Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

POMO 

všechny recenze uživatele

Predstavte si klasický akčný film, v ktorom sa záporáci s hrdinami nenaháňajú na autách, ale na vodných skútroch a motorových člnoch. Hard Rain nie je katastrofický film, a keby sa na naň chcel hrať, uškodilo by mu to. Hard Rain je akčňák, ktorý motív hrdinu, bojujúceho proti zlodejom šperkov, zasádza do katastrofického prostredia povodne. A tobí to tak obratne, že v ňom pri deväťdesiatych minútach neostáva priestor pre oddych alebo nudu. Solídna hollywoodská žánrovka. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Kéž by v dnešní době uměli udělat takové Béčko...Už sem si toho všiml dřív, ale prostě starší filmy tohoto tipu by v dnešní době znamenali totální průser a to jednoduše proto, že by to nikdo neuměl natočit ani zahrát. Nakonec se z toho vyklubala skvělá podívaná, kdy banda zlodějů v čele s rozumným Freemanem honí řidiče penězkáry po zatopeném městě. Film má velmi nečekané rozuzlení, které tam ani dávat nemuseli, ale tím že ho tam vrazili to ještě víc zhodnotili. Vyzdvihuji výkon Minnie Driver na kterou se moc pěkně kouká. Velice se povedli i triky a kulisy. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, jak by tenhle film vypadal v rukou nějakého akčního specialisty. Nepříliš nápaditý režisér Mikael Salomon film zvládá horko těžko a hlavně je to výborně napsaným scénářem, že z toho není slátanina. Některé nápady doslova zabíjí svou nenápaditou režií, například honička na skútrech v prostorách školy apod. Po režijní stránce by to chtělo vypilovat, ale některé zvraty jsou velmi působivé, třeba proměna z dobrých policajtů v záporáky apod. Prostě mohlo to dopadnout lépe, ale to bych chtěl asi moc. 60% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Do maleho mestecka prichazi povoden spolecne s obrnenym transportem plnym penez. Na vode je po tucne koristi velka shanka, ale to by proti sobe nesmeli mit nebojacneho a poctiveho ridice zminene dodavky. Prumer kam se clovek podiva az na ucast (Morgan Freeman), ale i ten si rad zahraje v oddechovych dramatech. 55% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Akce a katastrofická povodeň hrají naprosto rovnocenné partnery v tomto ne příliš známém, zato kvalitativně ucházejícím akčňáku plném vody, maloměstských buranů a naháněček na skůtrech. Změna je oproti zajetým kolejím nejen v prostředí a v důrazu na přírodní živel, z čehož mimochodem režisér vytěžil maximum, ale i hlavní hrdina tu je značně nestandartní. Slater není žádný bijec, ale spíše nenápadný a nekonfliktní pracovník policie, který se náhodou dostal do kontaktu s mnohem protřelejšími a drzejšími pákami. A ač to není žádný herecký velikán, jeho zvláštní typ "neviditelného" charizmatu funguje prapodivně dobře. Mokrý a špinavý čistokrevný akčňák ve více než zajímavém vodním prostředí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)
  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)

Reklama

Reklama