Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 4* druhý nejznámější zábavný pořad v normalizačním Československu byl tento s osvědčenou a sehranou moderátorskou trojicí Lábus, Kaiser a Korn, kde se kromě hudebních vstupů docela hojně objevovaly vtipné scénky i s jinými osvědčenými baviči. Některým se podařilo dostat do síně slávy a stát se kultovními. Ve srovnáním s Televarieté mi přišel zábavnější, možná tím že byl zaměřený spíš na mladší generaci, a proto jsem těšil jsem se na další nový díl, který se objevoval velmi nepravidelně. 4 hvězdičky si učitě i dnešního pohledu zaslouží. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

V dnešní době spíše úsměvné, nežli vtipné, ale v té době toho moc lepšího nebylo a tak jsme s nadšením sledovali i sedmnáctou reprízu, Na podobných pořadech tohoto typu (nyní hojně opakovaných na nejmenovaném televizním programu) je hezky vidět, jak moc se náročnost televizního diváka vyvvinula do netušených hloubek (s výjimkou superstar a pod..) ()

Reklama

ForGump 

všechny recenze uživatele

Vynikající pořad. Humor pánů Lábuse a Kaisera doplněný o Jiřího Korna, včetně skvělých dvojic jako Wimmer - Černoch nebo Srstka - Hanušová, je legendární a většina skečů, řečí či scének jsou nezapomenutelné. A v dnešních dnech, kdy opět Kouzelník dostává své reprízy na kanále ČT3 nelze než skutečně ocenit s jakou vervou a chvílemi více i méně markantnějšími špeky rýpali do tehdejších pořádků a úsměvně je parodovali. Kouzelník je sice estrádou, ale estrádou jednak humorně vypiplanou a odvážnou, která zaplňuje v 80. letech prázdné okno, neboť nesnese téměř žádné srovnání s produkcí ČST tehdejší doby. Kouzelník má své vlastní definiční okénko. Byť v porevolučních dílech už bylo patrné lehké otupování, asi také proto, že se periodicita vysílání zkrátila na půl roku a docela to pány limitovalo v invenci (s výjimkami typu Klíště nebo Hodina dějepisu), ale naštěstí skončili zavčasu s grácií. Kouzelník je v šedi normalizace mimořádným pořadem, který měl například na rozdíl od Televarieté daleko vetší možnost roztáhnout křídla. To o co se Dvořák v Televarieté místy pokoušel přebila absolutně šílená skladba vystupujících, kteří zastupovali tehdejší komunistický blok. V Kouzelníkovi také nalezneme podivnosti doby, samozřejmě ztvárněné například v dobové popmusic, ale nemám důvod se za Kouzelníka stydět, naopak si ho rád dám znovu, protože Lábus, Kaiser, Korn a další byli pevní a odvážní. 80% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Karel Hála, Aťka Janoušková, Arnošt Kavka a Věra Nerušilová zde mají kultovní vystoupení, kde parodují Kroky Františka Janečka, samozřejmě KROKY jsou jejich doprovodná kapela, včetně Janečka, který paroduje sám sebe. Tahle parta zpívá Děti ráje, To se oslaví, Tričko, Balonek, Diskoborci. Je vtipné pozorovat, jak texty v publiku zpívají jen Horňák, Dyk a Muchová.:dd + vystoupení Srstka/Hanušová - "Čau Lásko" a Šíp & Uhlíř - parodie na disko hudbu. Ultimátní socialistická zábavička. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Slávny TV program, ktorý priniesol kvantum scénok kvalitatívne rozstrelených na všetky svetové strany. Ak budem brať dvojicu Kaiser a Lábus, tak za tie najlepšie z najlepších považujem Klíště a Telátko. Z Kaiserových sóloviek vyniká najmä Těžký život tělocvikáře. Ozdobou bola samozrejme tiež dvojica Wimmer a Černoch. U nich na piedestál dávam Maďarštinu a Jak se naučit hrát na housle. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Kúzelník naozaj nakrátko do programu prišiel až v 17.dieli, ale už do prázdneho divadla a predniesol iba jednu vetu: "Toľko rokov ma čakajú, toľko rokov ma volajú a potom kedy si človek spraví voľno, tak to nikoho nezaujíma." Starého kúzelníka stvárnil preoblečený a namaskovaný Oldřich Kaiser. (Raccoon.city)
  • Prvých 17. dielov vyšlo na 16 DVD v edícii Českej televízie v roku 2010 v identickej verzii okrem 15.dielu, ktorý je oproti pôvodnému dielu z priameho prenosu o štyri minúty kratší. Dôvod bol ten, že kvôli autorským právam chýba scéna, kedy Kaiser s Lábusom dabujú film Sedem statočných. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama