Reklama

Reklama

Vetřelec: Romulus

  • USA Alien: Romulus (více)
Trailer 10

Vetřelec: Romulus navrací fenomenálně úspěšnou franšízu zpět k jejím kultovním kořenům, přičemž představuje zajímavé a neokoukané nové tváře. Při prohledávání opuštěné vesmírné stanice se skupina mladých kolonizátorů setká s nejneúprosnější a nejsmrtonosnější formou života ve vesmíru. A v hlubokém vesmíru nikdo neslyší jejich křik. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 10

Recenze (584)

Lima 

všechny recenze uživatele

Hororovej popík atraktivní pro generaci Z, a který staromilce neurazí. Z pozitiv si odnesu skvěle hrající a velmi talentovanou Cailee Spaeny a fantastickou poslední půlhodinu, z negativ ten prostý fakt, že ostatní teens jsou zaměnitelní jeden jako druhej, vůbec jsem si k nim nenašel cestu a bylo mi srdečně jedno, jestli si z nich vetřelec udělá sendvič. Ano, hezky to vypadá, má to punc sedmdesátkový techniky, jakou nastolil Scott ve svém majstrštyku, atmosféra je hezky sklíčená a klaustrofobická, ale první dvě třetiny se mi bolestně nedostávalo nějakého napětí, protože vyjma Cailee jsem si – jak už jsem psal – nevybudoval žádný vztah k postavám a následně ohrožení facehuggery tak vůbec neprožíval. Naštěstí je tu dost odkazů a referencí na starý díly a jako znalec oceňuju, jak je to v tomhle ohledu „rozparcelovaný“ – první třetina je slowburn starý Alien, druhá cameronovsky válečničtí Vetřelci a ta poslední zase návrat k jedničce, kde jí Alvarez doslova cituje. Takže jo, vlastně jsem se bavil slušně, a protože Alvarez na mě vybalil několik scén v tomhle žánru doposud nevídaných, dávám čtyři plivance kyselinou. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

V úvodu jsou načrtnuty nepříliš zajímavé postavy, přesně podle trendu, který velí podbízet se teenagerům. Co na tom, že série Vetřelec měla vždy dospělé postavy. Jakmile se ale tato partička poprvé dostane do problémů, je vše zapomenuto a užijete si drsnou atmosféru opuštěné stanice a beznaděj ve střetech s vetřelci. Ve filmu je hodně originálních nápadů, v čele s kyselinou ve stavu beztíže. Když tato nejlepší část filmu skončí, následuje ještě bohužel zbytečné a debilní finále s mutantem, který jako by vypadl z nejhoršího filmu série - Jeunetova Vetřelce: Vzkříšení. Slabší čtyři. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kedže som nečítal tunajšie komentáre, nevedel som, do čoho idem. Dosť som sa nudil prvé dve tretiny filmu. Nové mladé tváre mi síce neprekážali, ale ani som k nim nič necítil. Film sa tvári skôr ako sci-fi o obrovských pavúčich parazitoch, ktorý nemal s Votrelcom nič spoločné. Avšak záverečná tretina nemala chybu, to musím priznať. Guľometná mydlenica s vypnutou gravitáciou a finále s mutantom bola totálna pecka, takže jednu hviezdičku k svojmu pôvodnému zámeru dať dve, prihadzujem! Ešte na záver dodám, že sa mi lúbila zachovaná retro atmosféra pôvodných Votrelcov. A ked som sa vracal z kina domov, svietil na teplom letnom večernom nebi červený Mesiac! Totálne efektné zakončenie Votrelca a celého dňa. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nijak zásadně se tu nerozvíjí mytologie série, nemá to zajímavé postavy/herce a nemuselo by to až tak citovat jedničku a dvojku. Ale tvůrci mají Vetřelce v malíku, sází na poctivou oldschool výpravu, atmosféru, efekty a na mrtě (ú)skočných facehuggerů, plus tasí pár dobrých nápadů a napínavých scén (vetřelčí kyselina ve stavu beztíže), takže je z toho solidní přírůstek do série i do žánru vesmírného (příšeráckého) hororu. Vřele doporučuju ve 4DX, kde si užijete stavy beztíže, otřesy rakety, stříkající kyselinu a dokonce facehuggery otírající se vám o kotníky. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

The Best of Alien saga. Votrelec: Romulus ponúka fanúšikom série presne to, čo chcú. Jeho prílišná hra na istotu ho však diskvalifikuje od toho, aby sa stal milovanou klasikou, ku ktorej sa diváci budú vracať aj po niekoľkých dekádach. Ako jednoduchá, remeselne skvelo ošetrená jednohubka ale funguje presne ako má. 7/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • Produkční tým se rozhodl nevytvářet hybrid mimozemšťana a člověka pomocí speciálních efektů. K jeho ztvárnění proto využili Roberta Bobroczkyiho, rumunského basketbalistu s výškou 231 cm, jehož štíhlá a dlouhá postava byla ideální pro vytvoření obrazu humanoidního protivníka. (PunisherEDNA)
  • Ve filmu můžeme na jednom z počítačů vidět nápis „MU-TH-UR“, což je samozřejmě odkaz na umělou inteligenci, která řídila loď Nostromo ve filmu Vetřelec (1979), známou také jako MOTHER. Nicméně, zdá se, že tato AI byla aktualizována, protože nyní je označována jako MU-TH-UR 9000 místo původní verze 6000. (PunisherEDNA)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama