Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Jak se žije slepicím? Někdy velmi krutě, a tak není divu, že se snaží všemožnými prostředky uniknout jisté smrti, kdy by skončily jako náplň do koláče Bohužel žádný z důmyslných nápadů nevychází, takže jejich jedinou nadějí je kohout, který je naučí létat, což u tlustých a nemotorných ( ale hrozně milých ) slepic není nic jednoduchého ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nicka parkra a tu jeho plastelínu zná snad skoro každej. Jako první sem od něj viděl Wallace a Gromita a bylo to opravdu skvělý, takže mě vůbec nepřekvapilo, že Park dokázal i z útěku slepic z kůrniku udělat neskutečnej nážez. Už jen samy ty postavičky a jejich grimasy sou naprosto úchvatný, ale Park na to ještě dokázal nabalit skvělej a vtipnej a děj a několik fakt podařenejch fórků. U tohohle filmu se fakt dá jenom bavit a bavit a bavit a ještě jednou bavit ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film můžu vidět znovu a znovu a neomrzí. Nádherně animované slepice a kohouti utíkají ze slepičího koncentráku - farmy, kde je zlý majitel vykořisťuje pro 'výrobu' vajec. Skoro mi to přišlo jako poselství neveganům - aby si uvědomili, že i ta blbá vajíčka mají doma v lednici na úkor cizího utrpení. Jako je mi jasné, že tomu tak není, ale jako vegan v tom to plus vidím. Jinak tu také jsou všechny možné typy postav a i mimika je promakaná. Mě osobně se hrozně líbí to zpracování. Ta 'plastelína' je moc hezká, netradiční a originální. - "We'll either die free chickens or we die trying." ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Dnes som videl tento geniálny kúsok po dlhom čase znovu a jednoznačne som sa utvrdil v tom, že ide o najlepší animovaný film všetkých čias. Toľko neriedenej zábavy a čistej radosti z tvorby, krásnej aardmanovskej animácie a lahodnej hudby nájdete pokope len ťažko. Možno to vyznie divne, ale tento soundtrack od Johna Powella je pre mňa najlepším soundtrackom, aký kedy bol zložený. Thank you, Nick Park! (100%) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pred rokmi ma to bavilo viac. Dnes mi tam uz chybala väcsia porcia humoru aku casto najdem v CGi animakoch. Samotny pribeh ma tiez nenadchol. Je sice obcas zabavne, ze si premisu berie z hranych filmoch o lagroch a uteku z nich, ale po chvili mi tie narazky prestali stacit a emocionálne sa ma to nedotklo. Mozno za to môzu priemerne postavy (ani frajersky hlas Gibsona to nezachrani), ktore ma nezaujali. Alebo aj samotna plastelinova animacia, ktora mi celkom vadila podobne ako mi uz vadi aj klasicka animacia. Ked uz nejaky animak, tak jedine CGI. Takze vysledok nie je zly, ale mne sa to pacilo iba priemerne a pravdepodobne som to videl naposledy. 5/10. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Součástí filmu je řada odkazů válečný film Velký útěk (1963). Příkladem je zavírání na samotku (házení do kontejneru), pohazování si baseballovým míčkem o stěnu nebo i samotný útěk, kdy se slepice snaží dostat ven pomocí tunelu a dřevěného vozíku na kolejničkách. (T081)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 106,8 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 224,9 mil. (NIRO)
  • Na konci roku 2000 vyšla na motivy filmu stejnojmenná hra na PlayStation 1 i na PC. (Marsu88)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama