Reklama

Reklama

Oktopus

(seriál)
  • Slovensko Oktopus
Trailer 2
Česko, 2023, 13 h 20 min (Minutáž: 56–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl, Petr Hudský

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Miroslav Krobot, Marika Šoposká, Kryštof Hádek, Zuzana Stivínová, Jaromír Hanzlík, Sara Venclovská, Pavlína Mourková, Tomáš Bambušek, Tereza Dočkalová (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

OKTOPUS je zkratka „oddělení kontroly termínově odložených případů útvaru S“. Vymyslel si ji stárnoucí kapitán Dítě hlavně proto, aby se mohl věnovat třicet let starému případu Jordán. U podplukovníka Schwarze, svého nadřízeného, nalézá pochopení, ale když mu přidělí k ruce mladou ambiciózní kapitánku Fáberovou, je brzy jasné, že jen u jednoho případu nezůstane. Kauzy, které OKTOPUS řeší, se odehrály v minulosti a na detektivech je, aby nacházeli nové okolnosti a indicie, které jim pomohou staré případy konečně vyřešit. Jejich pátrání nás zavede do zajímavých prostředí málo známé Prahy, mezi uzavřené sociální skupiny a také do hráčských doupat a na závodiště v Chuchli, kde karbaník a sázkař Dítě tráví volný čas. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (76)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pro mne velice milý surprise počin krimi seroše. Jednotlivé díly s dost překvapivými a uvěřitelnými zápletkami a hodně zvláštní seskupení herců, kterým to všechno sežerete i s chlupama. Nejvíc mě bavilo duo Dítě - Fáberová na Kryštofa Hádka jsem si chvíli musela zvykat, ale nakonec to všechno do sebe skvěle zapadlo. ...Páníček říká psovi Krvesaj a panička Kulíšku, dokonalý "nomen omen" a zároveň přístup k životu... Za mě potěšených 85% ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Nějak mi to sedlo. Ani ne tak ty zapomenuté zločiny, tam to bylo střídavě v sedle a střídavě pod koněm v blátě, ale ústřední dvojice to svým podivně přátelským vztahem vytáhla nahoru z šedi průměru a vlastně jsem se na její pochybný humor vždycky těšila. Objektivně asi za 3*, ale za Krobota a Mariku přidávám hvězdu navíc. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotila čistě jen detektivní linky, musím jít nejméně o hvězdu níž. Seriál je ovšem spíš vyprávěním o nesourodém týmu vyšetřovatelů, z nichž má každý své bolesti, slabosti, chyby, traumata, koníčky, silné stránky,  slabiny, lásky a nelásky. Koho si nezískal nikdo z lidských představitelů, toho si kolem tlapky omotal drahý zesnulý Krvesaj (všichni víme, že se nejmenoval Kulíšek). ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oktopus sa legendárnou Chobotnicou nestal, to asi niekto ani nečakal, vlastne nevyšlo ani na chobot, ktorý nahradil Krobot, inak veľmi dobre hrajúci ležérneho vyšetrovateľa a chodiacu reklamu na črevné problémy, lebo tých údených klobások a párok, ktoré tam každú časť zje, to je skutočne veľa aj na profesionálnych hurkárov. Určitým mínusom je polovica dosť nezaujímavých prípadov, štýl vyšetrovania "naziapem na svedka" a Šoposká, ktorá prvých 6 dielov bola skutočne permanentne hystericky zamračená a potom ju na to asi ktosi upozornil, tak ostala už len zamračená. Ale do takej miery, že v predpovedi počasia budú na jeseň a v zime odteraz hlásiť - dnes očakávame oblačno až šoposké. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

česká snaha o kombinaci Odložených případů a drsné severské kriminálky, která občas funguje velmi dobře a občas skoro vůbec. Krobot je jako stárnoucí policajt/gambler fajn stejně jako Hádek jako jeho nadřízený (i když nemá moc co hrát). Co je každopádně udivující je neschopnost scénáristů napsat funkční ženskou hrdinku. V Docentovi to odnesla Tereza Ramba a tady Marika Šoposká, jejíž permanentně kyselá a arogantní Fáberová s daddy issues je většinu času pouze otravná a upřímně sem neměl chuť ani důvod jí nějak fandit nebo se o ní dozvídat něco víc. Na pěst jsou i kamerové filtry používané pro flashbacky. O těch sem si myslel že jsou pasé už tak od konce devadesátek, jenže jsem se evidentně spletl a nevypadá to vůbec dobře. Jednotlivé případy jsou každopádně celkem v pohodě, i když je občas třeba přivřít obě oči a neřešit logické lapsy...60% ()

Galerie (364)

Zajímavosti (42)

  • Dítě (Miroslav Krobot) říká prodavačce: „Dáte mi pinotka?“ Pojmenoval si tak víno Pinot Noir, tedy Rulandské modré. (sator)
  • Kapitán Dítě (Miroslav Krobot) bydlí v objektu státních drah na adrese Bubenská 175, Praha-Holešovice. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno