Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po sedmi letech reprízování úspěšného divadelního představení se stejnojmenným názvem režisér Václav Marhoul převádí do filmové podoby vlastní scénář inspirovaný povídkami amerického spisovatele Raymonda Chandlera. Tomáš Hanák v něm představuje soukromého detektiva Phila Marlowa, tedy klasického hrdinu, romantického kovboje, který bere zákon do svých rukou v drsné prérii velkoměst. Je to poctivý a skeptický dříč, který se plahočí za svými případy, které řeší po mnoha omylech, často ztýraný, zmlácený zločinci, nezřídka i policií. V tomto světě násilí, nedůvěry a korupce je všechno prodejné. Všechno kromě jeho samého. Příběh je zasazen do prostředí města Los Angeles v roce 1937. Základní dějovou osou, tohoto jinak pro diváky vděčného komediálního a parodického žánru, je zprvu banální a chandlerovsky typické vyhledání pohřešované osoby. Celý případ je však samozřejmě daleko složitější a Marlowe postupně rozplétá celé zamotané klubko vztahů a motivů a to až ke zdárnému konci. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (567)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Retro kriminálka s prvky černého humoru,který je do filmu chvílemi cpán až nechutně vnuceně a ukazuje jak český režisér neumí točit hladce a pro diváka elegantně. FIlm trpí, tím že je poskladaný z žánrů, které jsou čechům velmi vzdálené a které jsme skoro nikdy pořádně netočili. Tomáš Hanák se tváří stále jako největší drsnák a Jirka Macháček je stále typ herce "přijdu zhulen, zhulen odejdu". Když byl vyvolán muž z publika a on se opravdu zvedl (ne nebyl to Cam z kina:)) tak jsem poznal tu nejtrapnější scénku posledních let. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem sváteční piják. Takovej, co jde na jedno a probudí se v Singapúru s plnovousem na bradě." Mazanýho Filipa jsem zcela a naprosto brilantně pochopil. Jenom jsem ho tak úplně nepochopil. Ale to se může stát ve světě plným Kidů, vypranejch džín, roztrženejch kušen hákem a hollywoodskejch sexbomb, ve kterým parchanti zabili Kennyho a Nigel Smith v něm prostě ebyl, eni a ebude. Mně tedy tento pozdrav z noirového Sklepa vždycky podezřele dobře zvedne náladu. A na to mám alibu. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sklepáci mě teda nijak extra moc neberou, ale u tohohle fimu jsem se fakt bavil a některé vtipy mi skoro trhaly vnitřnosti. První film, kde mě bavil Pavel Liška, opět a znovu geniální výstup Milan Šteindlera, Etzler na závěr a Čtvrtníček s jeho "Roztrhni si kušnu hákem"..... Prostě paráda, na to, že to je Sklepácké. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl divadlo a to mě nadchlo. Pak jsem viděl hromadu scének s Hanákem a vypěstoval jsem si poměrně silnou alergii na jeho příšernou dikci. Takže když jsem před lety viděl film, nebavil mě právě a především on. Nebýt krásné Vilmy, nedal bych ani kousek, ale takhle jsem vydržel alespoň chvíli. Po dalším pokusu o shlédnutí musím dodat, že Tumáš Panák je Marlowe asi tak, jako já Marylin Monroe. 2ondraok: vzhledem k místu narození je to i neHanák:-)) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Skvělá kamera, hudba, výprava a spol. Neselhávající Tomáš Hanák versus selhávající scénář. Některé scénky s příběhem víceméně (či vůbec - Smraďoch Miller) nesouvisely, jiné byly delší než bylo zdrávo (filmové studio) a Milan Šteindler mi připomněl Leslieho Nielsena. Když máte málomluvného hrdinu ve filmu, kde nejzajímavější jsou jeho hlášky, máte zaděláno na problém. A citace filmových hitů nebo reklam to nezachrání. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Když policisté Kid s Kidem (David Vávra, Jan Slovák) zpívají a tančí v boxerském ringu, na kterém jsou americké hvězdy (představující počet států v USA), je na "vlajce" pouze 29 hvězd (má jich být 48). (vyfuk)
  • Celý film byl natočen jen ve studiových podmínkách (konkrétně v ateliérech v pražské Hostivaři).. (hippyman)

Reklama

Reklama