Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

darm 

všechny recenze uživatele

No.. Asi nesdílím zdejší většinové nadšení. Všechny Parkovy kraťasy s Wallacem a Gromitem i jejich celovečerák jsou, nemůžu si pomoct minimálně o třídu lepší a hlavně - zábavnější. Nevím, jestli za to může ten prapříšerný český dabing, kdy se slepice někdy bavily jako babky na trhu, ale až na pár světlých vtipných chvilek, sem se moc nenasmál.. Jinak ale docela fajn filmek, animace parádní, jen mi to jako celek tak úplně nesedlo.. 65, 70%.. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Jsem milovník animáků a Aardmani mají v mém filmovém srdci jedno z těch nejlepších míst. Přesto jsem byl trochu zklamaný a to hlavně příběhem. Invence, nápady, zpracování, vtip - všechno skvěle Aardmanovské. Příběh je však až moc pod tlakem Dream Works. O to víc je překvapivé, jak pokračování této spolupráce vyšlo ve filmu W & G: Tajemství králíkodlaka. Bylo vidno, že britští tvůrci měli ve Slepičím úletu mnohem menší slovo, než ti američtí, kteří většinu financovali. U mé osoby se tedy jedná hlavně o tvůrčí zklamání. Avšak stále se jedná o nadprůměrný animák, který potěší. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná animovaná podívaná, která podle mě není nikterak výjimečná. Zábava je slušná, ale mě film nedokázal zaujmout tak, jak bych si představoval a jak jsem si také myslel. Britové to s plastelínou umí, humor mají taky výtečný - to je dobře známé, jenže to celé nějak extra nefunguje a tak je z tohoto díla "jen" vtipný film o jednom útěku slepic z jejich farmy. 60% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Chicken Run je celkom fajn rodinný film na upršané nedeľné popoludnie, len v porovnaní s tým množstvom animákov, ktoré s deťmi sledujem, mi tento pripadá dosť málo vtipný. Možno je to aj tým, že sme ho pozerali s českým dabingom a možno sa niečo stratilo v preklade. Ešte k tomu prekladu, Chicken Pie NIE sú predsa pirohy a ešte jedna vec, to fakt povedali SEX?!!! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Štýl štúdia Aardman je v európskych končinách ťažká rarita, preto je potešujúce, že sa dokázali presadiť aj na poli celovečernej tvorby. Netreba to príliš komentovať, stačí povedať Veľký útek s humorom a je vyfarbené. Maximálne dynamické. To by Steve McQueen pozeral s otvoreným zobákom....Takmer dokonalý rodinný film pre kohúty a sliepky od plienok až po domov dôchodcov. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)
  • Původně měl film obsahovat také postavu mladšího bratra Ginger, Nobbyho. Studio DreamWorks ji však nechalo vyškrtnout, aby byl film méně „roztomilý“. (Listeroman)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (JADIM)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama