Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

spiritus 

všechny recenze uživatele

Kouzelnické estrády prostě meli šmrnc.Scénky byly vtipné a svižné.Samozřejmě že to celé stálo na geniálním hereckém talentu Kaisera, kterému sekundoval Korn.Lábus je zde také nepřehlédnutelný.Když jsem byl malý na kouzelníka jsem se vždy hodně těšil, proto u mě převládá trocha nostalgie.Ale i tak dávám zasloužené 4* ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

70% - Za režijním pultem se, především zpočátku, vystřídali prakticky všichni režiséři tehdejší TV zábavy: Alexej Nosek, Jiří Adamec, Josef Vondráček, Zdeněk Podskalský. Ten se pak v druhé polovině natočených dílů stal kmenovým režisérem. Zábavný estrádní pořad mě zaujal už tím, že jeho jednotlivé díly byly číslovány a měly i svůj název ("Tak tohle jsme nečekali", "Takhle jsme to nemysleli", "Pomeranč", "Karneval v Riu v Táboře" apod.). Stopáž i kvalita jednotlivých dílů byla kolísající, ale prakticky v každém dílu bylo několik scének, které zlidověly. Něco víc, než jen obyčejná estráda. Škoda, že dnes už nic takového není k vidění. ()

Reklama

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

s odstupem jsem viděl dva díly...Silvestr 85 a Vánoce 86...druhý je o něco slabší, má pomalejší tempo a trochu víc tlačí na pilu při klasických hudebních číslech...ale ten první............když člověk vidí v různých archívních pořadech osekané samostatné skeče, tak se možná baví, ale je připravený o celek, kontext...ten pořad se vymykal právě tou komplexností pojetí, celkovou anarchičností zapojenou nejen do dílčích scének, které byly oddělené od "vážných" hudebních vystoupení, ale do širšího rámce...humor průrustal do celkové výstavby pořadu, od základního scénáře, po střihovou skladbu...na velké ploše se tu často uplnatňoval princip gagu ( baba opakovaně hledá Fafejtu) nebo absurdně úsečných výstupů ( Otakar Brousek a poudačka o šroubku...) seřazených za sebe bez většího dramaturgického smyslu ( proto je to taková prdel :))...na svojí dobu neuvěřitelně živý, odvážný a dodnes v kontextu tuzemského televizního vysílání s máločím srovnatelný... ()

depony 

všechny recenze uživatele

Režijní počiny Zdeňka Podskalského s sebou nesly tíhu tehdejšího režimu, kde byla ale cítit, že "když už to stojí za houby, proč si to trochu nezpříjemnit"? Uměl se držet "pomyslných" hranic cenzury a obvykle se mu podařilo proklouznout nenápadně i na "druhý břeh" [všimnou si všímavější]. Navíc Lábus, hanušová a Kaiser byli výteční. Tohle byla tehdejší zábava a baví se u toho i dnešní divák! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z klasik československé zábavy, která by rozhodně neuškodila zopakovat na nějaké té naší televizi. Alespoň by dnešní haranti viděli, čemu se říkala zábava – dneska už každý čumí na youtube, nekonečné debilní seriály a rádoby vtipné pořady uváděné Boučkem, Cibulkou, Sokolem nebo Marešem – přitom jsou to obyčejní dementi – trojka Labus, Korn a Kaiser – to byla svého času kvalita a některá čísla – scénky jsou nezapomenutelné… ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Režisér František Polák spomína, ako sa dostal Jiří Korn do Kúzelníka: „V poslednom dieli programu Ring voľný bol hosťom Jiřího Korna Oldřich Kaiser, mali tam spolu výbornú scénku na tému, čo sa stane, keď spevák stratí hlas. Ich vystúpenie sa mi páčilo tak, že som si vedel predstaviť, že budú ako dvojica uvádzať vznikajúceho Kúzelníka." (Raccoon.city)
  • Jiří Lábus spomína, ako oklamali vtedajších cenzorov: „Napríklad moja postava sa volala Autor, ale išlo vlastne o cenzora, čiže o taký ten všadeprítomný boľševický dozor. Lenže to sme v tom čase nesmeli ani vysloviť. Ale diváci to samozrejme pochopili, a tým im bol ten program bližší.“  (Raccoon.city)

Reklama

Reklama