Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

V dnešní době spíše úsměvné, nežli vtipné, ale v té době toho moc lepšího nebylo a tak jsme s nadšením sledovali i sedmnáctou reprízu, Na podobných pořadech tohoto typu (nyní hojně opakovaných na nejmenovaném televizním programu) je hezky vidět, jak moc se náročnost televizního diváka vyvvinula do netušených hloubek (s výjimkou superstar a pod..) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V první polovině 80. let nejlepší zábavný pořad Československé televize, který byl oživený nejen atypickou moderátorskou trojkou v podání Lábuse, Kaisera a Korna, ale i na svou dobu velmi nápaditým scénářem a režií. Spolu s Televarieté patrně špička zábavní produkce normalizovaného dvacetiletí. Celkový dojem: 70 %. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

KOUZELNÍK se stal ve své době pozitivní variantou vůči tradici ztělesněné jmény Vladimíra Dvořáka, Zdeňka Podskalského (jeho režie by neměla mýlit) a nástupem generace kdysi liberecké Ypsilonky. Ohlasy na pořad přesvědčují o tom, že špičkové písně doby (s charakteristikou úrovně tanečních čísel souhlasím) zřejmě neprolomily generační horizont svého časového publika. Vtipy, skeče, gagy však zůstávají, některé zřejmě i zlidověly. Pokud jako pamětník dostanu chuť tento kvalitní seriál kritizovat, vybavím si různé show polistopadové doby a svou potřebu v tom okamžiku ztrácím. Nelze totiž srovnávat nesrovnatelné právě tak jako nemá smysl ronit slzy nad fatálním úpadkem a převažujícím neprofesionálním primitivismem lidové zábavy v polistopadovém období. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Mé dětství….samozřejmě například jako Televarieté, Šaráda, Zajíc v pytli, Abeceda a další. Ovšem s tím rozdílem, že tito tři pánové byli vždycky o několik roků jinde. Vy mladší si třeba zkuste na youtube najít nějaké starší klipy Jirky Korna (tedy ty, kde zrovna nestepuju s tetou Helenou) a přesně takový byl i Možná přijde i kouzelník. Osobitý a na svou dobu progresivní, nebo chcete-li jiný, než standardní tuzemské estráda oněch let. Labus, Kaiser a Korn….ale i a pro někoho dost možná i především Černoch, Hanušová, Srstka, Mládek nebo Wimmer. Nesmrtelné scénky (A ty se ptáš co já?, Maryša) a legendární hlášky (Nepřišly gumičky, Uďo to je naprosto normální). Celé to sráží pouze ústupky v podobě teatrálních hudebních nebo tančeních vystoupení…..ale chápu, že to jinak dělat nešlo. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

I jako člověk, který dobu vzniku tohoto pořadu nezažil a logicky jsem tedy některé narážky a vtípky nemohl bez dodatečného vysvětlení rodičů pochopit (například komentování jednoho dílu jako narážka na "českou verzi" německého Ein Kessel Buntes), považuji Možná přijde i kouzelník za legendu české televizní tvorby. Trojice Lábus, Kaiser a Korn začátkem osmdesátých let společně s ostatními účinkujícími (namátkou Wimmer, Černoch, Srstka, Hanušová a další) zkrátka naprosto dominovala a i dodnes dokáže naprosto převálcovat kterýkoliv novodobý pokus o zábavný pořad. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Mezi lety 1982 a 1992 postupně vzniklo 17 dílů, včetně jednoho vánočního a jednoho silvestrovského. (Kmotr76)
  • Na jar roku 1989 podpísali Jiří Lábus a Oldřich Kaiser petičný dokument vypracovaný hnutím Charta 77 v Česko-Slovensku s názvom Niekoľko viet. Načo bol už natočený 13.diel s názvom Každý má šanci stopnutý a nebol odvysielaný v televízii v plánovanom termíne v máji, ale až 9. decembra po Nežnej revolúcii. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama