Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (855)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 5/10 Prostředí 6/10/// +herci, divák si užije i jejich menší roličky, občas zajímavé scény a situace a celkem slibný námět -po tom co jsem o filmu slyšel (samou chválu) jsem očekával něco víc, vlastně daleko víc, vyprávění je v některých situacích hodně složité, některé scény příliš zvláštní/// Interstate 60 je hodně originální snímek a přesto že bych si myslel, že ne každému může sednout, tak zdejší hodnocení vypovídá o něčem jiném. Já bohužel tento názor nesdílím, přesto že jsem se na film nějakých deset let těšil a byl zvědav co v něm uvidím./// Celkem 59%/// ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem nevěděl, co mám očekávat, ale veškeré obava byly hodně rychle rozprášeny. Bob Gale totiž dokonale zůročil své bohaté zkušenosti ze psaní scénářů a natočil snímek par excellence, který představuje nejen velkou porci inteligentní zábavy, ale hlavně dokáže svým netradičním pojetím přimět diváka k zamyšlení. Je lepší vědět víc, nebo raději vůbec nic? Taková otázka může být rozvedena mnoha cestičkami, ale ta vedoucí skrze záhadnou dálnici 60 je dozajista tou nejabsurdnější, nejzvláštnější, ale zároveň i nejnápaditější, jakou si lze vůbec představit. To už je ale asi trochu moc přívlastků, a přesto nejsou dostatečně výstižné. Nejlépe bude, když napíšu jedinečný- v celkové myšlence, vtipném provedení a hereckých výkonech v čele s božským Gary Oldmanem, který dostal bezvadnou roli hodnou skutečně těch největších hereckých osobností, a poradil si s ní ještě vysoko nad všechna očekávání. Podle mě jeden z nejoriginálnějších filmů poslední dekády, a je velká škoda, že se do povědomí širší společnosti zatím nedostal. 90% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Interstate 60 je odlehčená, avšak stále inteligentní komedie odvíjející se v příjemně pohádkovém duchu. Je to jeden z těch filmů, u kterého je třeba si užívat jednotlivé momenty - jednotlivé zastávky na bláznivé dálnici 60, která dokáže poučit i pohladit na duši. Celkový dojem není nijak závratně bombastický, pro srovnání podobná Velká ryba má jistě silnější emocionální dopad, ale Interstate 60 zaboduje víc právě ve chvílích, kdy se chcete u obrazovky jen tak cítit dobře... 8/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Konečne film, ktorý vás nezobere hneď od začiatku, ale s pribúdajúcim časom a skvelým záverom, kde do seba zapadnú všetky skladačky tejto filmovej hádanky, si po filmue poviete, dobre, že som to na začiatku navypol. Veľmi dobrá pointa a super scenár s príbehom bez akýchkoľvek ohraných scén. 80%. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu sem se dostal nahodou, dival sem se na TV a kdyz byla reklama tak sem proste prepnul na CT a tam zacinala Dalnice…ted si rikam ještě ze sem tak udelal! Boba Gale mam rad od doby kdy se podilel na Navratu do budoucnosti, tady jeste vice klade duraz na ruzne paradoxy a predklada radu zajimavych otazek (napr. ve meste legalnich drog nebo v pravnickem meste). Herecke obsazeni je prijemne, gary oldman se vyziva ve sve roli nejironictejsiho chlapka na zemi a ta mu paradne sedne. 5* ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • V motorestu, kde Neal (James Marsden) zastaví, jsou na stolech dálková ovládání k jukeboxu z 50. let 20. století. Jedná se o model Seeburg Jukebox Wallbox. Ve své době šlo o převratnou novinku. (sator)
  • Na městském znaku města Morlaw je napsáno: „In law we trust,“ (česky: „V zákon věříme“). (Cardo)

Reklama

Reklama