Reklama

Reklama

Slepičí úlet

  • Velká Británie Chicken Run (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco ostatní slepice na farmě ďábelských manželů Tweedyových pouze sní o lepším životě, jejich inteligentní družka Ginger spřádá plány, jak odtud uletí! Jenže problém je v tom, že slepice létat nedovedou... Nebo snad ano? Všechny pokusy o útěk končí nezdarem, dokud se na farmě neobjeví kohoutí světák Rocky a nenabídne zlenivělým slepicím letecký výcvik. Zpočátku to jde ztuha, ale stačí chuť spolupracovat, pevná vůle a trocha štěstí a hejno se posledním odvážným pokusem o úlet vrhá vstříc svobodě. Nezapomenutelné postavičky a skvělá animace - to vše v podání Oscarem oceněných tvůrců filmu Wallace & Gromit - jsou zárukou skvělé zábavy pro celou rodinu! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (367)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* ještě nenadešel ten správný čas pro reprízu, ale věřím, že se mi to líbit stejně jako napoprvé (pak určitě komentář oživím). Je to vlastně první celovečerní film od Nicka Parka a jeho Aardman studia. A byla to trefa do černého i bez Wallace a Gromita. Myslím, že by se to mohlo líbit i těm, kdo nejsou na animované filmy ale hlavně je to zábava pro celou rodinu. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Nutno uznat, že "Slepičí úlet" je postaven na velice dobře napsaném scénáři, který dokáže i v ději, jenž je (přiznejme si to) poměrně snadno předvídatelný, vyloudit prvek napětí a očekávání. Hodně se mi líbila paralela vytvořená mezi slepičí farmou a koncentračním táborem; škoda jen, že nebyla ještě více rozvinuta. Pokud mě na "Slepičím úletu" něco skutečně zaujalo, byla to postavička slepice Ginger, která pod šikovnými prsty animátorů podává výkon, jenž je ve své hloubce na poli animovaného filmu událostí takřka bezprecedentní. K hvězdičkám: je zcela zřejmé, že film má kvality, které velí nejít pod 4*, ale s ohledem na jeho vysoké procentuální hodnocení na této stránce, si můžu dopřát, ohodnotit ho adekvátně k tomu, jak mě opravdu zaujal. ()

Reklama

svik 

všechny recenze uživatele

Tento snímek určitě nadchne ty diváky ,kteří obdivují tvůrce filmů ,kteří si hrají s plastelínou . Je skvělé ,že i v dnešní době počítačových animací se něco takového děje.Tento film je parádní, legrační rodinná podívaná ,která nadchne malého i velkého diváka.Příběh je docela živý ,napínavý a s překvapujícími zvraty.Určitě stojí za shlédnutí. SKVĚLÁ PARORIE NA KONCENTRAČNÍ TÁBORY. (Svik) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Aardman je rozhodně studio, které má co nabídnout, a to hlavně díky tomu, že tolik studií už stop motion animaci nedělá. Navíc jejich plastelínové postavičky jsou prostě parádní. Karikované, zábavné a rozpoznatelné. "Slepičí úlet" není mým nijak oblíbeným filmem, ale zábava a nápady se mu vzít nemohou. A to provedení... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz namet o slepicich, co chtej utect z kurniku, zni dost vymastene, Nick Park z neho udelal naprosto vynikajici komedii s hodne dobrym scenarem, originalnim dejem a vybornejma "postavama" a vubec nevadi, ze film neni moc pro deti, coz beru spis jako plus. Tohle je skutecne jeden z nejlepsich animaku a to nejen tech plastelinovejch. Nick Park je, jak uz jsem psal u Wallace a Gromita, na tohle expert. Pro me asi to nejlepsi, co kdy Nick Park udelal, navic se skvelou hudbou a navic je na tenhle film dokonalej trailer parodujici Gladiatora. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • V ruštině nese film název Únik z kurníku. (Valsadora)
  • Ve scéně, kdy Ginger zachraňuje Rockyho z pece, film odkazuje na snímky z filmové série Indiana Jones (od r. 1981). (vyfuk)
  • Ve filmu se několikrát objeví záběr na kurník označený číslem 17, který odkazuje na válečný film Stalag 17 (1953), odehrávající se v zajateckém táboře. (Indy_Brabino)

Související novinky

Aardman to rozjíždí

Aardman to rozjíždí

21.06.2007

Studio, které proslulo plastelínovými animáky Slepičí úlet a Wallace a Gromit: Prokletí králikodlaka a loni si vyzkoušelo digitální animaci v Spláchnutém, nedávno zamávalo na rozloučenou DreamWorksu… (více)

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno