Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý losangeleský drogový dealer se snaží napravit, ale minulost a vztahy s podsvětím mu zajistí místo v hledáčku protidrogové policie, mexických agentů i mexických drogových kartelů. (Filmbox)

Recenze (112)

andrii 

všechny recenze uživatele

Tekla, i když se do sebe zasekla, na horké půdě, dvě a dvě trnková očka sekáčů bez sombrér, až z nich leje sluneční dehet. Maraton v zálivu pálivých řas, bez studených oranžád. Svítí víc a víc, vystínovaní, než Sirius na noční obloze. Tady se p(r)odává do skleniček tmavých okrajů, kádru srázů ryzí podíl z paprsků černých absintů, černých psaníček, a ten řeže. Svou scénu dostane i "sex on the beach," pod bílým závojem. A z shakeru prostředí pak i shakespearovský pár medu. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Príjemný bol pre mňa akurát ten návrat s týmto filmom do osemdesitaych rokov a herecké obsadenie. V podstate sa jedná o veľmi obyčajný film, možno v niektorých momentoch zúfalo nudný a nezáživný. Film je zameraný hlavne na vzťahy medzi hlavnými predstaviteľmi. Nie vždy bol nudný, veď kto by sa nudil pri pohľade na tridsaťročnú Michelle Pfeiffer. ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Béčkový film s hvězdným obsazením. Zcela postrádám anoncovanou velkou úspěšnost tohoto thrilleru. Oproti snímku Čínská čtvrť to nebylo skoro o ničem. Jenom to nepovedené a neodůvodněné fandění dealerům drog. S těžkým srdcem dávám dvojku a to jenom kvůli hereckému obsazení, protože dealeři drog patří jenom do kanálu. Ve filmu i ve skutečnosti. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Převážně konverzační thriller vezoucí se na poklidné bázi příběhu plného strnulých tezí kolem překupnictví drog a jedné romance. Spojení těchto dvou témat bylo zpracováno s povděkem k samotnému ději což možná vede i k poněkud nesmělému pohledu na danou věc. Místy se tempo vleče, takže to občas vede k nudnosti a nezájmu. Zkrátka to postrádá určitou invenci, vizi, a dynamiku. Scénář však není napsán zrovna nejhůř. Své opodstatněné kouzlo námětu příběh má a herečtí velikáni tomu dodali vše co mohli. Snímek leckoho nenadchne ale to už je takový úděl. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Máma dycky říkala ´né každý Towne je Chinatown´:D. A né každé krimi musí být o akci. Tim nejlepším scénářem všech dob si Towne trochu zavařil. Člověk pak chtě nechtě srovnává. A po pravdě, všechno je horší než Chinatown. I Tequila Sunrise a to má nádhernou kameru, ještě hezčí Michelle a pohodovou atmošku. Jen ten scénář je takový, bezkrevný. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Úloha Nicka bola ponúknutá Patovi Rileymu, ktorý v tom čase pôsobil ako tréner Los Angeles Lakers. Keď ju odmietol, producent Thom Mount ihneď kontaktoval Kurta Russella. (m.a.t.o.)
  • Snímku mala pôvodne produkovať spoločnosť Warner Bros. s rozpočtom 33 miliónov dolárov. Keď od produkcie odstúpila a z projektu sa stal nezávislý film a rozpočet klesol o 10 miliónov dolárov. Napriek tomu sa v tom čase jednalo o najdrahší nezávisle produkovaný film. Producent Thom Mount zdôvodnil odstúpenie spoločnosti Warner Bros. od financovania filmu s tým, že Warnerom sa nepozdával scenár, ktorý vykresľoval policajtov v zlom svetle a zároveň hlavnou postavou bol bývalý drogový díler. (m.a.t.o.)

Související novinky

Zemřel scenárista Robert Towne

Zemřel scenárista Robert Towne

03.07.2024

Přichází smutné zprávy z Kalifornie. Ve věku devětaosmdesáti let odešla legenda mezi hollywoodskými tvůrci a držitel Oscara i Zlatého glóbu za legendární snímek Čínská čtvrť, scenárista Robert Towne.… (více)

Reklama

Reklama