Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto dílu se během vyšetřování vraždy lichváře Karla Beránka otevírá i případ vyloupené pošty. Kapitánu Dítěti se podaří obě kauzy spojit, ale hlavně usvědčit vraha těsně před promlčením. (Česká televize)

Recenze (74)

suffragium 

všechny recenze uživatele

Bohužel, první díl velmi, velmi slabý. Žánrově neujasněný. Tváří se to jako krimi, a přitom jsou to jen plytké dialogy nemluvných (sic!) a vesměs nesympatických postav: počítaje v to hlavně slizkého Kryštofa Hádka a protivnou Mariku Šoposkou. Ani pomalý brumla Krobot to tentokrát moc nevytrhnul. Hanzlík vyloženě trapný. Pejsek je nejmilejší postavou, a zřejmě proto se mu pomstili blbým jménem Krvesaj. Napětí veškeré žádné, děj prostoduchý a snadno odhadnutelný. Atmosféra nikde. Celkově tedy hodně nepovedený rozjezd. Jestli další díly budou pokračovat v podobném duchu, máme tu podobně odpadový průser jako Zločiny Velké Prahy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokus o wallanderovský jakože detektivní art, kde jsou použity dnes už tak omšelé rekvizity, které byly zajímavé možná ještě v 80. letech, ale dnes už to fakt působí povrchně a nebál bych se říct pokrytecky. Krobotova postava baští ráno vlašák s rohlíkem (Matáskův Polda zdraví), bydlí v rozpadající se boudě někde na periferii jen se psem, sází na koníčky (Prohnilí), má rád hazard, nerad řídí auto... to všechno už jsme viděli jindy a jinde, a dokonce i v českých výtvorech. A Šoposká má stále stejný výraz naštvané a současně uražené pipiny. O postavách nic moc nevíme kromě pár náznaků, a vlastně mne ani natolik nezaujaly, abych o nich vůbec něco vědět chtěl, což je špatně. Celkovým lookem se to snaží o noir, ale opět je to jen chabý čajíček stokrát vylouhovaný. Chybí tu větší nadhled, humor, hlášek je minimum. No a případ je takový nijaký a nakonec svědčí jen o tom, že před 19 lety policisté neudělali vše, když si nezkontrolovali tu bankovku, a jestli jo, že se nechali ukolébat falešným alibi. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl celkem ujde. Vtipné je, že se psík kapitána Dítěte jmenuje Krvesaj ...  . **Seriál se mj. točil v Brdech, v Posázaví, na Kladně, ve Svatém Janu pod Skalou a v Karlových Varech. Další - VIZ Zajímavosti u celého seriálu. Titulní píseň "Dávný had" zpívá Milly Honsová, autorem textu je Jan Sahara Hedl . ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem nasranej... Vraha totiž odhalíte hned, jak se objeví na obrazovce, protože ho prostě zase musí hrát nějakej známej obličej z vedlejších rolí jinejch seriálů, a tak je jasný, že jinou roli by mu tam prostě nedali. Takže dál už nuda. Opět tragickej zvuk, to už je nepochopitelný! Hudba super, herci celkem taky, Krvesaj je král... Další díly snad budou lepší. ()

Mr. Movie 

všechny recenze uživatele

Scénář hrůza, zvuk to samý. Proč si hodně herců myslí, že když budou šeptat, chroptět a vyluzovat podivný zvuky místo artikulace, tak že to jejich hereckou úroveň pozvedne na tu nejvyšší úroveň, fakt nechápu. Obsazení herců pro jednotlivé role se viditelně přidělují podle schématu kámoš nekámoš. Celkově tedy bída. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • V 17. minutě projíždí policejní auto přes Nuselský most v Praze. (Winster)
  • Bývalý vyšetřovatel Plachta (Jaromír Hanzlík) přebývá v sanatoriu ve Svatém Janu pod Skalou. Ve skutečnosti se jedná o bývalý klášter, později zde sídlila škola. (rakovnik)

Reklama

Reklama