Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ruská ruleta je český komediální seriál z roku 1994, ve kterém Oldřich Kaiser a Jiří Lábus vždy připravili divadelní scénku v krátkém časovém limitu na náhodně vylosovaný motiv zaslaný diváky. Pořadem provázel Marek Eben, který v době, kdy mistři připravovali scénku, bavil diváky povídáním s pozvanými herci. (Panavision)

Recenze (98)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Dvojka bavičů Oldřich Kaiser a Jiří Lábus patří ke klasikám naší před revoluční i po revoluční zábavy. Jako jedni z mála dokázali přežít v televizi i změnu režimu a být úspěšní v obou obdobích. Už za to si zaslouží uznání. Ruská ruleta byl jejich porevoluční pokus o zábavnou improvizaci, kdy dostali námět od diváků, pár minut na přípravu a museli vymyslet zábavnou scénku. Některé scénky se jim skutečně povedly, některé jsou průměrné a občas nic moc. Obecně je ale jejich schopnost improvizace hodně dobrá a také jsou to dobří herci, což je další plus. Mě improvizace až tak nebere, za vrchol zábavné improvizace považuju Whose line is it anyway?, která je ještě o pár levelů výše. Každopádně Ruská ruleta patří k tomu nejlepšímu u nás, kam se hrabe povětšinou trapná Partička. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Myslím, že na tento pořad sedí označení "legendární". Samotný formát se povedlo zpracovat dobře i díky osobnostnem typu Marka Ebena nebo opravdu excelující dvojice Kaiser - Lábus, která dokáže sem tam i překonat Kouzelníka, a to je co říct. Občas je sice vidět na hercích, že improvizují, ale i tak celou scénku dovádějí do dobrého konce. Ovšem dílů a scének si už moc nepamatuji, přece jen nejsem tak starý, ale na některé se budu opakovaně dívat až do smrti. Hlavně ta s názvem Věcná. Celkové hodnocení je spíše nostalgické, ale za ty opravdové perly dávám tedy za čtyři. A teď už jen krátce, za prvé - je zajímavé, že na Nově se vyskytl vůbec někdy takový pořad a považuji ho spolu s Hospodu za jediný skvělý výtvor z této stanice, za druhé - smutným faktem budiž, že tehdy se v úterý vysílala Ruleta, dnes Ordinace, za třetí - Nova bude v únoru slavit půlkulatiny - patnácté výročí. Nebylo by špatné, kdyby se při této příležitosti rozhodla opakovat třeba Ruletu. Na závěr - já bych stejně v té škole radši učil ekonomii než dějepis. Fakt? Jistěěěěěěěě. ()

Reklama

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Improvizace této dvojice v určitých případech hraničí s genialitou.Spousty hlášek,nezapomenutelných postav a grimasů Oldřicha Kaisera jsou dnes již bezesporu legendární!Žák zaslouží 10hvězd!!!.............nabízí se srovnání se současným hitem,kterým je překvapivě :-) Particka ...I když dilu Rulety bylo dost a scenek 5x víc,při záplavě doslova trapností vzniklo několik improvizací tak vtipných a vypointovanych,že si troufnu říct,pánové KL jsou mistři improvizace!!!Oblíbená Particka nemá za 10 let existence ani jednu scénku,která by převyšovala jejich tvůrčí podprumer a stala se legendární!!!V tomto ohledu mi i ty nejtrapnejsi scénky KL přijdou jako ohňostroje duvtipu a originality. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Ruská ruleta je televizní pořad, který lidi opravdu bavil a hlavně se u televize zasmáli. Rád si ty díly a scénky pouštím znovu a znovu. Škoda, že ji nedávají v hlavním vysílacím čase ale jenom upozaděnou v nějakém vedlejším televizním kanále v dopoledních hodinách, kdy na to nikdo nekouká. Chtělo by to natáčet víc takových pořadů. ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Tenhle pořad září na nebi televizní zábavy jako něco, co se opravdu povedlo. A září tak silně proto, že kolem něj létají samé úchylárny a slabomyslné sračky. Lábus- Kaiser - Eben tady předvádějí to nejlepší, co v sobě mají (nebo měli). Improvizace totiž vyžaduje nejen kreativitu, ale taky schopnost vypointovat vše do logického konce. Tohle uměli mistři televizní zábavy v 80. letech dokonale - vzpomínám například na Kouzelníka. A tady v tom dokonale pokračovali. Škoda, že tohle byl jeden z posledních inteligentních pořadů. Pak nastoupila tsunami s názvem "zábavné estrády TV NOVA" a od té doby se na nás valí proud slaboduchých šaškáren rádobybavičů. Je to smutné. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama