Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film o bankovním voze, který převáží peníze a je během velkého deště přepaden. Jeden ze strážců přežije a rozhodne se nedat peníze ani za cenu svého života. A déšt neustává....Chvílemi slušný film, který je někdy opravdu "zábavný". Z atmosféry se dalo jistě vitěžit mnohem více. Herecké výkony jsou průměrné stejně jako celý film. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Akcí nabitý, dramatický thriller (název, tedy ten český, evokuje v sobě spíše katastrofický žánr), kde mezi řidičem transportního vozu, tlupou banditů a zlým hodným šerifem stojí nejen povodeň, ale především tři milióny dolarů. Dobrá, napínavá podívaná s prvky dobře zasazeného humoru. [8/1O] (Hard Rain, USA+GBR, drama-thriller) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce a katastrofická povodeň hrají naprosto rovnocenné partnery v tomto ne příliš známém, zato kvalitativně ucházejícím akčňáku plném vody, maloměstských buranů a naháněček na skůtrech. Změna je oproti zajetým kolejím nejen v prostředí a v důrazu na přírodní živel, z čehož mimochodem režisér vytěžil maximum, ale i hlavní hrdina tu je značně nestandartní. Slater není žádný bijec, ale spíše nenápadný a nekonfliktní pracovník policie, který se náhodou dostal do kontaktu s mnohem protřelejšími a drzejšími pákami. A ač to není žádný herecký velikán, jeho zvláštní typ "neviditelného" charizmatu funguje prapodivně dobře. Mokrý a špinavý čistokrevný akčňák ve více než zajímavém vodním prostředí. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený akční thriller, samozřejmě s nesmysly poplatnými devadesátým letům, ve kterých vznikl - všechno se povede až na poslední chvíli, všichni jsou nesrtelní, aneb koho zabiješ ještě třikrát vstane...Ale kromě toho, že se tu takřka pernamentně nesmyslně střílí, tak jinak je to hodně doně dobré, se super atmoškou...70% ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Než velkou vodu, to radši vyhořet," prohlašuje moje prababička a asi ví, o čem mluví, protože bydlí pět metrů od Labe a skoro každý rok zachraňuje svoje slípky před vodou. Povodeň je velice originální akční snímek, který v první řadě zaujme svojí stylizací, kdy si to hrdinové rozdávají po pás ve vodě. V druhé řadě snímek zaujme vydařeným scénářem, který si dokáže pohrát i s minimem postav a nabídnout hromadu dějových zvratů, které přicházejí rychlostí přílivové vlny. Navíc má film Morgana Freemana, který se sice se svým výkonem nepřetrhne, ale charisma má na rozdávání. To Slater je na tom opačně. Snaží se, seč mu síly stačí, ale není to ideální herec pro tuto roli a to říkám i když ho docela žeru (hlavně v Pravdivé romanci). A pochválit ještě musím perfektní kameru. Tenhle deštěm zmáčený film sice není moje nostalgická slabina, ale poctivý akčňák to rozhodně je. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)
  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)

Reklama

Reklama