Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Začalo to přáním, z něhož se stalo dobrodružství a skončilo to jako road trip. Třiadvacetiletý Neal Oliver má ve svém životě víc otázek než odpovědí. Má studovat práva, jak si přeje otec nebo raději malovat, podle touhy svého srdce? Je mu jeho přítelkyně Sally souzená nebo ho čeká jiná zatím záhadná žena, o které se mu zdá a která ho inspiruje? Je s ním něco v nepořádku, když nechce červené BMW, které mu dal otec k narozeninám? Neal sfukuje svíčky na svém narozeninovém dortu a přeje si dostat odpověď na všechny svoje otázky. A ani se nenaděje a míří si to po cestě, která není zaznamenaná na žádné mapě. Čekají ho setkání a místa, na která nikdy nezapomene... (Stereo&Video)

(více)

Recenze (855)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Jelikož sem na tento film původně četl několik pochvalných recenzí (to byla chyba), moje očekávání bylo při sledování dost veliký. Výsledek je jasný zklamání. Trochu bláznivá road movie komedie, utápějící se ve ztřeštěné zápletce a amerických klišé, ve mně často probouzela rozpaky. Snaha v mnoha ohledech působit mravokárně a varovně, se utápí v absurdním ději a chování lidí, které je natolik vzdálené realitě, že jakákoli konfrontace s reálným světem se jeví, jako nesmyl. Nevím, o co autorům šlo. Jestli pobavit, tak se to chvílemi trochu i podařilo (Ne moc často. Mám rád jiný typ humoru.) Mě to ale přijde, že se snažili ještě o něco víc, a to se jim bohužel vůbec nepovadlo. Tohle bylo šlápnutí vedle a zdejší hodnocení zdaleka neodpovídá „kvalitám“ filmu. Já dávám 33%. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Přijměte mou srdečnou omluvu, ale toto je příšerný film. Za prvé - nuda. Za druhé - absurdní děj bez rozuzlení a sebeobhájení. Za třetí - dobrat se rozhodnutí, co se svým životem, se dá i úplně jinou a lepší cestou. Cesta po i60 pro mě představovala muka - nulový děj, nulové poselství, nulová komedie, nulový smysl. Za co tedy 1*? Já sám nevím. Mimořádně nekoukatelný film, u kterého snad ani sami tvůrci netušili, proč ho točí a o čem by vlastně měl být - o všem a o ničem. Splácanec nezajímavých situací, nezajímavých a nicneříkajících řečí, prostě film O NIČEM. K čemu všechny ty nesmysly o všem možném? Kroutím hlavou. Naprosto bezobsažný film, který si hraje na něco velice moudrého. A tohle nesnáším, proto se na filmy nedívám. Co mi ale vůbec nejde do hlavy, je to vysoké hodnocení na ČSFD. Asi jsem mimozemšťan...nebo něco horšího...jo a prosím vás, komedie byla kde? Čemu jsem se měl smát? Kromě úvodního setkání M. J. Foxe s náklaďákem jsem nepostřehnul ani snahu o vtip, natož vtip jako výsledný tovar. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Úžasný film, na který jsem narazil úplně náhodou, když nebylo ve škole před Vánoci co dělat tak učitel donesl DVD s tímhle super filmem a předem říkám, že jsem neočekával nic moc a o to víc jsem byl překvapen a zároveň udiven, že film u nás není příliš známý a větší reklama by mu jen prospěla. Na režijní židličku si sedl Bob Gale, což je scénarista triologie Návrat do Budoucnosti, a režii zvádl přesvědčivě. V hlavních rolích se objevili perfektní James Marsden a Gary Oldman, ale nejvíce se mi líbil Chris Cooper v roli zásadového muže, který trpí rakovinou. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Podľa názvu som čakal nejaké naháňačky na diaľnici, no hneď na začiatku som dostal facku a na tento film som iba neveriacky pozeral. Neuveriteľné príbehy ktoré zažije James "Cyclops" Marsden na neexistujúcej diaľnici sú zábavnou scenáristickou šlehou. Treba pochváliť slušné herecké obsadenie, ktoré iba poteší - Chris Cooper opäť boduje, réžia je trefná, no ten dej - to už koho mohlo napadnúť? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Fascinující a dech vyrážející podívaná. Film, který za 112 minut pohladí diváka na srdci pestrým dobrodružstvím, skvěle vymyšlenými postavami, zajímavými úvahami, příjemným tempem a pozitivní náladou. Ten film sám o sobě splňuje fanouškovské přání. Chválím úplně vše, nedá se nic vytknout. 100% Say What You Mean and Mean What You Say ()

Galerie (63)

Zajímavosti (25)

  • Magická koule, kterou používá Neal (James Marsden), je schopna udělit dvacet různých odpovědí. (Tygrys)
  • Ve scéně, kdy Neil (James Marsden) dává poštu do šuplíku a jeho přítelkyně zvedá mísu s pomeranči, je záběr na komiks "X-Men" s Cyclopsem na titulní straně. Tuto postavu ztvárnil James Marsden o dva roky dříve ve filmu X-Men. (jarinniraj)
  • Christopher Lloyd (Ray) potřeboval dubléra, protože si nedokázal poradit při scéně míchání karet. Nahradil jej profesionální kouzelník. (Tygrys)

Reklama

Reklama