let, všude se fetuje, šlape, na každém rohu je pankáč a k tomu vyhrává sympatický song od Alice Coopera. Celé je to řádně přehnané, ale Marku L. Lesterovi se to povedlo natočit dostatečně zábavně na to, abych filmu s klidem odpustil pár naivnějších scén a dialogů a přidal mu jednu (lehce protekční) hvězdu navíc. Dnes už by na něco takového, co se odehrává v poslední čtvrthodince, nikdo neměl koule. Vůbec nejdrsnější a nejvtipnější je pak závěrečný psaný dovětek. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrý a hlavně zajímavý drama ze školního prostředí, který se pozvolna během filmu přeměňuje ve výbornej thriller, až nakonec skončí u drsnýho zabíjení, který mě celkem překvapilo, sice jsem čekal, že bez mrtvoly tenhle film neskončí, ale to co se tam dělo předčilo i moje očekávání a byl sem celkem mile překvapen, nicméně některý scény mi v konečným účtování přišly mírně přehnaný, ale účinkovaly skvěle. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

K filmu mě pojí zajímavé pouto. Sháněl jsem jej totiž po většinu svého života. Kdysi v útlém mládí jsem viděl závěr filmu a hlavně scéna kdy si učitel hodí pěkně vyvedeného žáka na cirkulárku se mi vryla pěkně hluboko do paměti. Samozřejmě jsem tento film musel vidět znovu a pořádně. Že se jedná o hodnotný snímek není žádných pochyb. Věrohodně vykreslená atmosféra a prostředí ve kterém se i učitelé bojí o život a musí vyvolávat žáky s pistolí v ruce. Jednou bych si rozhodně přál aby tento násilnický skvost neunikl pozornosti DVD distributorům u nás. 80% ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester ma prekvapil práve týmto prvým dielom. Ale jediné čo nepochopím je to, že vtomto dieli niesu učitelia robotickými zabijakami, ako to bolo v druhom pokračovaní. To ale vonkoncom nevadí, pretože i tak nám Lester pripravil dobré bojové scénky, Perryho Kinga ako učiteľa, ešte mladého Michaela J. Foxa a Roddyho McDowalla ktorý sa chcel pomstiť jednému zo žiakov, ktorý má nastarosť celý gang. Film sa celý nijako nenaťahuje, iba sa bavíme a ku koncu si vychutnávame perfektnú hudbu z rokov 80-tych. PERFECT! 100 percent. A na koniec úžasná skladba od Alice Coopera: Take a look at my face I am the future How do you like what you see? Take a look at my face I belong to the future And you belong to me I am the Future!!!! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Během vstupu do punkovém klubu si Stegman (Timothy Van Patten) odloží bundu přes gauč. Poté pokračuje společně s partou k pódiu, avšak bundu má přehozenou přes rameno. (Fenk)
  • Pro scénu, ve které byla ve škole nalezena zabitá laboratorní zvířata, byly použity opravdové mrtvoly zvířat. Pach v místnosti byl tak velký, že většina herců do místnosti nevstoupila. (hladass)
  • Film bol nakrútený za 45 dní. (Dareios22)

Reklama

Reklama