Reklama

Reklama

Právo podle Lidie Poët

(seriál)
  • Itálie Lidia Poët (více)
Itálie, 2023, 4 h 12 min (Minutáž: 40–52 min)

Hrají:

Matilda De Angelis, Sara Lazzaro, Mia McGovern Zaini, Dario Aita, Nicolo Pasetti, Eduardo Scarpetta, Pier Luigi Pasino, Sinéad Thornhill (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Lidia Poët vyšetřuje vraždy a pere se za to, aby směla pracovat jako advokátka. Napínavé dobové drama podle skutečného příběhu první italské právničky. (Netflix)

Recenze (27)

Thalin 

všechny recenze uživatele

Kostýmy i výprava vypadají dobře, hlavní představitelka je vážně krásná a bojovná, ale něco tomu prostě chybí. Navíc, snad v každém dobovém dramatu od Netflixu cítím jakýsi závan moderna, třeba i jen v hovorech a způsobu komunikace mezi postavami, který mi to nějak kazí a ruší. Nepomáhá tomu ani moderní hudba, která se tam prostě nehodila. ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Jak jsme si od seriálů, které se odehrávají v 19. století, zvykli (ať se jedná o Viktoriánky, The Knick a další), tvůrci divákům dopřejí typické atrakce: skvostně zařízený nevěstinec, dekadentní večírky, okultní seance, kuřačky opia. Lidia Poët se řadí mezi další detektivní či krimi dobové seriály, které volí ženskou hrdinku (Enola Holmes) nebo na okraj – společnosti i příběhu – vytlačenou skupinu (Irregulars). Obě zmíněná díla tedy navazují na Sherlocka Holmese. Na rozdíl od nich je Lidia výrazně chytřejší a zdařilejší. A ozvláštněna tím, že ústřední hrdinka musí bojovat i proti samotné advokátní komoře. .Nevidím důvod, proč by neměla obdržet licenci alespoň na vaše obrazovky. Recenze na TVZone zde. ()

Reklama

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Na to, že má jít o feministické ladění, je hlavní hrdinka poměrně často nahá; na to, že má jít o detektivku, se poměrně často řeší vztahy zcela nesouvisející s pátráním. Nicméně v obecné rovině mne potěšilo, že se dobovou Itálií prohání pouze etničtí Italové... Ale teď vážně. Jednoduše úderné epizody přinášejí přiměřené napětí a skýtají možnost pasivně odpočívat, což v poslední době oceňuji, takže jako typicky televizní pokus o historickou detektivku se sympatickou hrdinou v mých očích seriál uspěl. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Největší slabinou Lidie Poët je scénář a vyvrcholení jednotlivých soudních případů, které jsou příliš jednoduché a občas naivní. Naopak se mi líbil celkový příběh, ukazující syrovost a mysogynii tehdejší doby (googlil jsem život skutečné Lidie Poët, vyhledával jsem si první advokátky v různých zemích). Výprava, kostýmy, dobové barevné filtrování, italština. A ano, líbily se mi i erotické momenty Matildy de Angelis. Jako celek čistých 70 %. Trailer. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Lidé jako Lidia otevírali Overtonovo okno v patriarchální společnosti a za to jim dík. Ale jinak je hlavní hrdinka otravná a nerespektující soukromí. Ve vyšetřování má víc štěstí než detektivního umu. Třeba působení jedu se dá oddálit jedním způsobem, tak to tak muselo být. Nebudeme pátrat po dalších možnostech a jak to mohlo být provedeno, jinak nám nebude sedět scénář. ()

Galerie (109)

Reklama

Reklama