Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velice slušnej film který mixuje klasickou akční thrillerovou zápletku, kdy stojí jeden hlídač peněz proti partě zločinců která je chce ukrást na pozadí lehce katastrofické zápletky z povodní a hrozbou protržení přehrady. Film má slušný tempo a i když není nijak přehnaně invenční, tak s tím námětem pracuje celkem dobře a hlavně nenudí. Přidejme solidní výkony Slatera a Freemana plus i nějaký ten vývoj postav a změny v jejich charakterech a dostaneme ucházející lehce nadprůměrnej filmík na nenáročný zabití večera.60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman v roli padoucha? I když hodný, stále je to padouch. A to mi k němu nesedí, vždyť většinou hraje mrzuté dobráky od kosti. Buď jak buď, právě Morgan u mě vytahuje úroveň filmu o stupínek výše, hlavní ´klaďas´ na to nemá charizma. Setkáváme se zde s originálním námětem akčního thrilleru v zatopeném městě, což skýtá spoustu nových možností. Nevím, jestli bylo v úmyslu vytvořit novodobé ´béčko´ nebo jestli na lepší dotažení nezbyly peníze. Pro mě zůstává Povodeň někde mezi. Přijde a zase odejde - stejně, jako ta voda. ()

Reklama

Nšoči 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem katastrofický film, ale jaké bylo mé překvapení, že jde o klasický akční snímek, ovšem zvláštní zejména zasazením do netradičního prostředí a to do povodní zpola zatopeného městečka. Hrdina Tom (Christian Slater) i zloději se prohánějí na lodích a vodních skútrech a pálí na sebe ostošest. Atmosféru podtrhuje neustálý déšť a hrozící protržení hráze, snímek nepostrádá dávku humoru a množství zvratů. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kde je sakra silnice?" Pod tou vodou, takže teď už se bude po ulicích a kostelech jezdit jenom na člunech. Já se tedy přiznám, že Povodeň jako taková mě zase až tak moc nebavila, v chladném dešti mě začaly bolet záda a hlavní hrdina Tom byl takový nijaký, ale hláškami se nešetřilo a ti méně důležití byli celkem fajn. Zejména praktická Karen mě zaujala, odvolaný šerif byl vynikající a Jimův spolek loupeživých kreténů byl trefou do černého. A taky mě pobavilo, jak Tom takticky dokázal vysvětlit Karen demolici kostela. To se musím naučit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film som videl niekedy na zaciatku roku 1999 a presne si pamatam, ako som si pozical fajny katastroficky film o povodni a zaplavach. Omyl! Zase akcnak. Takze som sa dost sklamal. Potom tusim 2002 - 2003 som si film opat pozrel, a zistil som, ze ide len o klasicky hollywoodsky film a dobre odvedene filmarske remeslo. Nic viac. Hviezdne osadenstvo je len prazdnym lakadlom pre divakov. 52 % ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)
  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)

Reklama

Reklama