Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

lamps 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, co mám očekávat, ale veškeré obava byly hodně rychle rozprášeny. Bob Gale totiž dokonale zůročil své bohaté zkušenosti ze psaní scénářů a natočil snímek par excellence, který představuje nejen velkou porci inteligentní zábavy, ale hlavně dokáže svým netradičním pojetím přimět diváka k zamyšlení. Je lepší vědět víc, nebo raději vůbec nic? Taková otázka může být rozvedena mnoha cestičkami, ale ta vedoucí skrze záhadnou dálnici 60 je dozajista tou nejabsurdnější, nejzvláštnější, ale zároveň i nejnápaditější, jakou si lze vůbec představit. To už je ale asi trochu moc přívlastků, a přesto nejsou dostatečně výstižné. Nejlépe bude, když napíšu jedinečný- v celkové myšlence, vtipném provedení a hereckých výkonech v čele s božským Gary Oldmanem, který dostal bezvadnou roli hodnou skutečně těch největších hereckých osobností, a poradil si s ní ještě vysoko nad všechna očekávání. Podle mě jeden z nejoriginálnějších filmů poslední dekády, a je velká škoda, že se do povědomí širší společnosti zatím nedostal. 90% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, úžasný. Tak originálny a zaujímavý film som už dlho nevidel. Celý čas dokáže diváka držať v napätí a pozorností. Príbeh a spracovanie je dokonalé, množstvo skvelých príbehov a nápadov v jednom ucelenom celku. Cameo role sú výborné a najlepší je večný predstaviteľ madafakerov, tu pozitívny magický ujo Gary Oldman. Nadpozemský zážitok. ()

Reklama

ditrue 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu sem se dostal nahodou, dival sem se na TV a kdyz byla reklama tak sem proste prepnul na CT a tam zacinala Dalnice…ted si rikam ještě ze sem tak udelal! Boba Gale mam rad od doby kdy se podilel na Navratu do budoucnosti, tady jeste vice klade duraz na ruzne paradoxy a predklada radu zajimavych otazek (napr. ve meste legalnich drog nebo v pravnickem meste). Herecke obsazeni je prijemne, gary oldman se vyziva ve sve roli nejironictejsiho chlapka na zemi a ta mu paradne sedne. 5* ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Scénárista a producent trilogie "Návrat do budoucnosti" Bob Gale si pro svůj poslední film napsal opět scénář, ale tentokrát si sedl i do režijního křesla. Vznikl (ke své škodě nenápadný) film, který vás ale o to víc příjemně překvapí. Protože všemi superlativy už tady "hýřili" mí kolegové, mohu jen poradit - pokud chodíte kolem téhle kazety v půjčovně bez povšimnutí, pak děláte chybu :) ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

INTERSTATE 60 = skvělé řešení, když nechci přátele prudit nějakým extrémně těžkým a filozofickým kusem... a zároveň nechci skončit u nějaké "pop-cornové" blbosti. Film, který je zábavný, ale současně se dotýká a "řeší" kopu filozofických otázek; ty už sice byly řešeny v řadě jiných filmů, ale dosti složitou, těžkou a jaksi "uměleckou" formou. Toto je prostě šíleně odlehčené - je to taková "škola hrou". Shrnuto a podtrženo: velmi dobře zpracovaná pohádka pro dospělé, které vás pobaví i poučí. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (24)

  • Kamion, se kterým se málem Neal (James Marsden) srazí, je Ford AeroMax 120 z roku 1992. Jedná se o model řady L z let 1970–1998. (sator)
  • V drogovém klubu ve městě Banton zní píseň „Relax“ od Frankie Goes To Hollywood. (sator)
  • Při předávce auta k narozeninám popisuje Neilův otec BMW jako 2.5l. Celou dobu ale Neil (James Marsden) jezdí v BMW 3 (E36) s označením 328i. (bohhous22)

Reklama

Reklama