Reklama

Reklama

Gen V

(seriál)
Trailer
USA, (2023–2024), 14 h 7 min (Minutáž: 39–59 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Ze světa seriálu The Boys vychází Generace V, strhující nový seriál, jenž se odehrává v jediné americké škole pro superhrdiny. Tito nadaní studenti otestují své morální hranice při soupeření o nejvyšší hodnocení na univerzitě a možnost přidat se k Sedmičce, elitnímu týmu superhrdinů Vought International. Když vyjdou najevo temná tajemství školy, musí se rozhodnout, jakými hrdiny se chtějí stát. (Prime Video)

(více)

Recenze uživatele Remivsremi k tomuto seriálu (9)

Season 1 (2023) (S01) 

Zajímavé nové postavy, šílenější varianta školy pro nadané, stejně brutální a kousavé jako hlavní seriál. Největší problém však je celkový příběh. Nejde se víc do hloubky. Hodně se spěchá anebo dává prostor ne příliš potřebným věcem. Chtělo to ještě nějakou dobu v scénáristickém inkubátoru a více se pohrát s propletením jednotlivých linek a příběhů postav. Přesto se svět The Boys příjemně obohatil a rozhodně nejde o nevydařenou sezónu. Jen to mohlo být ve více aspektech uchopený lépe. Dejte však seriálu šanci, odvděčí se vám lépe zpracovanou látkou na téma superhrdinové než většina MCU serošů. ()

Godolkinova univerzita (2023) (S01E01) 

Solidní rozjezd. Je to dítě The Boys, to se nezapře. Mladý cast je vydařený. A je tady náběh na vydařenou hlavní linku. Jen se v tom zbytečně nezamotat. ()

První den (2023) (S01E02) 

Baví mě postavy. Mámě tady pozérství, zmrdství, sociální sítě, manipulaci a další krásné věci. Jen je to takové rozkouskované. Ale hlavní linka si jasně jde za svým cílem a tomu kvituji. ()

#ThinkBrink (2023) (S01E03) 

Vždy mě baví ty chvíle, kdy tvůrci seriálu nastaví zrcadlo společnosti a zobrazí momenty pokrytectví, hlouposti a lidské povahy. Pořad se to drží na uzdě a tempo je pomalejší ale v dlouhodobém horizontu to může pomoci. ()

Celá pravda (2023) (S01E04) 

Zábavné ale trochu roztříštěné a nesourodé. Postavy jsou fajn a stále mají dostatek potenciálu pro další příběh. ()

Vítej mezi stvůrami (2023) (S01E05) 

Krása. Dobře vystavěné, hravé a smutné. Tragické postavy, šílené situace a pokud to postavy zvládnou bez cvokhousu, bude to zázrak. ()

Jumanji (2023) (S01E06) 

Poznávání toho, jak jsou všichni v riti. Nic mimořádného, ale oni mají schopnosti a své bolesti dokážou ventilovat mohutnou silou. Je zábavné to pozorovat, ale trochu mi chyběla pevnější ruka v protkání epizody nějakou nosnější linkou. Naštěstí to jako celek funguje dobře. ()

Virus (2023) (S01E07) 

Sakra důležité věci, které můžou zamíchat celým Boys universem. Dočkáme se nějaké občanské války nebo se bude postupovat špionážně s vražením kudel do zad? ()

Strážci Godolkinu (2023) (S01E08) 

Tohle byl neřízený, uspěchaný chaos, který spoléhal pouze na krev a camea. Velká škoda, protože prostor k zajímavějšímu počinu byl a nestihl se správně uchopit. Tak snad v druhé řadě se dočkáme prokreslenějšího hlavního děje. ()

Související novinky

Banda skončí pátou sérií

Banda skončí pátou sérií

11.06.2024

Americký seriál Banda patří v současnosti k jedné z nejnablýskanějších vlajkových lodí streamovací služby Prime Video. Adaptace komiksu, v níž superhrdinové nejsou opláštěné modly, které symbolizují… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Reklama

Reklama