Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší film s mluvícími zvířaty vůbec. Vtipný, dojemný a hlavně chytrý, což je prvek, který mnoha dnešním filmům tohoto žánru chybí. Hodnocení samozřejmě trochu ovlivňuje mrcha nostalgie, ale kdo by neměl rád hyperaktivního Chance, panovačnou Sassy a moudrého Shadowa? Ať si říká každej kdo chce, ale TOHLE opravdu JE krásný film (nejen) pro děti. Takové filmy se už dnes jednoduše netočí. K tomu výborný český dabing plný hlášek a místy i opravdového dramatu. Hodně se mi líbilo vyobrazení způsobu myšlení a psychika zvířat: to, jak nerozumí tomu, co jim člověk říká a vše si vyloží po svém. To, jak nedokáží pochopit, proč je páníček opouští a mají strach, že je to natrvalo. A proto jsou tak vděčná z každého návratu. Každé shledání je tak malou oslavou. A Neuvěřitelná cesta to, jako jedna z mála, bere v úvahu. A proto je v mých očích tak jedinečná. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejkrásnější zvířecí příběh co znám. Líbilo se mi to jako malému, líbí se mi to i teď a bude se mi to líbit i příště, a pak taky, pak taky a ještě potom. Prostě tato cesta dvou psů a jedné kočky mě naprosto ohromila a pokaždé na konci uroním nějakou tu slzu. Pro mě nestárnoucí příběh pro celou rodinu, ke kterému není co dodat. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Snad jediný film s mluvícími zvířaty, který ve mě nevyvolává dávivý reflex. Solidní dávka nadsázky a vtipného špičkování mezi zvířecími hrdiny spolu s dobře namíchanou kombinací napětí a přijatelného sentimentu dohromady tvoří vcelku bez problémů koukatelný rodinný film i pro ty ve kterých se jinak při sledování filmů pro děti probouzí silná touha zabít všechno co ještě nemělo 15 let. 7/10 ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Začínám na sobě pociťovat degeneraci mých (zbylých) mozkových buněk, protože čím jsem starší, tím se mi podobné filmy líbí víc a brečím už jen při pohledu na obrázek. Ale kdo mě zná, ví, že pro psy mám ohromnou(mírně řečeno) slabost, takže film o věrnosti psích miláčků a kočky (která je na tom téměř stejně) mě dostane na kolena. A co se stalo? Ano, jejich velké dobrodružství mě dostalo tam, kam chtělo, tj. co nejrychleji k mé fenečce a pořádnému mazlení :o) A já za to co? Haf-děkuji :o) ()

MaxQ69 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček! Jako velký milovník psů ani nemůžu jinak. A v hlavní roli zlatý retrívr? To už jsem tuplem nemohl hodnotit horší známkou. Slabý scénář, slabí herci? No a co! Shadow společně s nezapomenutelnou hudbou musí v závěru filmu rozplakat snad každého. Jinak palec nahoru za český dabing zvířat, ten je skvělý. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • V původním filmu Neuvěřitelné putování z roku 1963 byly plemena a jména zvířat odlišná. Chance byl zlatý retrívr jménem Luath. Shadow byl teriér jménem Bodger a Sassy siamský kocour jménem: Tao. (Nach)
  • Ač by se mohlo zdát problematické mít v jednom filmu dva psy a kočku, ústřední zvířecí trojce se ale nakonec stala přáteli – smečkou i v reálném životě. (Nach)
  • Ke konci filmu je Chance ošetřen v útulku, kdy jsou mu vytaženy bodliny z čumáku. V dalších scénách a až do závěru snímku jde vidět, že je z cela zdráv a jeho čumák je bez známek zranění. (Jimmy15)

Reklama

Reklama