Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (854)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Napůl irský Leprechaun a napůl Cheyenne, ryšavý účes a opičí dýmka z hračkářství - to je americký vládce nejen prokletých přání G.Oldman. Úsměvná romantická satira o sebepoznání, upřímnosti k sobě i okolí a umění se správně rozhodnout s nepřesvědčivým Marsdenem na spletité cestě za láskou z billboardu. Možná jsem neměl tu správnou dálniční známku, možná jsem byl špatně naladěn, ale snad i díky zdejší přehnané glorifikaci nebyla má očekávání naplněna a tak musím bohužel konstatovat, i když mi za to možná brzy spadne na ulici plechový kýbl na hlavu, že cesta po Interstate 60 mi přišla jako docela zbytečně projetý benzín. Holt, píšu, co si myslím a myslím to, co píšu.. Mi Nü-Chai, ten šok z nějakého očekávání a jiného uzření - to myslíš to hrozivé tajemství pod poklopcem O.W.Granta? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skutecne vybornej film. Herci jsou skvely, v cele s Chrisem Cooperem a Gary Oldmanem, Amy Smart je slusna baba, hudba super a k tomu prijemne pohodova atmosfera se spoustou zabavnejch situaci. A i kdyz by se mozna zdalo, ze to je dost jednoduchy, jen jede po dalnici a potkava lidi, tak je tu obsazeno tolik myslenek, ze to plne vynahradi. Navic film neni predvidatelnej a byl jsem napjatej jak to dopadne. A na chvily se tu objevi Michael J. Fox ve vynikajici cameo roli. Timhle se Bob Gale fakt prekonal. Jeden z mych oblibenych filmu. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jo, ta jízda mi sedla. Bylo celkem příjemné se nechat vézt tím červeným BMW napříč státy, potkávat všechny ty lidičky a zažívat všechny ty neuvěřitelné příhody. Do toho vítr ve vlasech, sexuchtivé krásné stopařky... a jeden řekněme skřítek, který vám splní jedno přání. Musíte ale mít u sebe poslední sfouknutou svíčku z narozeninového dortu ! Oldmana mám rád, tady mi však úplně nesedl. Snad to bylo tím rezatým hárem, nebo tou šílenou fajfkou nevím... I ten zelený kouř působil spíše legračně a jako laciný trik. Tahle z mého pohledu negativa však vyvážila nápaditost scénáře. Pro mne to byla spíše taková oddychová pohádka pro dospělé, která měla navíc šťastný správně americký konec... Chválím také to odporné německé kabrio, protože krásně kontrastovalo mezi tím, co by si asi přál syn a co otec. Za mne jsou to 4 slabší bílé skvrny na kufru. * * * * ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Ráda bych, ale nedokážu to přesně popsat, čím mě tenhle film tak dostal. Ale má v sobě cosi nevyhnutelného a krásného. Scénář je velice originální a pohrává si s typicky člověčími otázkami co když ?, coby kdyby ? Poměr smíchu, romantiky, dobrodružství, iracionality a kouzelnosti je smíchán tak bravurně, že snímek působí jako živá součást podstaty vesmíru. Vím, že jsou to trošku nadsazená a možná pro někoho ulítlá slova, ale přesně takhle film působí, přesně takhle na vás jeho hrdinové mluví. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu si člověk položí mnoho otázek, mezi nimi je i kterákoliv vás právě teď napadne. Co k tomu víc říct, asi jen vtipné, svěží, místy šokující (hlavně závěr). Zde také můžeme vidět, co člověk dokáže udělat v tísni (mám namysli shozené auto ze skály). No zkrátka a dobře, je toho mnoho. Například město plné právníků, to bylo dost bizarní. A tak dále lidi, tak kdo ještě neviděl, šup šup se na to mrknout =) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Film, který běží v televizi z počátku filmu v restauraci, je Objížďka (1945). (sator)
  • Sentence, kterou má na vizitce Bob Cody (Chris Cooper): „Say What You Mean, Mean What You Say,“ je přikládána Chucku Garciiovi, což je motivační autor, profesor, trenér, profesionální řečník a horolezec. V českém překladu zaznělo: „Říkej, co říct chceš a mysli to doopravdy.“ (sator)

Reklama

Reklama